петак, 7. децембар 2018.

БОШКО ИЗ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ЗА „СРБИН“ Десила се побуна у самом српском парламенту!

БОШКО ИЗ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ЗА „СРБИН“ Десила се побуна у самом српском парламенту!
„Мислим да је овај симболички чин, да смо демонстративно напустили скупштинско заседања, да смо прогласили неку врсту паралрелног и отвореног парламента у холу Народне Скупштине Србије, да се на свака два сата одржавају конференције за медије, ових шест посланичких група опозиције, да ћемо остати овде целу ноћ, да на тај начин покажемо свој бунт, већ говори о томе да се Србија постепено политички буди”, ексклузивно из Скупштине Србије, за Србин.инфо је изјавио лидер Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић.
Посланици опозиције у Скупштини Србије од четвртка, 6 децембра, од послеподневних сати протествују у холу парламента, незадовољни што им, како кажу, већ четири дана није дозвољено да изнесу своја мишљења о Предлогу закона о буџету за 2019. годину. Одлучили су да у наредном периоду, и преко ноћи, на свака два сата држе конференције за новинаре како би свака посланичка група изнела своје примедбе у вези с тим законом.

Тим поводом, у петак, 7 децембра, негде око један ујутру, редакција Србин.инфо је ступила у контакт са народним послаником Двери, Бошком Обрадовићем.

„Нисам неки велики присталица мешање странаца у наша унутрашња политичка питања али са свима којима смо разговарали из иностранства посведочили су нам да ни у једном светском парламенту не постоји оваква пракса, да власт предлаже амадмане, на сопствене предлоге закона, трошићи време опозиције за расправу. У том смислу, мислим да је најважније то, да се десила побуна у самом српском парламенту и што се опозиција ујединила око ових елементарних ствари: да се заједнички изборимо за право за другачије мишљење, за право за реплику, за право уопште за глас опозиције у Народној скупштини Републике Србије”, рекао је лидер Двери одговарајући на наше питање да ли опозиција намерава да интернационализује проблем који има са владајућим режимом у Скупштини Србије, односно да ли ће можда позвати у посету своје скупштинске колега, како из ЕУ, тако и из Русије, Кине и земаља у региону, да би се и сами уверили колико се поштују елерментарна правила парламентарне дебета у најбитнијој законодавномј институцији у нашој држави.

Обрадовић је још и подвукао да су свих шест опозиционих посланичких група, не рачунајући Војислава Шешеља, Чедомира Јовановића и Ненада Чанка, заједно у свему овоме и да заједно воде једну озбиљну борбу у парламенту, те да се већ осећа велика разлика, када сви заједно заједнички наступају јер тада и власт попушта почињајући да се повлачи.

„Тако да смо, за ова четири дана, имали много успешних заједничких наступа,”, нагласио је шеф одбарничке групе СП Двери; и додао:

„Мислим да је овај симболички чин, да смо демонстративно напустили скупштинско заседања, да смо прогласили неку врсту паралелног и отвореног парламента у холу Народне Скупштине Србије, да се на свака два сата одржавају конференције за медије ових шест посланичких група опозиције, да ћемо остати овде целу ноћ, да на тај начин покажемо свој бунт, већ говори о томе да се Србија постепено политички буди.


Ако томе додамо и протест који нас очекује у суботу, с почетком у 18 часова, испред Филозофског факултета и протестна шетња, до РТС, онда, мислим, после оне успешне протестне шетње у Крушевцу, све више елемената говори да се дешава неко политичко буђење у Србији”.

На наше питање, како види даље борбу са режимом који покушава да Србијом влада, као некад комунисти, без стварне опозиције, Бошко Обрадовић је указао:

„Нико од нас, из опозиције, не може самостално да се супростави актуелној власти јер нас искуство политичке борбе учи да су сви ти самостални покушаји осуђени на пропаст. Заједничким снагама, јединствени, можемо се супроставити личном режиму Александра Вучића и сигурно ћемо тада бити много више заштићени и много више успешни него да ову борбу водимо самостално.


Убудуће, када су у питању фер и поштени избори, слобода медија или парламентарне нормалне дебате, су теме око којих опозиција, без обзира на све политичке и идеолошке разлике, треба да буде обједињена и да заједнички наступа. То су елементарне ствари, да би у Србији уопште постојала демократија и слобода избора.”

БОШКО ИЗ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ЗА „СРБИН“ Десила се побуна у самом српском парламенту!
Посланици опозиције у Скупштини Србије од четвртка, 6 децембра, од послеподневних сати протествују у холу парламента, незадовољни што им, како кажу, већ четири дана...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар