петак, 07. децембар 2018.

ДЈБ поднео кривичну пријаву за Коперникус

ДЈБ поднео кривичну пријаву за Коперникус
Народни посланици Саша Радуловић и Бранка Стаменковић су данас 07. децембра 2018. поднели Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против Александра Вучића, преседника СНСа, Синише Малог, министра финансија, Предрага Ћулибрка, генералног директора Телекома Србије, Срђана Миловановића, власника Коперникус тецхнологy доо Београд и садашњег власника телевизија Прва ТВ и О2 ТВ, као и против других НН лица због постојања основане сумње да су делујући као организована криминална група злоупотребли своје положаје одговорних лица и нанели штету грађанима Републике Србије у износу од 180 милиона евра.

У кривичној пријави наводи се да је Телеком Србија крајем октобра и почетком новембра ове године купила привредно друштво Коперникус тецхнологy доо Београд за износ од 200 милиона евра иако је вредност ове фирме барем десет пута мања. Износ који је уплаћен на рачун офшор компаније Коперникус Цорпоратион Цyпрус, основане у јулу 2018. године на Кипру и чији је власник управо Срђан Миловановић, бива одмах потом искоришћен за куповину телевизија са националном фреквенцијом – Прва ТВ и ТВ О2 – у вредности од 180 милиона евра, а за потребе СНС-а.

ДЈБ подсећа да се на Балкану води отворен сукоб САД и Немачке, а председник Александар Вучић послушно прати политику Ангеле Меркел. Јунајтед Група, власник СББ-а и Н1 у Србији, већ неко време покушава да купи телевизије Пинк, Прва и О2. У очигледној паници да спречи ову куповину, Вучић је завукао руку у џеп грађана Србије и отео им 200 милиона евра.

Медијски мрак је ГЛАВНИ инструмент власти председника СНС-а. Зато је на очиглед свих, уз помоћ директора Телекома и власника Коперникуса, узео државне паре за страначке потребе. За ово се у било којој уређеној земљи иде у затвор. Ниједна власт до данас није процесуирала практично никога из претходне власти. ДЈБ ће ту болну и трагичну “традицију” Србије прекинути.


Достајебило.рс

ДЈБ поднео кривичну пријаву за Коперникус
Народни посланици Саша Радуловић и Бранка Стаменковић су данас 07. децембра 2018. поднели Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар