среда, 30. децембар 2015.

Александар Вучић: Смена неких директора јавних предузећа биће знак наше одлучности да спроведемо реформе...

Александар Вучић: Смена неких директора јавних предузећа биће знак наше одлучности да спроведемо реформе
среда, 30. децембар 2015.
БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић најавио је данас, на седници владе, смену појединих директора јавних предузећа, који нису оправдали очекивања, а осталима, који су пословали с добити, захвалио на доприносу буџету и - додатно "подигао лествицу" за следећу годину.
"То што ћемо сменити поједине људе биће знак наше одлучности да спроведемо реформе", рекао је премијер на седници владе, сазнаје Танјуг.
Он је, на седници којој су присуствовали директори свих јавних предузећа, рекао да је циљ владе да види како идуће године нека предузећа "мање да губе, а друга више да зараде", зависно од нивоа на којем сада послују, а прва мера биће смена неких директора, који нису показали никакав резултат.
"Биће промена у појединим јавним предузећима, колико сутра...", рекао је премијер, не прецизирајући на кога мисли.
Вучић је рекао да неће толерисати да директори јавних предузећа свој посао схвате тако да само троше оно што, кроз субвенције, добијају од државе, на терет грађана, и да, при том, још праве губитке.
Он је приметио да су железнице, на пример, у огромном дугу, а да РТБ Бор има огромне плате и огромне трошкове, и запитао све оне који нису учинили никакав напор да смање губитке:
"Шта ви радите, шта ће ми такви директори, кад нису у стању ништа да ураде?".
"Убише нас", рекао је, поједина јавна предузећа, међу којима пре свега та два, уз јавне сервисе и Ресавицу, за које држава издваја око 300 милиона евра.
Председник владе је истовремено критиковао све у јавном сектору који су на терет средстава грађана делили пакетиће или "13. плате", посебно оне који, осим "куповине наклоности запослених", нису урадили ништа да направе резултат.
"Сит сам тих трикова и превара", рекао је Вучић.
Он је изразио задовољство чињеницом да је остварено 12 милијарди више од планираних непореских прихода.
Од директора успешних предузећа затражио је да га обавесте на колику добит рачунају, односно колики део ће уплатити у буџет, а онда им је додатно "подигао лествицу", прецизирајући цифру коју очекује.
(Танјуг)

Танјуг: Александар Вучић: Смена неких директора јавних предузећа биће знак наше одлучности да спроведемо реформе
БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић најавио је данас, на седници владе, смену појединих директора јавних предузећа, који нису оправдали очекивања, а осталима, који су пословали с добити, захвалио на доприносу буџету


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар