недеља, 31. јануар 2016.

AКО НЕ ПРИЗНАЈЕТЕ КОСОВО, што сте потписали Бриселски споразум?

AКО НЕ ПРИЗНАЈЕТЕ КОСОВО, што сте потписали Бриселски споразум?
Министар за рад и социјална питања Aлександар Вулин као мантру за оздрављење све чешће, а посебно откад је почела преизборна кампања, понавља да Влада у којој је он министар неће признати независност Косова и Метохије. Или није схватио да Космет није појам из његовог ресора или не може да прежали што су функцију шефа владине Канцеларије за Косово и Метохију, на којој је претходно био, дали Марку Ђурићу.
Вулин, који је и лидер Покрета социјалиста – чланице владајуће коалиције са СНС, изјавио је да Влада Србије коју води Aлександар Вучић и у којој је он министар никада неће признати Косово и Метохију.
Он је додао да Влада никада неће престати да помаже Србима у јужној покрајини и поновио да је Заједница српских општина (ЗСО) најважнији део Бриселског споразума, који је актуелна власт у Србији потписала са политичким представницима самопроглашеног Косова.
Безбројне прилике смо имали за то, бескрајно пута су нам нудили најважнији људи света личну промоцију, моћ, утицај, силу, вечну власт за тако малу ствар – само признајте КиМ, за тако малу ствар – највећу на свету – рекао је Вулин на изборној конференцији Покрајинског одбора Покрета социјалиста за КиМ у Звечану.
Он је истакао да Вучић никада није ни дозволио да се мисли на ту тему.
– Док је он председник Владе Србије и док сам ја министар у тој влади никада се неће мислити на ту тему, никада, баш никада – поручио је Вулин окупљенима у сали Дома културе у Звечану.
Он је поновио да је Заједница српских општина (ЗСО) најважнији део Бриселског споразума.
ЗСО да нас окупи, уједини, усмери, да проговори једним гласом, али ЗСО ће бити важна и моћна онолико колико је важном и моћном буду чинили Срби који буду у њој, онолико важном и моћном колико је од себе важним и моћним учине Срби који ће је формирати и водити – рекао је Вулин.
На изборној конференцији за председника Покрајинског одбора Покрета социјалиста изабран је Aлександар Јаблановић који је поручио да без Владе Србије, без њених ресурса и ставова, ни у један аранжман Срби са КиМ од 2013. године нису, нити ће улазити.
– Влада Републике Србије је за нас врховна командна инстанца, наша партија ће допринети да се глас Владе Србије и ставови чују што даље и што дубље кроз цело политичко друштво на КиМ. Наше одлуке ће бити рационалне, а наши ставови прагматични – рекао је Јаблановић.
Извор: Вести онлајн

AКО НЕ ПРИЗНАЈЕТЕ КОСОВО, што сте потписали Бриселски споразум? | СРБИН.ИНФО
Вулин, који је и лидер Покрета социјалиста - чланице владајуће коалиције са СНС, изјавио је да Влада Србије коју води Aлександар Вучић и у којој је он министар


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар