субота, 30. јануар 2016.

ЏОРЏ СОРОШ ‘ЗАВИО’ АРАНЂЕЛОВАЦ У ЦРНО: Масовни откази у „Књазу Милошу”

ЏОРЏ СОРОШ ‘ЗАВИО’ АРАНЂЕЛОВАЦ У ЦРНО: Масовни откази у „Књазу Милошу”
Јуче, у петак 29.јануара 2016. г. био је у новијој историји један од најтужнијих дана града Аранђеловца и фирме „Књаз Милош“, када су сви возачи овог предузећа ишли да раздуже камионе, јер су добили отказе.
Преко 200 радника добило је отказ у „Књаз Милошу“, односно аранђеловачка фабрика минералне воде, која је сада у власништву инвестиционог фонда “Mid Europa Partners” (чији је незванични власник Џорџ Сорош) прогласила је технолошке вишкове ове људе.
Отпуштени су радници из „Књазовог“ огранка „Транспорт“ и то после 30 година проведених у фирми.
Због тога су отпуштени возачи организовали у Аранђеловцу  протестну вожњи у којој је учествовало преко 40 камиона.
Занимљиво, да су са отказима радницима истовремено распродати и камиони које су они возили, камиони који су од народних пара купљени док је Књаз Милош још био државна фирма.
Колики је удар ово на Аранђеловац говори податак да је од плата ових 200-ак радника директно живело око 800 људи, а индиректно  пар хиљада. Аранђеловац има, према попису из 2011 године, око 24 000 становника

ЏОРЏ СОРОШ ‘ЗАВИО’ АРАНЂЕЛОВАЦ У ЦРНО: Масовни откази у „Књазу Милошу”
Јуче, у петак 29.јануара 2016. г. био је у новијој историји један од најтужнијих дана града Аранђеловца и фирме „Књаз Милош“, када су сви возачи овог предузећа ишли да раздуже камионе, јер су добил...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар