недеља, 31. јануар 2016.

Укидање Веронауке

Укидање Веронауке
У мору медиокритета из СНС-а, у последње време посебну пажњу заузима Министар просвете Срђан Вербић. У питању је особа које је у току свог мандата имала низ ненормалних изјава и наступа попут „да просветарима који су у штрајку неће исплаћивати плату„ сада је успела да надмаши и самог себе.
Пише: Иван Ивановић председник СНП Наши
Вербић је изашао у јавност са предлогом да би требало укинути Верску наставу у основним и средњим школама. Наравно, одмах је уследила реакција СПЦ и Вербић је полако умирио причу о укидању, и преиначио је у изјаву како би требало да дође до преиспитивања ефикасности овог предмета као и о његовом учинку у последњих петнаест година.
Врло брзо су му подршку дале разне Невладине организације које су почеле да шире сорошевску идеологију да је Верска настава у школама довела до поделе између ђака који иду на Верску наставу и Грађанско васпитање. Што је у суштини велика лаж.
Верска настава у последњих петнаест година довела је до великог повећања верника мећу младима. Што је још важније, деца имају огромно познавање своје вере, и што је суштински битно деца су научила да одлазе на Литургије у Храмове и већина се причешћује пар пута годишње.
Ово је било незамисливо до пре пар година, и управо због тога је кренуо удар од западних ментора и на Верску наставу.
Здушну подршку медиокритету Вербићу дала је и муслиманска заједница која подржава укидање Верске наставе. Што је и очекивано. Јер муслиманска заједница одржава изучавање Ислама при својим храмовима, и њихова деца неће остати ускраћена за упознавање своје вере.
Циљ оваквог координисаног удара Владе, сорошевских НВО, муслиманске заједнице и многих других није коначно укидање Верске наставе.
Њихов задатак је да у школама престане искључиво изучавање Православне Веронауке, и да предмет постане изучавање „религије„, како би се ширила „верска толеранција.„
Ово је много подмуклије од самог укидања Верске наставе, и ово је већ спроведено у много земаља Западне Европе.
Српска деца треба да забораве на своју Веру, Светог Саву и своје светитеље, на причешћивање и одлазак у цркву, а у замену за то учиће о будистичким сектама, протестантском моралу (којег тако воли Вучић) , и осталом религијском отпаду којим је затрован Запад.
Верска настава је последње уточиште Српства и Православља у српским школама и српским институцијама, и не смемо дозволити да је тако олако избаце из школа.
Само погледајте у лица људи који се залажу за њено укидање, и то ће вам бити сасвим довољно да станете у њену одбрану.
Остале текстове из рубрике Став можете видети ОВДЕ.

Укидање Веронауке


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар