петак, 29. јануар 2016.

Слога: министри да престану са замајавањем!

Слога: министри да престану са замајавањем!
Београд, 29. јануар 2016.- Удружени синдикати Србије „Слога“ захтевају од министарке државне управе Кори Удовички и министра финансија Душана Вујовића да прекину са замајавањем синдиката јавног сектора, али и целокупне јавности око нацрта закона о систему плата у јавном сектору, будући да закон неће променити ништа на боље, већ ће само продубити и убрзати егзистенцијално пропадање запослених.
Тако би им, уместо испразних прича које пласирају у јавности у вези основице за обрачунавање боловања, регреса, минулог, ноћног и прековременог рада, било боље да питају свог колегу из владе министра привреде Жељка Сертића, а који се нешто у последње време ућутао – шта се урадило на подизању привредних активности, отварању нових фабрика и радних места, на основу свих раније датих обећања нацији?
Експерти?
И потпуном економском лаику је јасно да ће се без подизања реалних привредних активности наставити са исцрпљивањем буџета, те је свака даља прича на тему закона о систему плата у јавном сектору само обмана, која има за циљ да некавим решењима омогући још дадатних уштеда преко смањења зарада запослених на терету буџета, и кроз низ доношења нових прописа којима се само погоршавају услови рада и права запослених.
Оно шта је опасно, а шта се оправдано може изродити из овог закона је да ће се након његовог исцрпљивања наставити са масовнијим отпуштањама у јавном сектору, јер је и новца и могућности за задужење државе све мање.
Информативна служба

Слога: министри да престану са замајавањем!


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар