субота, 30. јануар 2016.

РАДУЛОВИЋ ОТКРИВА: Овако Вучић финансира Чеду и остале политиканте (ВИДЕО)

РАДУЛОВИЋ ОТКРИВА: Овако Вучић финансира Чеду и остале политиканте (ВИДЕО)
Лидер Покрета Доста је било Саша Радуловић рекао је да је из Фонда за развој отишло две милијарде евра нашег новца, великом већином за партије и појединце блиске власти.
Како каже Радуловић, он је током свог кратког министарског мандата зауставио политичке кредите из Фонда за развој.
Гостујући на телевизији Ваљево плус, Саша Радуловић је рекао да модел пласирања тих кредита изгледа овако: од пласираних 100 милиона евра, само милион евра оде фирмама које немају везе са политичким врховима, од 99 милиона евра за које се тачно зна коме иду узима се партијски рекет од 30 одсто.
Модел за узимање рекета је следећи: кредит се даје на пет година, у првој години сви враћају кредит, у другој пола враћа кредит, а од треће године нико. Исплати се јер се врати само прва рата, плус 30 одсто партијског рекета, после друге године одустану, извуку новац напоље, фирму отерају у стечај.
Радуловић тврди да је он то зауставио и као министар привреде утврдио да постоји више од 20.000 кредитних партија о чијој наплати брине 61 запослени и да је направљен систем да је немогуће контролисати наплату кредита.
Ево како је то изгледало са „Фиделинком“ Чедомира Јовановића:
„Фирма Чедомира Јовановића је тражила кредит од 200 милиона динара, а Фонд је одобрио 150. Зауставио сам све кредите док се не уведе ред. Онда ме зове Вучић у кабинет и каже да пустим Чеди онај кредит из Фонда за развој. Каже, ‘требаће ти’. Ја га питам зашто ће ми требати, а он одговори ‘шта има везе, шта те кошта’. Кажем да мене не кошта ништа, јер нису моје паре, али сам ту да водим рачуна о тим парама. Значи – не може“, испричао је Саша Радуловић у интервјуу за телевизију Ваљево плус један од случајева извлачења новца из буџета.
Погледајте интервју у коме Радуловић објашњава своју биографију, улазак у политику, поједине корупционашке афере са којима се борио, али и политички програм за увођење реда у Србију.




from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар