петак, 29. јануар 2016.

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Република Српска је нападнута, зашто ћутиш Србијо?!

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Република Српска је нападнута, зашто ћутиш Србијо?!
Политички аналитичар Мирослав Лазански изјавио је да је наредбом Тужилаштва БиХ да се изврши претрес објеката и рачуна које користи председник Републике Српске Милорад Додик, уколико је таква одлука донесна, нападнута и Република Српска.
„Ово је покушај потпуне детронизације председника Републике Српске, и као личности, и као носиоца највише функције у Републици Српској. Ово гледам као удар на Републику Српску јер, будући да је познато да председник Додик не попушта политичким уценама са Запада, онда иду на покушај криминализације његове личности“, рекао је Лазански Срни.
Оценивши да је ово слично ономе што се дешава руском председнику Владимиру Путину и да је реч о „потпуно истој мантри понашања“, Лазански је указао да „ове приче не би било да је председник Додик политички прилагодљив и да се понаша у складу са оним што траже са Запада“.
Лазански је оценио да ово што се догађа није иницијатива само из Сарајева јер нико од локалних политичара у Сарајеву не би могао да дође на ту идеју, „нити да има храбрости да евентуално покуша такву акцију, без менторских сугестија са Запада“.
„Заиста не знам шта они желе тиме да постигну. Да ли желе да уклоне не само председника Додика са те функције, него вероватно иду на оно што сматрају да је крајњи циљ, а то је да се Република Српска утопи у БиХ и да нестане као посебан ентитет. Ја другог циља заиста не видим. То је очекивано, то се знало“, рекао је Лазански.
Он је оценио да је смешно говорити о правосуђу на нивоу БиХ, а речи је илузорно трошити и о саставу „тог Суда и Тужилаштва, где су странци и где су Срби практично стално у мањини“.
„Какав је то суд где су тројица чланова странци? Како се зове држава у којој 20 година после њеног формирања суде странци? То је питање за милион долара. Тога није било ни у Немачкој, ни у Јападу после Другог светског рата. Странци 20 година после Дејтона кроје правосудни систем и одлучују о правосудном систему у БиХ! То је невероватно, тога нема ни у рубрици `веровали или не`, ни код Риплија тога нема“, рекао је Лазански.
Он је оценио да су Суд и Тужилаштво БиХ потпуно нелегални и да то не би требало мирно и нормално да посматра ниједан грађанин БиХ, не само Срби.
„На страну то што су са тим Тужилаштвом и Судом који покушава да има надлежност над Републиком Српском, практично већ дерогиране неке одредбе Дејтона. Нешто што је противно Дејтону, што је изван Дејтона, настоји да се легитимизира и да обавља такозвану правосудну активност на просторима где то по Дејтону није било предвиђено. То је даљи корак ка рушењу Републике Српске“, рекао је Лазански.
Он је оценио да је евентуална одлука о претресу просторија председника Републике Српске донесена зато што се „боје да на референдуму грађани Републике Српске не одбаце било какву врсту надлежности и да се референдум јасно изјасни против таквог правосуђа какво они желе да створе“.
„Ово је заиста једна апсурдна ситуација и у свему овоме Република Српска не би требало да попусти, јер ако попусти сада бојим се да ће следећи захтеви бити још чвршћи и још видљивији у односу на постојање Републике Српске. Овде је кроз личност председника Додика нападнута Република Српска“, закључио је Лазански.
Тужилаштво БиХ је, како Срна сазнаје, 14. јануара издало наредбу да се изврши претрес објеката, рачуна и свих трансакција које користи предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Извор: Срна

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Република Српска је нападнута, зашто ћутиш Србијо?! | СРБИН.ИНФО
Политички аналитичар Мирослав Лазански изјавио је да је наредбом Тужилаштва БиХ да се изврши претрес објеката и рачуна које користи председник Републике Српске


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар