субота, 30. јануар 2016.

ПОДРШКА КАМПАЊИ ПРОТИВ НАТО: Рогозин окупља лидере опозиције из ЦГ

ПОДРШКА КАМПАЊИ ПРОТИВ НАТО: Рогозин окупља лидере опозиције из ЦГ
Потпредсједник руске Владе и један од најближих сарадника Владимира Путина, Дмитриј Рогозин, позвао је лидере Демократске народне партије Милана Кнежевића и Предрага Булатовића да средином наредне седмице посете Москву како би се направио план активности за наставак анти НАТО кампање у Црној Гори.
У питању је већ друга посјета Москви од стране Кнежевића који је истим поводом боравио у руској пријестоници средином новембра када му је домаћин била Руска дума.
Формалан позив Кнежевићу и Булатовићу упућен је од руске парламентарне странке Родина чији је Рогозин оснивач и финансијер. Родина је коалициони партнер странци Јединствена Русија која је савезник Путину и руском премијеру Димитрију Медведеву.
У позивном писму, између осталог се наводи да ће представници ДНП са Родином потписати меморандум о сарадњи и размијенити мишљења о актуелној политичкој ситуацију у региону.
У изјави за Побједу предсједник ДНП-а Милан Кнежевић је потврдио да ће од сриједе до петка боравити у Москви гдје ће потписати споразум са странком чији је оснивач Дмитриј Рогозин.
„Не видим ништа необично и спектакуларно у чињеници што ће ДНП и Родина потписати меморандум о сарадњи, јер смо то најавили и приликом нашег посљедњег састанка у Москви. Чини нам част да развијамо сарадњу са свим политичким субјектима у Русији који подржавају нашу програмску платформу војне неутралности Црне Горе коју би гарантовале Русија и НАТО“, казао је Кнежевић у изјави за Побједу.
Према незваничним информацијама на састанцима са представницима Руске думе и руских странака требало би додатно да буде разрађена идеја коју је први лансирао Кнежевић о формирању савеза неутралних балканских држава. Кнежевић је на анти НАТО трибини у Даниловграду рекао да би тај савез требало да формално чине поред Црне Горе и Србија, Македонија и Босна и Херцеговина.
Подршку том концепту дао је бивши потпредсједник Коштуничине ДСС а садашњи предсједник Српске народне партије Ненад Поповић који је казао да би иницијатива могла бити изводљива имајући у виду чињеницу да Србију и БиХ ништа не спречава да ту идеју прихвате. Кнежевић додаје да је идеја о савезу балканских неутралних држава добро прихваћена у региону.
„Ова идеја представља најјачи гарант очувања државног суверенитета Црне Горе и осталих држава у региону али и њихово економско снажење. Наша је обавеза да поштујемо већинско мишљење грађана Црне Горе који су против учлањења у НАТО и зато овакве одговорне државотворне идеје најбоље чувају националне интересе наше државе. Што се тиче Ђукановићевих пријетњи због промовисања идеје војне неутралности, могу само да му поручим, да немам намјеру одустати од демократске борбе против учлањења Црне Горе у НАТО“, закључио је Кнежевић.

ПОДРШКА КАМПАЊИ ПРОТИВ НАТО: Рогозин окупља лидере опозиције из ЦГ


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар