субота, 30. јануар 2016.

Чедомир Антић Вучићу: Регионална политика коју водите доживела је потпуни неуспех

Чедомир Антић Вучићу: Регионална политика коју водите доживела је потпуни неуспех
Пишем Вам јавно зато што сам уверен да службена писма схватате лично. Не пишем Вам да бих Вас хвалио јер мислим да Вам таква обраћања штете и да их одавно сами подстичете. Желим да се јавност осведочи да и Ви знате. Зато Вам пишем на овај начин.
Регионална политика коју водите доживела је потпуни неуспех. Ви наравно, непрекидно процењујући расположење просечних бирача и ослањајући се на похвале које Вам изричу представници неколико европских и једне прекоокеанске државе, јамачно мислите супротно и ово моје обраћање примили би сте као озбиљно само када бих и ја могао да се похвалим да би за мене гласало бар два милиона бирача. У том случају би ме предали Пинку и Информеру уместо да одговорите.
Уверавам Вас, господине председниче српске владе, да грешите. Ви мислите на следеће изборе – ја на деценије… Сигурни сте да сте ухватили Бога за браду и видели Анеглу Меркел како се смеје… Ја сам пак зачуђен што неко Ваше памети и образовања не помишља где су она тројица Срба који су пре Вас, током протеклих двадесет пет година, имали подршку више од два милиона грађана…
Вас хвале, српски премијеру, а српски народ који живи у нашим земљама изван граница отаџбине обесправљају. Мислите ли да је то случајна коинциденција или је, можда, прво последица другог?
Но, ако се бар не прибојавите Милошевићеве судбине, ако би Вам било драго да служите као нека крпа или Тадић… Зар Вам је промакао бизарни образац код Сремско-Барањске области и Северног Косова? Тиранин коме сте некад држали говор на митингу сахране, дозволио је обесправљивање Срба из Вуковара, баш као што су Ваше владе прихватиле укључивање Севера у „Репубљик Косова“. Милошевић је пустио да Ердутски споразум никада не буде спроведен и да Заједничко веће општина у Славонији буде само невладина организација. Иста судбина се смеши Заједници српских оштина на Косову. У Вуковару је порука Србима упућена када је споразуму наклоњени Славко Докмановић ухапшен и послан у Хаг. У смрт. На Косову је поборник споразума и попуштања, Оливер Ивановић, такође ухапшен и данас је жртва…
Видите ли судбину пријатеља политичара и бирократа чијом се наклоношћу дичите? Желите ли судбину „гараната мира“, „реформских шампиона“, „мр Јуропа“ из Београда – који су сви постали политичка археологија? Или се можда надате судбини чланова тог политичког харема из Азије и Африке…?
Седми годишњи Извештај о политичким правима српског народа у региону, који је објавио Напредни клуб, говори да стање ових права није било горе читаву деценију… Права Срба у Хрватској газе дубоко подељене и радикализоване елите. Српски народ и Србија нису учесници сукоба, већ изговор и мост помирења две сукобљене Хрватске. Непромишљена политика Србије, оптерећена прошлошћу двојице челних политичара, такође је допринела овоме. Ноте и позиви не вреде. ЕУ намерно све представља као питање мањинских права, за која није надлежна. Но, пошто се овако разликује обим права разних мањина у Хрватској, реч је о кршењу људских права. Ви не можете да промените стране политичаре који на мржњи граде политике и правдају каријере… Али можете ли да престанете да гасите установе које штите српски народ изван Србије? Можете ли да у свакој оваковој ситуацији као одговор повећате данас симболична буџетска средства за Србе изван Србије?
Одакле Вам право да се уопште оглашавате о референдуму који у Републици Српској треба да заштити дејтонски устав? Ако нисте спремни да заштитите аутономију Српске од оних другара који мисле да су ентитетска полиција и министарство пољопривреде противни европским реформама а трпе их у десетак држава уније, онда се бар не изјашњавајте. Знате ли да се странка Вашег пријатеља Бакира Изетбеговића у мају 2015. програмски определила за укидање Републике Српске?
Српски премијеру, да ли сте реаговали када је премијер Црне Горе изјавио да су Црној Гори многи хтели да наметну „туђински језик“ уместо „свог црногорског“, а тим – српским језиком говори већина грађана Црне Горе?
Шта је са правима Срба у Раминој Албанији? Знате ли да плаћају 700 евра казне ако се изјасне другачије него у време стаљинизма?
Има, господине председниче владе још педесетак оваквих чињеница… На путу ка Европској унији, који ће трајати још најмање деценију, а можда и неколико пута толико, неће нам помоћи ако жртвујемо четвртину српског народа. Напротив. Ни декларативне изјаве ту не помажу… Ни домаћи задаци Вашег министра који тврди да је после Вас у целом народу по калибру други патриота, коме сте препустили да се бави Српством у чему има успеха колико и у имитирању Мајковског, Лорке и Неруде.
Преузето са: http://www.vostok.rs/

Чедомир Антић Вучићу: Регионална политика коју водите доживела је потпуни неуспех
Светиње Браничева - Манастири, Манастиришта, Свете Воде


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар