субота, 30. јануар 2016.

Њуз.нет: Научници истражују да ли је у Србији било историје пре Вучића

Њуз.нет: Научници истражују да ли је у Србији било историје пре Вучића
СРЕМСКА КАМЕНИЦА, (Њуз) – Група научника са Института за проучавање настанка историје и живота из Сремске Каменице започела је истраживање чији је циљ да се утврди да ли Србија има историју пре доласка Александра Вучића на место премијера Србије.
Како наводе научници, на овај корак су се одлучили после бројних изјава премијера Вучића које дају основ за сумњу у постојање те историје пре њега и материјал за постављање једне такве научне претпоставке.
– Од премијера често чујемо да се нешто по први пут догодило у историји Србије или да никада пре у новијој историји Србије нешто није забележено. Ако се нешто први пут догодило или никада раније није забележено, онда се намеће логичан закључак да пре тога ништа није ни постојало и то се мора испитати – рекао је Владимир Вулетић, историчар престижног сремскокаменичког Института.
Он је додао да полазне тачке истраживања неће бити ограничене само на примере премијера јер он, врло вероватно, још није стигао да објави све податке шта је све то по први пут забележено у историји Србије.
Научници додају да уколико утврде да у Србији није било историје пре Александра Вучића, остаје да се разреши још једна дилема.
– Мораћемо да установима да ли историја Србије почиње 27. јула 2012. када је изабрана Влада Србије у којој је Александар Вучић био први потпредседник Владе или ће се почетак историје Србије рачунати од 27. априла 2014. кад је Вучић изабран за премијера – додао је Вулетић.
Бане Грковић
(Њуз.нет)

Њуз.нет: Научници истражују да ли је у Србији било историје пре Вучића


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар