петак, 29. јануар 2016.

ОНИ ПРАВЕ МАЈМУНЕ ОД НАС: Безобразлук Кирбија, Вучића и Михајловићке не познаје границе!

ОНИ ПРАВЕ МАЈМУНЕ ОД НАС: Безобразлук Кирбија, Вучића и Михајловићке не познаје границе!
Оно што је заједничко бившем амасадору САД Kирбију, премијеру Александру Вучићу и министарки Зорани Михајловић је вера у чланство Србије у ЕУ и обећање њеним грађанима у тај успех уз велики рад до 2020, можда и раније!
Одлазећи амбасадор САД Мајкл Кирби, није пропустио прилику да обећа грађанима Србије чланство у ЕУ до 2020. уз “велики труд“.
Слични став већ неколико година заступа и актуелни премијер, који тврди да је тај циљ могуће досегнути и раније, његово мишљење дели и министарка Михајловић која, такође, “верује“ да је могуће затворити сва приступна поглавља до 2019-те године.
“Овде постоје људи који су за то способни, али то није лака путања нити једноставан посао”, истакао је, пожелевши сву срећу и све најбоље премијеру Србије Александру Вучићу који је, подсећа он, рекао да је циљ владе чланство Србије у ЕУ до 2020. године.
“Ми себи морамо да каземо да ли 2020. или 2027. година – говорим о реалним датумима – мислим да наш циљ мора да буде 2020. година за улазак у ЕУ. Можда можемо да пробамо пре тога, али то би требало да буде последње време за улазак и мислим да то можемо да постигнемо,“ рекао је Вучић.
„Верујем да ми можемо 2019. године да затворимо сва поглавља. Сада све зависи само од нас – да ли ће сва министарства да раде како треба, да ли ће довољно да се удубе и да имају своје тимове, не само Канцеларија за европске интеграције и не само министарка за европске интеграције, него сви ми, у сваком од наших ресора“, рекла је Михајловић.
Мада су бројни европски званичници у више наврата изјављивали да је нереално очекивати улазак у ЕУ пре 2030. то не спречава Кирбија, Вучића и Михајловићку да грађанима обећају светлију будућност, баш на крају следећег мандата владе.
Подсетимо, покојни премијер Ђинђић обећао је улазак Србије на почетку мандата веч у 2003. години а потом пред смрт “тек“ 2007. године.
Од тада је прошло скоро деценију а према најавама из ЕУ, расположењу чланица за проширивањем као и спремности чланица из региона, попут Хрватске, да “подрже“ Србију, проћи ће и много више, ако икада до тога и дође обзиром на дешавања и само стање ЕУ, којој прети распад.

ОНИ ПРАВЕ МАЈМУНЕ ОД НАС: Безобразлук Кирбија, Вучића и Михајловићке не познаје границе!


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар