субота, 30. јануар 2016.

Неко, ипак, заобилази истину!

Неко, ипак, заобилази истину!
Да су људска права Срба на Косову угрожена, то знају сви, као и да је се предуго чека на Заједницу српских општина. Зато Александар Ђикић, председник Српског националног форума, коментаришући Резолуцију Парламентарне скупштине Савета Европе о стању људских права на Косову и наставак дијалога Београда и Приштине у Бриселу за оба догађаја иронично за „Вести“ каже: „Добили смо да 6:0″.
- Шта год да уради наша дипломатија, то је минорно у односу на ситуацију на терену. И у Савету Европе кажу да ће се Заједница српских општина формирати по договореним принципима, а то је у правном систему Косова. И сам Мустафа је казао да ЗСО не може бити мимо Устава Косова – појашњава Ђикић.
Иако је Ђурић казао да Мустафа лаже, Ђикић истиче да ипак „неко не говори истину“. Он додаје да је раније у сличним ситуацијама, када дође до реализације договора, „ближе истини било оно што говоре представници Приштине“.
Ко лаже
Усвајање Резолуције ПС СЕ дошло је одмах након последње рунде преговора у Бриселу, која се завршила – погрешним интерпретацијама! Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић критиковао је косовског премијера Ису Мустафу да је изрекао лаж о формирању ЗСО. Ђурић је казао да је лаж и тврдња Мустафе да није договорено да се одмах почне с израдом статута ЗСО.
- Проблем Срба из Ђаковице је парадигма стања људских права на Косову. Они немају приступ својим кућама и имањима. О каквим правима ми причамо? Све друго што се подмеће су шарене лаже. Тачно је да су кретања слободнија него раније, али то није највећи домет људских права. На хиљаде хектара српске имовине је и даље узурпирано, као и њихове куће, њихова права погажена су до крајњих граница – закључује Ђикић.
Шефица делегације Скупштине Србије при Парламентарној скупштини СЕ Александра Ђуровић оценила је да је Резолуција повољна за Србију „имајући у виду да су одбијена сва три амандана косовских Албанаца“. Како је рекла, одбијени су амандмани албанске стране којима су, између осталог, хтели да се из Резолуције избрише обавеза формирања Заједнице српских општина. Она је додала да је гласањем у пленуму усвојена резолуција коју је предложио известилац Августин Конда из Шпаније.
- Резолуција је повољна за нас и има доста критика на рачун корупције и поштовања људских права. Господин Конда и Савет Европе имају став да остају при статусној неутралности и поштовању вредности којима се бави Савет Европе – навела је Александра Ђуровић.
Члан делегације Скупштине Србије при Парламентарној скупштини СЕ Жарко Обрадовић каже да Резолуција „констатује бројне негативне појаве и догађаје, на које Србија већ 17 година указује, а на које и до данас нису добијени одговори“.
http://ift.tt/1Vx0l8k

Неко, ипак, заобилази истину!


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар