понедељак, 29. фебруар 2016.

Многи ово не знају: Како ићи на приватне прегледе бесплатно?

Многи ово не знају: Како ићи на приватне прегледе бесплатно?
Ако не можете да закажете специјалистички преглед у државној клиници у разумном року, можете бесплатно да одете и да се прегледате у приватној ординацији, пише Србија данас.
Један од највећих проблема на које се пацијенти жале је заказивање специјалистичких прегледа по неколико месеци унапред.
Оно што већина не зна, је да постоји уредба да, уколико вам у року од месец дана не обавите специјалистички преглед, од тренутка када сте добили упут, имате право да се прегледате у приватној здравственој установи. Та установа која није обавила преглед у року од месец дана мора да рефундира новац.
„Добили сте упут да вас прегледа ортопед на Бањици, одете и тражите преглед и они кажу, не може раније, заказујемо вам за 6 месеци. Онда морате да од установе из које сте дошли затражите потврду да нисте могли да се прегледате у року од месец дана. Саветујем пацијенте да се едукују и код Заштитника права пацијената“, каже др Весна Јовановић.
Тако је могуће, на пример, заказати магнетну резонанцу. Све што треба је да одете у Клинички центар и ако вам кажу да не могу да вам закажу снимање у року од месец дана, тражите да вам издају потврду коју потом носите у приватну праксу. Рачун вам у том случају рефундира управо Клинички центар. Ово се не односи само на оне услуге код којих постоје листе чекања, као што је уградња кука.
Србија данас

Многи ово не знају: Како ићи на приватне прегледе бесплатно?
Ако не можете да закажете специјалистички преглед у државној клиници у разумном року, м


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар