недеља, 28. фебруар 2016.

ДВЕРИ: Државо реагуј – инцидент са заставом САД и ЕУ на „мимоходу“ муслимана у Пријепољу (ФОТО)

ДВЕРИ: Државо реагуј – инцидент са заставом САД и ЕУ на „мимоходу“ муслимана у Пријепољу (ФОТО)

Саопштење Двери поводом инцидента са заставама на „мимоходу“ у Пријепољу
Српски покрет Двери захтева реакцију надлежних органа Републике Србије поводом инцидента са заставама на комеморативном скупу у Пријепољу.
Наиме, и јуче је као и претходних година у Пријепољу обележена годишњица отмице и погибије муслиманских путника из брзог воза у месту Штрпци, 1993. године. Велики број грађана је учествовао у „мимоходу шутње“ и на тај начин одао пошту жртвама.
Двери саосећају са породицама свих жртава и напомињу да сваки злочин има своје име и презиме али не могу да се помире да на јавним скуповима на територији наше државе неко може, супротно закону, да истиче разне симболе без обавезних државних.
Закон је јасан (Закон o изглeду и упoтрeби грбa, зaстaвe и химнe Рeпубликe Србиje, Члан 8), уз заставе националних мањина мора бити истакнута и застава Републике Србије и организатори скупа су имали обавезу да поступе по закону.
Друга грешка је истицање заставе Европске уније на месту где за то није било никакве потребе ни разлога. Србија није чланица ЕУ и према њеним симболима нема никакву обавезу на оваквим дешавањима.
За нас, које памћење још увек добро служи, најопаснија појава је истицање заставе Сједињених америчких држава.
Какву везу са овим догађајима има земља која нам је у скоријој прошлости нанела толико зла и штете да ће бити потребни векови да се они анулирају? Какву је поруку хтео Србији да пошаље онај које носио амерички стег и онај који је то дозволио?
Овај потез се може тумачити само као провокација.
Шта је био повод за овакав потез организатора овог комеморативног скупа можемо само да слутимо али на ово „гурање прста у око“ држава не сме да ћути јер није ово први пут да се појављују овакве и сличне провокације и није први пут да пред њима органи реда и правосуђа затварају очи.
Напомињемо да је и овде закон јасан (Члан 41. став 3 поменутог закона каже да ће нoвчaнoм кaзнoм oд 50.000 дo 500.000 динaрa бити кaжњено прaвнo лицe зa овакав прeкршaј).
Извор: Двери, Србин.инфо

ДВЕРИ: Државо реагуј - инцидент са заставом САД и ЕУ на „мимоходу“ муслимана у Пријепољу (ФОТО) | СРБИН.ИНФО
Закон је јасан (Закон o изглeду и упoтрeби грбa, зaстaвe и химнe Рeпубликe Србиje, Члан 8), уз заставе националних мањина мора бити истакнута и застава


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар