понедељак, 29. фебруар 2016.

ВАЖНО: Руски дом у Београду – информација о образовању у Русији

ВАЖНО: Руски дом у Београду – информација о образовању у Русији
  Министарство образовања и науке Русије и Росотрудничество објављују конкурс за пријем држављана Републике Србије на школовање у образовним институцијама за високо образовање у Руској Федерацији за школску 2016/2017. годину.
За школску 2016/2017. годину за Србију се за пријем на школовање у образовним институцијама Руске Федерације на рачун државног буџета издваја квота од 85 студената (у даљем тексту квота) за програме високог образовања и додатног стручног образовања.
Одабир кандидата за школовање врши Росотрудничество (Руски центар за науку и културу у Србији), уз присуство представника министарства из земље пребивалишта кандидата, руских амбасада и странихпредставника.
У првој етапи конкурса кандидати треба да у Руски дом у штампаној форми доставе следећу документацију(в. ПрилогПриложение3 и 4):
Попуњену пријаву (в. ПрилогАнкета), са приложеном фотографијом у боји. У случају да поља која су означена као обавезна за попуњавање не буду попуњена, Министарство образовања и науке Русије неће разматрати документацију кандидата.
Копија пасоша (странице које садрже податке релевантне за писање позивног писма);
Копија лекарског уверења о томе да је кандидат ХИВ негативан и да није оболео од сиде;
Копија документа из медицинске установе земље пребивалишта кандидата којим се потврђује здравствена способност кандидата да се школује у Руској Федерацији;
Списак објављених научних радова (ако такви постоје);
Копија уверења о положеним испитима (оцене);
Копија документа о образовању у иностранству и (или) страним квалификацијама, добијеним у земљи пребивалишта.
У случају да кандидат нема документа о образовању у иностранству и (или) о страним квалификацијама, кандидат доставља последње уверење о оценама из образовне установе у којој завршава своје школовање.
Сва документа морају бити преведена на руски језик и оверена од стране судског тумача.
У случају неиспуњавања бар једног од захтева, инострани држављанин губи право да се школује у Руској Федерацији, и његова документација неће бити разматрана.
Рок за предају докумената је 20. март 2016. године.
Треба узети у обзир да при попуњавању пријаве(в. Прилог Анкета тачка 23 Направление подготовки) шифра и назив студијског смера који је кандидат изабрао морају строго одговарати списку студијских смерова који су објављени на сајту www.russia-edu.ru .
Страни кандидат има право да самостално изабере место свог будућег школовања (в. прилог Анкета тачка 25Образовательные организации (университеты, колледжи), где вы хотели бы учиться). Има право да наведе 6 високошколских установа, али не више од две у једном федералном округу. Не дозвољава се навођење само једне образовне установе. Препоручује се да кандидат не наводи мање од три високошколске установе.
Документација која није комплетирана у складу са руским захтевима, није преведена на руски језик и нема печат судског тумача неће бити разматрана.
Детаљније информације о листи докумената које кандидати предају, о условима пријема као и о неопходним препорукама можете пронаћи на Интернету – на сајту Министарства образовања и науке Русије: http://минобрнауки.рф, Росотрудничества: http://rs.gov.ru, Рособрнадзора (питања о признавању страних докумената о образовању): http://obrnadzor.gov.ru.
Држављани Србије, који су се и раније школовали у Руској Федерацији, а који завршавају школовање у текућој школској години и желе да га продуже на следећи ниво стручног образовања, за продужење школовања у оквиру опште квоте за Србију за 2016. годину треба да прођу избор у складу са захтевима наведеним у овом писму.
У складу са Федералним законом „О образовању у Руској Федерацији“, школовање страних држављана у границама наведене квоте на основним професионалним образовним програмима омогућено је исплатом државних академских стипендијаиз федералног буџета наведеним страним држављанима (у току целокупног периода школовања, независно од постигнутих резултата) и пружањем домских места у студентским домовима по условима који важе за држављане Руске Федерације који се школују о трошку федералног буџета.
Страним држављанима (специјалистима са високим образовањем) који се уписују на школовање по програму додатног стручног образовања (повећавање професионалних квалификација) државна академска стипендија се не исплаћује.
Страни држављани који не владају добро руским језиком имају право на обуку на припремним одељењима или припремним факултетима државних образовних институција по допунским општеобразовним програмима који обезбеђују припрему за усвајање професионалних образовних програма на руском језику, такође о трошку федералног буџета, са исплатом стипендија наведеним грађанима (у току целокупног периода школовања, независно од постигнутих резултата). Рок обучавања на припремном факултету или припремном одељењу је једна година, и она не улази у трајање школовања по основним стручним образовним програмима.
Кандидат који конкурише на смер групе „Уметност и култура“ мора да прође додатна тестирања креативних способности директно у образовним институцијама на које жели да се упише. Конкретни рокови додатних тестирања креативних способности у образовним институцијама које су у надлежности Министарства културе Русије наведени су у прилогу.
Тестирања почињу од 20. марта 2016. године и прецизира их директно кандидат (одлазак је уз визу, коју кандидат самостално вади).
Информације о датумима додатних тестирања креативних способности у другим образовним институцијама налазе се на сајтовима датих институција .
Детаљније информације о списку смерова на којим се при пријему на основне и специјалистичке студије могу спроводити додатна тестирања креативних способности и (или) професионалне оријентације налазе се на сајтуhttp://минобрнауки.рф и у Информацијама на www.russia-edu.ru.
Трошкове превоза кандидата до места школовања, добијања полисе добровољног здравственог осигурања сноси сам кандидат и (или) спонзор.
Извор: Руски дом/СРБИН.ИНФО

ВАЖНО: Руски дом у Београду - информација о образовању у Русији | СРБИН.ИНФО
Министарство образовања и науке Русије и Росотрудничество објављују конкурс за пријем држављана Републике Србије на школовање у образовним институцијама за


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

1 коментар:

  1. здраво пријатељу. Била сам повређена и сломљена срца када се десио велики проблем између мене и мог мужа пре седам месеци у мом браку. толико страшно да је случај однео на суд ради развода. рекао је да више никада не жели да остане са мном и да ме више не воли. Па се спаковао из куће и натерао мене и моју децу на тешке болове. Покушао сам на све могуће начине да га вратим, после много мољења, али безуспешно. а он је потврдио да је донео одлуку и да више никада не жели да ме види. Тако сам једне вечери, враћајући се с посла, срела своју стару пријатељицу која је тражила мог мужа. Па сам му све објаснила, па ми је рекао да је једини начин да вратим мужа да посетим бацача чини, јер је и он то заиста урадио. Тако да никад нисам веровао у магију, али нисам имао избора него да послушам његов савет. Затим ми је дао адресу е-поште бацача чини коју је посетио. дралаба3000@гмаил.цом. Следећег јутра сам послала е-маил на адресу коју ми је дао, а чаролија ме је уверила да ћу вратити мужа наредна два дана. Каква невероватна изјава!! Никада нисам веровао, па је разговарао са мном и рекао ми све што треба да урадим. Онда их радим без повећања, тако да ме је наредна два дана, изненађујуће, звао мој муж који ме није звао у последњих 7 месеци да ме обавести да се враћа. Тако невероватно !! Тако да се вратио истог дана, са пуно љубави и радости, и извинио се за своју грешку и бол који је нанео мени и мојој деци. Тада је од тог дана наша веза била јача него раније, уз помоћ сјајног бацача чини. Дакле, посаветоваћу вас ако имате било каквих проблема, контактирајте др алабу на мејл: дралаба3000@гмаил.цом или га контактирајте на ВхатсАпп и Вибер на овај број: +1(425) 477-2744.......

    ОдговориИзбриши