понедељак, 29. фебруар 2016.

РОБЕРТС: Турска чека дозволу САД да започне рат у Сирији против Русије

РОБЕРТС: Турска чека дозволу САД да започне рат у Сирији против Русије
ИСЛАМСКА ДРЖАВА КОНЦЕНТРИШЕ СНАГЕ ЗА УДАР НА КУРДЕ НА СЕВЕРУ ПРОВИНЦИЈЕ РАКА
Пол Крејг Робертс
Die Welt: Једна од вођа Џебхат ан-Нусра - који себе назива Абу Мусаб ал-Сири - не крије да жели да испровоцира Русију да прекрши примирје: Имамо 10.000 људи под оружјем и нагласио. Нама је потребан фијаско прекида ватре. Наша стратегија за то је утврђена: провоцирати Русе
       ИСЛАМСКА држава почела је да концентрише снаге на северу сиријске провинције Рака јер спрема велику офанзиву на позиције Курдских снага самоодбране.
       ИД је на том фронту успела да избаци Курде из насеља Аз-Зајбакија и намерава да напредује даље.
       Американци дозирано подржавају сиријске Курде, али ИД против њих ратује у доброј мери - америчким оружјем. Зато су се у Вашингтону појавила подозрења да су се сиријски Курди „суштински већ преоријентисали на Русију“.
       Међутим, „курдско питање“ је само део сиријског и блискоисточног ребуса који са примирјем једва да је постао ишта замршенији и неизвеснији.
       Представник опозиционог Врховног комитета за преговоре - генерал Слободне сиријске армије Асад ал-Зуби - поподне је саопштио да та групација, коју Американци упорно проглашавају за „умерену“, иступа из „режима прекида ватре“.
       Објаснио је да се „примирје распало пре него што је и почело“. Кривицу је, наравно, свалио на „владине снаге“.
       Своју игру, наравно, игра и сиријска Ал Каида - Џебхат ан-Нусра. Једна од њених вођа - који себе назива Абу Мусаб ал-Сири - рекао је немачком листу Die Welt да жели да испровоцира Русију да прекрши примирје које је назвао „глупим“.
       Похвалио се немачком листу да Нусра има 10.000 људи под оружјем и нагласио: „Нама је потребан фијаско прекида ватре. Наша стратегија за то је утврђена: провоцирати Русе“.
       Открио је чак: да ће извести удар на руску базу код Латакије - да би руски авиони почели да бомбардују „нусровце“ са којима су измешане снаге „умерене опозиције“, а чим се те снаге нађу под руским бомбама - од примирја неће остати ништа.
       Светски познати амерички економиста и политички и економски коментатор - Пол Крејг Робертс који је био помоћник министра финансија у администрацији Роналда Регана - данас је упозорио да против примирја делује и Турска.
       Анкара, по његовој процени, само чека одобрење Вашингтона да зарати са Русијом у Сирији.
       Истовремено се спрема да поново потпали јерменско-азербејџански конфликт - да би и на том новом фронту „запослила Русију“.
       Робертс посебно упозорава: „Демонизација Владимира Путина је део плана за дестабилизацију ситуације у самој Русији. Москва је главна препрека планетарној доминацији САД“.

РОБЕРТС: Турска чека дозволу САД да започне рат у Сирији против Русије | Факти
ИСЛАМСКА ДРЖАВА КОНЦЕНТРИШЕ СНАГЕ ЗА УДАР НА КУРДЕ НА СЕВЕРУ ПРОВИНЦИЈЕ РАКА. Пол Крејг Робертс. Die Welt: Једна од вођа Џебхат ан-Нусра - који себе назива Абу Мусаб ал-Сири - не крије да жели да испровоцира Русију да прекрши примирје: Имамо 10.000 људи под оружјем и нагласио.


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар