понедељак, 29. фебруар 2016.

Савесни лекари о вакцинама и аутизму (ВИДЕО)

Савесни лекари о вакцинама и аутизму (ВИДЕО)
„Округли сто о вакцинацији“ одржан у палати РФ 2010. године.
Учесници дискусије (преведене):
– Лариса Григоревна Кузменко (доктор медицинских наука, професор, педијатар)
– Галина Вјачеславовна Козловскаја (доктор медицинских наука, професор дечји психијатар)
– Ксенија Владимирнова Боровја (дечји психолог – дефектолог)
– Ољег Сергејевич Брусов (доктор биолошких наука)
– Галина Борисовна Кириличева (доктор медицинских наука, имунолог)
Галина Вјачеславовна Козловскаја (професор, доктор медицинских наука, дечји психијатар)
Желим да кажем неколико речи уопште о менталним болестима. Ово је веома важна људска хипостаза. Наиме, преко менталног здравља развија се наша цивилизација и духовност. Ово је изузетно важна компонента нашег свеукупног здравља и веома је крхка. Веома лако подлеже растројству. При том, због различитих узрока. На пример, најактивнији и најзначајнији део нашег друштва су људи 25-45 година. Међу њима у последње време има много ментално оболелих, који се не сматрају болесним. Ипак, ми психијатри не можемо да не говоримо о томе. И сваки образован човек би се сложио. Многе „психопатизације“ сада расту међу становништвом, то су наркоманија, алкохолизам, сексуалне перверзије, самоубиство, проституција и других облици нездравог понашања …
Још више забрињава ситуација у дечијем узрасту где је психичких поремећаја знатно више него што их је било 80-их година. Постоји раст психичких поремећаја од 8-10% до 18-20% укупног броја дјечије популације …
Ми дечји психијатари, примећујемо раст раног дјечијег аутизма. Ово је једно од најтежих страдања. Болест се раније крајње ретко примећивала. Све до недавно (описана је 40-их година) рачунар се да има 1-2 случаја на 10.000 становника. Сада се аутизам десетоструко повећао. Сада има већ 20-30 на 10.000 становника. Радећи као лекар, раније ми је за месец дана долазио 1-2 пацијента са аутизмом. Сада на пријему до 10 особа, 5 је са аутизмом. Буквално нема неуроза, ретардација, иде „експлозија“ аутизма.
Све нас је више!
Понекад је аутизам такав да просто забезекнуто гледате – у шта се претвара дете.
При томе дете се до 1-1,5 године прелијепо развијало. Понекад чак и испред свог узраста. Радовало окружење. И одједном, после задње вакцинације, након две или три недеље, настаје „олупина“. Оно не може да говори, не користи ВЦ, не комуницира, оно је псеудо-глуво и псеудо-слепо. Утисак је веома тежак. И, авај, користећи логику, закључујемо да се аутизам развио као резултат те вакцине. Пошто долазе десетине случајева, а ми већ унапред знамо целу слику. Понекад се сусрећемо да дете вришти. Инкохерентно урликање, неартикулисано. А када разговарамо са његовом мајком, повезаност са вакцинацијом јавља се моментално без икаквих сумњи. Ми знамо званичан став државе према вакцинацији. И однос према оним појединцима који покушавају да изразе сумње у њихову цјелисходност. Покушали смо да јавно кажемо да постоје такви случајеви, али никада нијесмо добили подршку од званичних органа, медија, итд. Време иде, а људи са таквим ставом је све више и више.
Често ми говоре да није доказана повезаност вакцина са аутизмом. Нема методологије и истраживања. А где је методологија вакцина и истраживање последица?
У филму којег смо управо гледали, видимо да у Америци не спавају, већ напротив објављују се публикације да је епидемија аутизма у САД. Томе дају најапсурдније објашњења, да је наводно састав из лизалице узрочник аутизма, итд. А у ствари, овде постоји директна веза са вакцином. Зашто? Пошто више од 30 сусрета са заразним болестима преживљава дете до 2 године. Оно се вакцинише од 10 и више болести. Оно што је занимљиво је да од 1 исте болести примају три или више дозе, при чему се не проверава имунитет. Упркос свега њега вакцинишу и вакцинишу. Са становишта имунологије испада да једна доза вакцине није довољна. Треба дати неколике дозе вакцине, због стварања заштите. У ствари, никаква заштита се не ствара. Ова деца почињу да болују. Ово говори о томе да ово рано вакцинисање – је бесмислено и нецјелисходно, јер је имуни систем у стадијуму развића. Он даје неиздиференцирано одговор на ове бесконачно стресне ситуације.
Бесконачни потрес имуног система доводи до менталних поремећаја. Али не код свих, наравно. Не можемо рећи да сва деца тако реагују. Али нека деца сигурно реагују …
Захвалана сам лекарима из поклинике који нијесу покушавали да конфликтују са мном када сам писала потврду да се дете не вакцинише. Напротив, одмах су је лепили на картон, а то је основа за лекара да ослободи дете од вакцинације. Такође не можемо заступати ни ортодоксну позицију да нико не сме да се вакцинише, пошто то питање још није изучено. Оно није потпуно изучено, и није регулисано. Најзанимљивија ствар је да се узимају у обзир компликације само временски блиске вакцинацији. Први сати и дани након вакцинације. Даље се никада не истражују. А управо ове реакције се јављају тек после 2-3 недеље. А понекад и касније. Тек тада се може судити како је пацијент прошао вакцинацију.
Једном речју све док ово питање није довољно обучено, испада да живимо у сујеверни свету, где се морају сви вакцинисати. Зашто, због чега, зашто тако масовно, са принудом, губитком права на одбијање? Причају и код нас и у другим земљама, да постоји нека тенденција за геноцид, како би се смањила светска популација. И ако се раније, када је тек почињала масовна вакцинација, још водила дискусија, сада је нема. Нема нормалне аргументације за вакцинацију а самим тим ни разумних аргумената.
Чак и у нашем институту међу колегама није подржано наше мишљење – да аутизам изазивају вакцине. Не зато што су они са неким повезани или изражавају пожељно мишљење, не. Просто то је неко уврежено мишљење да је то немогуће и то је све.
Ово је у суштини све што сам желела да кажем. Хвала.
Желим још да додам. Ми смо видели доста тога у психијатрији у последње време доживљвамо стрес од толиког контингента који нам долази. Ја сам одрасла особа, али када долазе такав случај просто као биљка, желим да заплачем. Ова тема психичког колапса код деце млађе од 5 година, она је толико страшна да ја мислим да треба да се изнесе, путем медија или на други начин. Морамо да размислимо како ту емотивну поруку да пренесемо друштву.
Питање: Од када је код нас почео тај талас психичких болести?
Г.В. Козловскаја: Пре око 10 година, и у порасту је. Посебно последњих 3-5 година. Са сигурношћу могу да кажем да нема ни једне вакцине која не утиче на ћелије великог мозга, јер садрже штетне хемијске елементе.
Свака вакцина повећава осетљивост на мале и средње утицаје. Ако спроведемо експеримент, уведемо просто токсичне материје после вакцине, тада ће после вакцине дејство бити много пута веће.
Лариса Григоревна Кузменко доктор медицинских наука, професор, педијатар)
– Радила сам 19 година на одељењу дечије болнице „Морозов“ у Москви (раније се звала Дечији КБЦ № 1 из Москве) на одељењу за децу најмлађег узраста, у ком је било 10 специјализовани хематолошки кревета, почела сам као болнички приправник, затим сам била асистент на катедри за педијатрију „ИИ Московског факултета НИ Пирогова“. Последњих година све до данас радим на катедри за дјечије болести РДУН (бивши МГУ), а од 1996. године сам шеф катедре. Главна научна делатност катедере је имунологија и алергологија у дјечијем узрасла.
По питању вакцинације треба рећи, да реакције и компликације нијесу само локалне и опште, које се јављају непосредно после вакцинације и у наредним данима и недељама, већ су и одложене. А ако о непосредним реакцијама и компликацијама након вакцинисања лекари још нешто и знају, за одложене компликације практично лекари и „вакцинолози“ чак и ни не претпостављају да постоје. То су такозване „друге“ болести. Од ових болести код деце су нам познате: акутна леукемија, тромбоцитопенија пурпура, дифузне болести везивног ткива (системски лупус еритематозус, системска склероза, дјечији реуматоидни артритис); у неким случајевима са вакцинацијом је повезана и епилепсија. О овим болестима, можемо да причамо да су повезане са вакцином, јер када примиме пацијента са једном од ових болести, узмемо историју (амнезију), тада се код низа деце испоставља да је 2-8 недеља пре почетка тешке, тешко излечива (а понекад и неизлечиве) болести, њему била дата једна или друга вакцина. При томе, апсолутно нема никаквог значаја у којој је земљи вакцина произведена. Допуштам да потпуно гријешим, и да стварно вакцинација нема никакве везе са иницирањем иноперабилних (неизлечивих) болести. Али, где су докази за то?
… Поред реакција и компликација које могу настати као последица вакцинације такође треба имати у виду чињеницу, далеко од тога да сва вакцинисана деца адекватно реагују на вакцину стварањем заштитног титра антитела. Бавећи се проблемом „деце која су често болесна“, обратили смо пажњу на то да 85 – 90% деце из ове групе су деца која су у првој години живота имали увећан тимус (ово стање ми зовемо тимомегалија). Данас је тимус различите величине (велике, мале и нормалне) може се лако и сигурно препознати помоћу ултразвучног испитивања. Према нашим прелиминарним подацима, урођена тимомегалија (испитивања су спроведена код 156 деце од здравих мајки, 2 – 3 дана после рођења) је детектована код 20% деце, односно конкретно у московској популацији тимомегалија је најмање код 20% деце од укупне популације дјечије .. .
Узгред, већина болести, против којих се производе вакцине, одавно се лече. Зашто се спроводи масовна вакцинација, када се могу лечити осетљива деца. Поводом свињског грипа, постоје одлични препарати, који делују на тај грип. Зашто је била потребна вакцина није јасно. Још је и Жданов говорио: „Вакцине против грипа нема, и не може је ни бити.“ …
Питање: Кажете да вам је главни лекар забранио да говорите о овој теми. Не верујем да све главне љекаре плаћају фармацеутске компаније.
Л.Г. Кузменко: Није ствар у компанијама. Ово је наредба Министарства здравља. Ја не знам тачно како, можда је то и усмена наредба. Лекари такође примају плату, бонусе, и директно зависе од матичне организације.
Питање: Како ова информација не успева дође до грађана?
Л.Г. Кузменко: … Зашто ова информација не долази до грађана, ја не знам. Вероватно, су за то у крајњем заинтересовани корумпирани званичници.
Ксенија Владимирнова Боровја (Дечји психолог – дефектолог)
– Поред тога што сам лекар, судбина је хтела да будем и мајка аутистичног детета. Нећу говорити шта се дешава у нашој земљи, говорићу о истраживањима која се спроводе у САД. Хвала Богу, код њих се издваја довољна количина средстава за истраживања. У овом тренутку, имамо доста информација које се у нашој земљи једноставно не објављују, игноришу и сакривају. У САД је заиста епидемија дјечијег аутизма. Од аутизма је оболело 500.000 особа, а 40.000 особа се разболи сваке године. То је огромна цифра. Оболева 1 од 250 особа. Ово су само подаци за САД.
Аутизам је први пут описан 1942 .. Пре тога, он је издвојен из шизо-типских поремећаја као посебна болест. Само неколико година раније 1938. године, у вакцинама се појавио тиомерсал (етил жива). Сходно томе она је дечици уведена, они су подрасом, и њима је дијагностикована болест. Многи научници из САД: Воодс, Хеилин, Брадстреет, Адамсон, итд, много њих, је проуцавало веома рани дјечији аутизам и утврдили су да разлике између тровања живом и комплексом симптома при дјечијем аутизму практично не постоји. Детету се уводи жива у прва 3 сата живота – вакцином против хепатитиса Б, по закону су обавезни да је дају у првих 24 сата живота.
Американци су изучавали све вакцине које садрже тиомерсал, њихове последице. Доказали су да девојчице обољевају ређе од аутизма, јер естроген подстиче излучивање живе из организма. А када је у културу неурона уведен – тестостерон, а после извесног времена и тиомерсал испоставило се да тестостерон значајно повећава токсичност. Стога, девојчице обољевају од аутизма четири пута ређе од дечака.
Радећи са децом са аутизмом, уз то што је и моје дете болесно, приметила сам да постоје две варијанте развоја догађаја. Постоје деца која се уопше не разбољевају. Ниједан. Ни прехладе, итд. Итд. А постоје деца која су подложна свим врстама инфекција. Дуго сам о томе размишљала, почела сам да тражим информацију и испоставило се (опет, студије из САД) да тиомерсал, кад уђе у људски организам, нарушава синтезу хема, који је одговоран за производњу хемоглобина. Тако тиомерсал нарушава лучење жучи. Тиомерсал се може уочити у организму само неколико недеља после вакцинације. Касније анализе су бесмислене, неће га приказати. Када родитељи долазе и кажу: „наше дете сте отровали живом“, они им одговарају: „никакве живе у крви нема.“.
Раније се ова болест сматрала неизлечивом. У класичној дјечијој психијатрији се тако мислило. Американци успешно лече аутизам у трајању од 10 година. Али, код нас о томе не говоре. Постоји биомедицински метод лечења аутизма. То је сложен метод. Аутисти имају одређене дисфункције. На овом дијаграму се виде сви поремећаји аутиста.
Генетских фактора је веома мало. Метод лечења се заснива на потпуној обнови црева. Треба дете ставити на посебан режим исхране, најмање шест месеци. После тог почети хелациону терапију са посебним леком који се зове „хилатор“. Он извлачи живу из организма. На овај начин 90% деце може да се врати. Код нас се о овоме не зна.
Ко је заинтересован може да претражи интернет за „биомедицински метод лечења аутизма“. Код нас су мајке приморане да саме траже информације, да би повратиле своју децу. Шта касније почне лечење, то су шансе мање …
У овом тренутку код нас од аутизма страдају деца која су се добро формирала у материци, са добрим генима. Раније, су углавном оболијевале деца са одређеним дегенеративним симптомима…
Ољег Сергејевич Брусов (доктор биолошких наука)
– Ја сам лекар – биохемичар, цео век се бавим биолошком психијатријом.
Желим да кажем зашто се ови подаци веома тешко објављују. Ово је повезано са тим што се савремена терапија менталних поремећаја спроводи лековима који делују на нервни систем. Дешавају се такве ствари да биолози који се баве биолошком психијатријом, потпуно су монополизовали фактички патогенезу шизофреније и других менталних болести. Када су им имунолози говорили: „Знате ли, да имуни поремећаји утичу на психу?“. Рекли су им: „Докажите ту везу.“.
 Заиста, дуго времена није било доказа. Тек је недавно кренуо талас радова, углавном из иностранства, који су показали да у ствари главни регулатори неуротрансмитерских система, који играју главну улогу у патогенези психичких поремећаја, су поремећаји Т-ћелијског имунитета. Ћелијском имунитет страда највише од вакцина. Вирус, чак ако је и ослабљен, пре свега гуши Т- ћелијски имунитет. Нагло смањује производњу интерферона, драматично смањује ниво фагоцита, смањује активност природних ћелија убица. Испоставља се, понављам, да фактори неспецифичног имунитета ендогени регулатори неуротрансмитерских система, леже у основи шизофреније.
 При било којој вакцинацији код нас произилази потхране ендогеним опијатима, који тако снажно утичу на психу. Чак ако и примите „идеалан“ серум, без живе, без ичега. Ако то буде живи или чак ослабљени вирус, он ће ипак нарушити Т-ћелијски имунитет, што ће довести до тога, да поново добијемо исти тај процес.
Код пацијената са ниским Т-ћелијским имунитетом, стандардна терапија има много гори ефекат него код пацијената код којих је Т-ћелијски имунитет нормалан. Питање о вакцинама и њиховом утицају на аутизам, код нас се још и не разматра. Ја сам у својој неписмености веровао да је аутизам таква ретка болест као један од милион.
Још бих додао да у САД сматрају да аутизам – није ментална болест, већ имуни поремећај. Зато, при лечењу аутизма психотропним препаратима, добијамо парадоксалне реакције. Испоставља се, да их лечимо као психијатријске пацијенте, а у ствари то је имуни поремећај. Аутизам – је један од проблема као што су алергије, чиреви, астма, хиперактивност, итд.
– Галина Борисовна Кириличева (доктор медицинских наука, имунолог)
– Имунопрофилактичким препаратима бавим се од завршетка факултета. Одмах сам почела са експериментима, пре око 30 година у Гамалејевском Институту за вакцине и имуномодулатори.
Сада мислим да не треба да се говори само о имуном систему, већ о имуно-неуро-ендокрилни систему. Пошто, сваки препарат који делује на систем, изазива промене у свим овим системима.
Као експериментатор изјављујем, да вакцинама могу бити нарушене репродуктивне функције и да проузрокују неизоставне промене у нервном систему. Укључујући и поремећаје психичких функција.
Шта смо ми успели да покажемо? Да све вакцине, осим специфичног дејства, изазивају неспецифичне Адаптацион реакције, а највећа компликација – је крах адаптације. Постоје дивни и наши и америчи експериментални подаци о томе. Они кажу да смо заменили дифтерију и велики кашаљ са леукемијом и онкологијом. Све ово се потврђује.
Разговарали смо овде о многим компликацијама. Подаци показују да код сваке особе вакцина изазива негативно дејство. Експериментално је доказано да вакцине изазивају смањење имуне отпорности за све слабе и средње утицаје. То су најнежељенији ефекти. Свака вакцина погоршава човекову екологију. Повећава осетљивост на све штетне факторе. Ово је доказано.
Друго, ово је епидемиолошки проблем. Ви знате да се сада буде све инфекције. Раније је са њима организам сам излазио на крај. Сада као резултат вакцинације смањена је ризистентност за све споре инфекције. Овде се говорило да се не смеју слабашна деца вакцинисати. Ми смо доказали да се не смеју вакцинисати ни здрава. Свака вакцина смањује отпорност на патогене факторе.
У закључку бих рекла: Ја сам православна особа. Ако би се према вакцинацији односила као научник, рекла бих да сам за индивидуални приступ. Али чиновници сматрају, да Русија није спремна за то … Нажалост, пре вакцинације ми не оцењујемо имуни статус.
Шта добијамо: Код нас је вакцинација – једначина са свим непознатим. На садашњем нивоу имунологије у Русији, не можемо поставити индивидуални приступ вакцинацији. Дакле, ако се све извага, ја бих вакцинама рекла – Не. На данашњем нивоу не можемо почети са индивидуалним приступом за давање вакцина.
Као верник желим да кажем да ми имамо савршен организам. Господ је створио организам таквим да може и без наше интервенције да се избори са многим проблемима. Ми само треба да му помажемо, а ми се трудимо да управљамо њиме, да га рушимо. Људи би требало да буду информисани, и вакцинација треба да буде лични избор сваке особе.
(Превод дела стенограма „округлог стола“ у палати Руске Федерације, 16. март 2010.)
Превод: Беба Мур
Извор: http://ift.tt/1DEtx7j

AntiCensura – Савесни лекари о вакцинама и аутизму (ВИДЕО)
„Округли сто о вакцинацији“ одржан у палати РФ 2010. године. image Учесници дискусије (преведене): – Лариса Григоревна Кузменко (доктор медицинских наука, професор, педијатар) – Галина Вјачеславовна Козловскаја (доктор медицинских наука, професор дечји психијатар) ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар