петак, 1. јануар 2016.

Русија ће до 2025. форсирати оружје засновано на новим физичким принципима

Русија ће до 2025. форсирати оружје засновано на новим физичким принципима
Русија међу своје приоритете уврстила БРИКС, ШОС  и односе са Пекингом и Њу Делхијем. Партнерство са Кином се назива „свеобухватном и стратешком сарадњом”, а односи са Индијом „привилегованим стратешким партнерством”
У стратегији се наглашава да је Русија спремна да преговара о даљем смањивању нуклеарних арсенала. Како са Американцима, тако и уз учешће осталих земаља из „нуклеарног клуба”. Под условом да то не наноси штету међународној безбедности и стратешкој стабилности
         РУСИЈА је – у обновљеној стратегији националне безбедности – као своје приоритете у међународној аерни означила: БРИКС, ШОС, Г20, постсовјетски простор и партнерство са Кином и Индијом.
         Обновљена стратегија је заменила документ под истим називом који је био утврђен 2009. године. У њему је међу приоритетима Москве била и Г-8.
         У новој верзији своје стратегије националне безбедности, Русија не крије да жели да ОДКБ постане „универзалана међународна организација способна да се носи са регионалним изазовима и претњама војно-политичког и војно-стратешког карактера”.
         Партнерство са Кином се назива „свеобухватном и стратешком сарадњом”, а односи са Индијом „привилегованим стратешким партнерством”.
         Москва се – за разлику од досадашње верзије стратегије – залаже за формирање внблоковских механизама регионалне сарадње у Азијско-Пацифичком региону.
         Међу приоритете су сврстани и односи са ЕУ, САД и НАТО.
         У стратегији се наглашава да је Русија спремна да преговара о смањивању нуклеарних арсенала. Како са Американцима, тако и уз учешће осталих земаља из „нуклеарног клуба”. Под условом да то не наноси штету међународној безбедности и стратешкој стабилности.
         Русија се залаже за стварање „система међународне информационе безбедности”.
         Москва на свој нуклеарни потенцијал гледа као на фактор осујећивања ратних конфликата и зато ће га и даље држати на „зацртаном нивоу готовости”.
         Одмах по објављивању кориговане стратегије, заменик министра одбране Русије Јуриј Борисов изјавио је да ће „оружје засновано на новим физичким принципима у знатној мери одредити како ће даље изгледати Оружане снаге РФ”.
         Говорећи о државном програму наоружавања до 2025. године, Борисов је нагласио: „Мења се карактер савремених војних комфликата. То тражи квалитативне промене на плану наоружања и војне технике. Постојеће оружје ће постепено заменити модели са побољшаним тактичко-техничким карактеристикама. Знатно ће се повећати улога онога што имамо у космосу и значај високопрецизног оружја. Долази време онога што сада изледа као „научна фантастика” – оружја заснованог на новим физичким принципима”.
         Борисов је закључио речима: „Управо  оружје на новим физичким принципима ће одредити развој система наоружања у нашем програму његове производње до 2025. године”.
http://ift.tt/1mu0RIB

БОРИСОВ: Русија ће до 2025. форсирати оружје засновано на новим физичким принципима | Факти
МОСКВА УТВРДИЛА ОБНОВЉЕНУ СТРАТЕГИЈУ НАЦИОНАЛНЕ БЕЗБЕДНОСТИ. Јуриј Борисов. Русија међу своје приоритете уврстила БРИКС, ШОС и односе са Пекингом и Њу Делхијем. Партнерство са Кином се назива „свеобухватном и стратешком сарадњом”, а односи са Индијом „привилегованим стратешким партнерством” ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар