понедељак, 27. новембар 2017.

Младеновић: Људи у култури су грдне кукавице, као и грађани Србије

Младеновић: Људи у култури су грдне кукавице, као и грађани Србије
„ПРИСТАЛИ СМО ДА БУДЕМО ПОНИЖЕНИ КАО ГРАЂАНИ - ТО ОДЕЛО СМО САМИ СЕБИ СКРОЈИЛИ“


„Људи од позоришта су огрезли у своје привилегије, у своју удобност, у то да се не замере, у то да наплаћују своју популарност из лоших ТВ серија. Просто, нису спремни да угрозе своју удобност позоришног живота, који је мизерна удобност... Људи су спремни да буду понижени“
РЕДИТЕЉ Кокан Младеновић оценио је да су радници у култури „грдне кукавице“, као и грађани Србије, због чега у земљи нема потенцијала „не за револуционарне, него за било какве друштвене промене“.

„Зашто смо пристали да будемо тако понижени као грађани, да ли уопште имамо свест да је ово у чему живимо одело које смо сами себи скројили, да постоји наша огромна одговорност, изражена кроз наше ћутање, кроз сагињање глава, кроз наше одлажење из земље, док се неки шљам нашао на одлучујућим местима“, рекао је Младеновић за информативни сајт Маглочистац из Суботице.

Он је казао да се у Србији дешавају „апсурдни и суманути“ поступци попут куповине шест авиона за 185 милиона евра државних пара - „наших пара, ваших и мојих, на шест авиона који не лете, а мој став се није променио, све и да лете“.

„Имате и те локалне бахате представнике власти до тога да су за све у Србији, која се распала, крива два студента драматургије из Београда, да радници морају да носе пелене по фабрикама, и тако даље“, казао је Младеновић.

Младеновић је казао да је позориште у Србији својим кукавичлуком огледало актуелног времена.

„Ако је позориште огледало свог времена или огледало свог доба, то каже Шекспир, наше позориште је својим кукавичлуком огледало времена у којем живимо“, рекао је Младеновић.

Додао је и да постоје храбри редитељи, попут Андраша Урбана и Оливера Фрљића.

„Али, то су све инциденти. Људи од позоришта су огрезли у своје привилегије, у своју удобност, у то да се не замере, у то да наплаћују своју популарност из лоших ТВ серија. Просто, нису спремни да угрозе своју удобност позоришног живота, који је мизерна удобност... Људи су спремни да буду понижени“, казао је Младеновић.

Бета

Младеновић: Људи у култури су грдне кукавице, као и грађани Србије | Факти
„ПРИСТАЛИ СМО ДА БУДЕМО ПОНИЖЕНИ КАО ГРАЂАНИ - ТО ОДЕЛО СМО САМИ СЕБИ СКРОЈИЛИ“. „Људи од позоришта су огрезли у своје привилегије, у своју удобност, у то да се не замере, у то да наплаћују своју популарност из лоших ТВ серија. Просто, нису спремни да угрозе ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар