субота, 25. новембар 2017.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Пре пар дана Александар Вучић је изјавио да Србија не може да уђе у Европску унију ако не потпише свеобухватни мировни споразум са сепаратистима у Приштини. Од великог броја европских званичника чули смо да свеобухватни споразум између самопроглашене републике Косово и Републике Србије треба да буде потписан када се затворе сва поглавља.

Ако челници Европске уније сматрају да Србија неће у њу ући пре 2025. године поставља се питање зашто председник Србије жури да што пре потпише капитулацију и сепаратистима у Приштини изручи јужну српску покрајину. Разлог је једноставан. Да би избегао увођење санкција Русији он Западу нуди Косово и Метохију.

Политичко шибицарење српског председника обиће му се о главу, јер је Америци данас важније да Русију протера са Балкана него чак и да Србија призна „Косово“ као посебну државу. Они (Амери) претпостављају да је Косово њихово јер су базе НАТО пакта у јужној српској покрајини тако да им сада Косово није приоритет. Оваквом политичком трговином српски председник на крају ће морати и да се одрекне Косова и Метохије и да Русији уведе санкције јер као марионета он је доведен да штити америчке а не српске националне и државне интересе.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ позива актуелну власт да престане да води издајничку политику, да не удаљује КиМ од Србије и да испуни обећање које је Александар Вучић још ранијих година дао Москви, а то је да руском хуманитарном центру у Нишу дâ дипломатски статус. Без подршке Руске Федерације Србија не само што неће моћи да сачува Косово и Метохију него је и опстанак саме Србије доведен у питање.

Прави пример за Србију мора да буде Сирија која је ослањањем на Русију сачувала своју државу.

ПС

Изјава Милорада Додика председника Републике Српске да ако Србија призна самопроглашену републику Косово и Републике Српска ће то да уради је зачуђујуће срамна. Међу бањалучком елитом, којој се приклања и Милорад Додик, влада мишљење да Србија треба да се одрекне Косова и Метохије јер је оно изгубљено и да сву енергију усмери према Републици Српској и да њу припоји. У преводу то значи да се срећа једног дела српског народа гради на несрећи другог дела српског народа. Из тог разлога је Милорад Додик подржао Вучићев Бриселски споразум, избор Рамуша Харадинаја за председника «Косова» као и перманентно гажење званичког Устава Републике Србије од стране председника Александра Вучића.

Јадно, тужно и жалосно!

Косовска Митровица
25.11.2017. године Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Пре пар дана Александар Вучић је изјавио да Србија не може да уђе у Европску унију ако не потпише свеобухватни мировни споразум са сепаратистима у Приштини. Од великог броја европских званичника чули смо да свеобухватни [...]


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар