понедељак, 27. новембар 2017.

Двери: Ситуација на југу Србије се одвија у контексту тзв. „Тиранске платформе“

Двери: Ситуација на југу Србије се одвија у контексту тзв. „Тиранске платформе“
ПРЕДСЕДНИК АЛБАНИЈЕ ИЉИР МЕТА ОБИШАО У МЕДВЕЂИ „СВОЈЕ АКТИВИСТЕ НА ТЕРЕНУ“


Забрињавајуће је што у наредним месецима у процес приватизације иду Агроиндустријски комбинат „Лесковац“ у Медвеђи, са земљиштем у власништву које чини 11% територије општине, Рехабилитациони центар у Сијаринској бањи и рудник Леце са огромним налазиштима олова, бакра, сребра и злата
Добро упућенима у „Медвеђанском котлићу“ није промакло присуство командира полицијске испоставе у Медвеђи, Ненада Цветковића, у цивилном оделу, у личној пратњи председника Албаније
СРПСКИ покрет Двери упозорава српску јавност да није уобичајено, што више није у складу са дипломатским стандардима, да председник једне државе „званично“ долази у приватну, неформалну посету другој сувереној држави, а да га дочекују представници Владе Републике Србије, председник општине и други званичници земље „домаћина“.

Такође, сматрамо да након посете Бујара Нишанија, бившег председника Албаније Бујановцу прошле године, овакве „неформалне и приватне“ посете општинама југа централне Србије постају уобичајена пракса албанских политичара, а све уз прећутну сагласност институција Републике Србије и Александра Вучића.

Српски покрет Двери оштро протествује и поново, као и после посете бившег председника Албаније Бујановцу, пита Александра Вучића и надлежне државне органе: да ли су свесни да се ситуација на југу Србије одвија у контексту тзв. „Тиранске платформе“.

Са ширег геостратешког аспекта активности албанског председника и његове предстојеће посете Гњилану и општинама са друге стране административне линије са Србијом се уклапају у циљеве NATO и изнете ставове подршке Вучића на Петој NATO недељи одржаној 16/17. новембра ове године у Београду.

Како је нагласио Бенџамин Хоџинс командант NATO за Европу, за америчку војну базу Бонстил Руско-српски хуманитарни центар у Нишу представља велику опасност и да га јачањем присуства и утицаја NATO партнера, пре свега Албаније и лобиста у српској Влади, треба што пре алоцирати са јако важне геостратешке тачке где се укрштају коридори за брзи транспорт NATO трупа из Јадранског и Егејског мора преко Бургаса у правцу Крима и Русије.



Врло је значајна изјава председника Албаније да општина Медвеђа располаже изузетним ресурсима, рудним богатством, као и чињеница да ће албанска дијаспора у Медвеђи, налик оној у Бујановцу и Прешеву, уложити значајна средства у том смеру.

Забрињавајуће је што у наредним месецима у процес приватизације иду Агроиндустријски комбинат „Лесковац“ у Медвеђи са земљиштем у власништву које чини 11% територије општине, Рехабилитациони центар у Сијаринској бањи и рудник Леце са огромним налазиштима олова, бакра, сребра и злата.

С тим у вези, детаљ који је добро упућенима у „Медвеђански котлић“ није промакао је присуство командира полицијске испоставе у Медвеђи, Ненада Цветковића, у цивилном оделу, у личној пратњи председника Албаније.

Општинско јавно тужилаштво у Лебану покренуло 17.10.2016. године кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја, а због основане сумње да је између осталих, уз помоћ извесног броја колега из МУП РС омогућио стицање више хиљада пребивалишта косовским Албанцима у Општини Медвеђа, добијање биометријских докумената Републике Србије и могућност да се та лица нађу у бирачком списку општине Медвеђа, чиме је омогућио да албанска мањина у Медвеђи на наредним локалним изборима надгласа непостојећим гласовима српске листе и освоји власт у Медвеђи. Све то уз новчану накнаду „албанске дијаспоре“ и „леђа“ министра полиције и председника Србије.

Српски покрет Двери изражава забринутост, као и потврду својих претпоставки из већ изнетих саопштења јавности током последњих годину дана, да се у Медвеђи уз помоћ и прећутну сагласност српских власти и људи који чувају своје позиције пре свега из редова СНС и СПС општине југа Србије - Прешево, Медвеђа и Бујановац у једном лепо упакованом пакету интереса великих сила, политичара из српске власти, албанске и српске мафије, корумпираних полицајаца и реликта бивше Државне безбедности отуђују од остатка територије Републике Србије са посебним интересом NATO-а у очувању „безбедности“ Бонстила и великих мултинационалних компанија усресређених за експлоатацију једне од рудним благом и ресурсима најбогатијих регија Републике Србије.

(саопштење Српског покрета Двери)

Двери: Ситуација на југу Србије се одвија у контексту тзв. „Тиранске платформе“
ПРЕДСЕДНИК АЛБАНИЈЕ ИЉИР МЕТА ОБИШАО У МЕДВЕЂИ „СВОЈЕ АКТИВИСТЕ НА ТЕРЕНУ“Забрињавајуће је што у наредним месецима у процес приватизације иду Агроиндустријски комбинат „Лесковац&ldqu


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар