недеља, 12. новембар 2017.

200 ДО 300 ЉУДИ УПРАВЉА СВЕТОМ. Како се то може звати демократијом?

200 ДО 300 ЉУДИ УПРАВЉА СВЕТОМ. Како се то може звати демократијом?

12.11.2017. НЕКАТЕГОРИЗОВАНОCouldn't resolve host 'urls.api.twitter.com'
„Традиционални демократски и капиталистички систем је мутирао”, рекао је италијански новинар и политолог Ђулијето Кјеза (Giulietto Chiesa). О језгри отпора новом светском поретку је говорио на састанку „Међународног клуба Софија”.
„Капитализам и демократија су нестали и замијењени су другом, нетранспарентном шемом економије и власти”, рекао је Ђулијето Кјеза на састанку клуба “Софија”.

„Капитализам је већ мртав. Нема капитализма у облику у којем смо га проучавали. Данас је то чудовиште које је мутирало изван свих очекивања. Ово није шала. Нема тржишта. Цели процес којег је Карл Маркс предвидио, новчана и робна размена, више не постоји. Постоји само новац. Ово је структура која је у потпуности зависна о производњи новца. Морате је назвати другим ријечима”, рекао је италијански новинар и политолог.
По његовом мишљењу, “борити се данас против овог чудовишта је врло тешко, јер је немогуће тачно одредити тко је господар новог система”.
“Ми знамо само неколико имена и дефинитивно се може рећи да је демократија готова. Структура власти Запада, која покрива 3,5 милијарди људи, несигурна је и 200 до 300 особа доносе све одлуке. Либерална демократија је мртва, уништена. 200 до 300 људи управља светом. Како се то може сматрати демократијом?”, пита се Ђулијето Кјеза.
Међутим, говорити о “новом светском поретку” је прерано. Кјеза тврди да се деио света отео контроли светске елите. Наиме, Кина, Русија, Индија и бројне друге земље се понашају потпуно независно.
„Народи би требали гледати свет у другом светлу. Велики савези, Кина, Русија, Индија … већина света није у потпуности подређена западним елитама, нити је у њиховом власништву. И верујем да морамо створити нови светски савез свих сила које су против рата. Свет се отео њиховој контроли и западне елите су због тога врло нервозне. Понашају се као луди, а то је показатељ да је контрола изгубљена. Они су наоружани, имају планове за рат и организирају рат”, рекао је Кјеса.
Према његовом мишљењу, постоји врло мало времена за отпор западној доминацији, јер се политичке, економске и друге кризе развијају врло брзим темпом. свет је на прагу Трећег светског рата. Међутим, ако нам судбина да довољно времена, отпор је потребан и могућ.


Извор: logicno.com

200 ДО 300 ЉУДИ УПРАВЉА СВЕТОМ. Како се то може звати демократијом? - Центар академске речи, Шабац
„Традиционални демократски и капиталистички систем је мутирао”, рекао је италијански новинар и политолог Ђулијето Кјеза (Giulietto Chiesa). О језгри отпора новом светском поретку је говорио на састанку „Међународног клуба Софија”. „Капитализам и демократија су нестали и замијењени су другом, нетранспарентном шемом економије и власти”, рекао је Ђулијето Кјеза на састанку клуба “Софија”. „Капитализам је већ …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар