уторак, 21. новембар 2017.

Проф. др Љубомир Т. Грујић: КАКО ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВО? ШТА ДА СЕ УЧИНИ ДА СЕ ОВО ЗАУСТАВИ?

Проф. др Љубомир Т. Грујић: КАКО ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВО? ШТА ДА СЕ УЧИНИ ДА СЕ ОВО ЗАУСТАВИ?
Пише: Проф. др Љубомир Т. Грујић
20.11.2017.
*
ССНО „СРБИ НА ОКУП“ uredniksrbinaokup@gmail.com и
СРБски ФБРепортер redakcija@facebookreporter.org



Поштовани уредници,

Бићу вам веома захвалан ако објавите следећи текст у целости вашим читаоцима а у вези данашње Конференције за новинаре у организацији СНО „СРБИ НА ОКУП“, (објављеног текста и снимка на СРБском ФБРепортеру), и мог следећег питања на конференцији:

КАКО ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВО,
ШТА ДА СЕ УЧИНИ ДА СЕ ОВО ЗАУСТАВИ?

На предлог професора Зорице Драгић да се смени председник Александар Вучић, његово преосвештенство владика Артемије је питао КАКО?

Да бих објаснио ситуацију у којој се налазимо, а која није свима позната, одлучио сам да говорим (видети снимак). Сад желим до краја и потпуно да је објасним:

Народној скупштини је још 16.06.2017. био поднет предлог да покрене уставни поступак за разрешење Александра Вучића
Народној скупштини су 17.10,2017. достављени нови докази за неопходност покретања тог поступка без даљег оклевања
Тада је од Скупштине тражено, ако не покрене тај поступак, да одговори јавно на питање:

Шта проглашени председник Републике
Александар Вучић
треба још противуставно да учини
па да Народна скупштина без одлагања покрене уставни поступак његовог разрешења?

Пошто Скупштина не одговара, а ситуација постаје све критичнија, њој је по трећи пут поднет допис с обавештењем да је сам председник Вучић пружио тражени доказ да треба да буде смењен и поновљен је предлог Скупштини да покрене поступак разрешења председника Александра Вучића
То је важно да се зна јер је Уставни суд заузео став да он може да разматра предлог за разрешење председника Републике једино ако то тражи Народна скупштина: страна 1, страна 2.
Пошто Народна скупштина не покреће тај поступак јер њоме влада председник Српске напредне Странке Александар вучић преко њених посланика и посланика коалиционих партнера, на инсистирање водитеља и присутних да поставим питање, поставио сам питање дато у наслову овог текста:
КАКО ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВО,
ШТА ДА СЕ УЧИНИ ДА СЕ ОВО ЗАУСТАВИ?

Како у нашој стварној ситуацији?

Желим да јавно сад одговорим на ово питање, јер нас је одговор др Марка Јакшића вратио на предлог професора Зорице Драгић. Зато то није био одговор ни на питање владике Артемија, те ни на моје питање.
Према Уставу, члан 108, Народна скупштина је обавезна да распише референдум на захтев најмање 100.000 бирача о питању из своје надлежности, у складу са Уставом и законом, а међу тим питањима је разрешење председника Републике. Значи, народ може једино на тај начин уставним и мирнодопским путем да обавже Народну скупштину да учини први чин ка разрешењу председника Вучића, а то је да Скупштина распише референдум о питању:
Да ли Александар Вучић треба да буде разрешен
функције председника Републике Србије?

До сада је у јавности изнето толико много разлога да он треба да буде разрешен, да све даље дискусије у оквиру «унутрашњег дијалога» проглашеног председника Републике Александра Вучића само њему обогаћују ореол демократе, али немају ефекта.
Нисам члан ни једне политичке организације. Члан сам једино Свeсрпске народне организације «СРБИ НА ОКУП» и стручне организације САУМ у Србији (у иностранству сам члан само научно-стручних организација). Немам финансијска средства да сам организујем то потписивање. Зато сам упутио предлог председнику Републике и председнику СНС да он или сам или са члановима СНС тражи од Народне скупштине расписивање референдума по том питању.
Сви моји ранији покушаји да побудим народ да потписује овакве предлоге су били неуспешни. Ни једна странка их није подржала. Ја не могу то да организујем.
Да ли може СНО «СРБИ НА ОКУП» сама да организује то потписивање, или да окупи друге организације тако да се до 01.01.2018. скупи преко 100.000 пуноважних потписа за расписивање референдума по напред наведеном питању?
Ако ни СНО «СРБИ НА ОКУП» не може то да организује има ли у овој Србији данас организација које би организовале и финансирале јавно потписивања за расписивање референдума по наведеном питању у тачки 7 и да то буде завршено до краја ове године?
Још једном се захваљујем на добијеној речи на Конференцији за новинаре СНО «СРБИ НА ОКУП» одржаној данас, понедељак, 20.11.2017. у 11ч. у Прес центру, Кнез Михаилова 6, Београд, и вама, поштовани уредници на пажњи овом тексту.

Београд, 20.11.2017. година

Др Љубомир Т. Грујић, професор у пензији
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд

Проф. др Љубомир Т. Грујић: КАКО ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВО? ШТА ДА СЕ УЧИНИ ДА СЕ ОВО ЗАУСТАВИ?
До сада је у јавности изнето толико много разлога да он треба да буде разрешен да све даље дискусије у оквиру «унутрашњег дијалога» проглашеног председника Републике Александра Вучића само њему обо…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар