понедељак, 20. новембар 2017.

Позадина пљачке Комерцијалне банке од стране клана Вучић: Дебеле плате код Вођиног тате

Позадина пљачке Комерцијалне банке од стране клана Вучић: Дебеле плате код Вођиног тате
Београд – Ко је све укључен у пљачку Комерцијалне банке, ко штити интересе Анђелка Вучића и зашто не може да буде реализована идеја проф. др Владимира Круља, да ова финансијска институција преузме Поштанску Штедионицу, YУБМЕС и Српску Банку, и тиме појача свој рејтинг уместо да се распада, како је то клан Вучића замислио.
Одласком Алеxандра Пицкера са чела Извршног одбора Комерцијалне банке и уценом Проф.др Владимира Круља, угледног професора са Католичког универзитета у Луевену, наставља се пљачка Комерцијалне банке од стране клана Вучић. За члана Управног одбора, Влада Србије именује неискусну 33 годишњу Јелену Миљковић, конкубину министра финансија Душана Вујовића.
Јелена Миљковић нема никаквог искуства у банкарским пословима, сем кратке волонтерске праксе у Банци Интеса за време студија на приватном факултету ФЕФА.
Из биографије Јелене Миљковић није тешко закључити, да осим што је добро награђена за услуге које пружа министру Вујовићу, нема ни стручности ни искуства за рад у банкарским пословима, што је неопходно и потребно за избор на функцију члана Управног одбора банке.
Јелена Миљковић ради на пројектима Светске банке у Србији и за те послове добија преко 8.000 еура месечно. Са примањима из Управног одбора Комерцијалне банке и од пројеката Светске банке, ова млада дама ће имати плату од преко 10.000 еура, што је вероватно чини и најплаћенијим службеником у државној управи без сталног запослења, а да самим тим и нема обавезу пријављивања имовине и примања према Агенцији за борбу против корупције.
Мајка Јелене Миљковић је била хапшена и осумњичена за кривично дело злоупотреба службеног положаја јер је 2011. године као директор јавног предузећа „Индустрија пољопривредних машина Змај“, без сагласности Управног одбора потписала Уговор о уступању потраживања и тако оштетила ово предузеће за око 81 милион динара.
Од украденог новца и комбинацијама које праве захваљујући Јелениним контактима у Влади, одмах су пазарили два нова возила БМW X5, којима се Јелена шепури на паркингу испред Владе Србије. Такође преко ноћи су постали власници више непокретности на најатрактивнијим локацијама у граду.
Такође, на на истој седници Владе Републике Србије, за члана Управног одбора Комерцијалне банке именује Ратка Бановића, иначе кућног пријатеља Анђелка Вучића. Бановић је рођен 1941. године и са 76 године колико има, очекује се да штити интересе Републике Србије у банци.
Овај „банкарски стручњак“ градио је каријеру као члан Управног или Надзорног одбора у неколико домаћих банака а чувен је по томе што је баш за време његовог мандата у Управном одбору Универзал банке, ова банка отерана у стечај, због доделе милионских кредита без икаквих гаранција, који никада нису враћени. Наравно послат је у Комерцијалну да штити интерес тате Анђелка.
Свему овоме покушава да се супротстави председник Управног одбора банке, професор Владимир Круљ. О свим овим криминалним потезима клана Вучић, професор Круљ је обавестио ЕБРД и ЕФЦ, који су мањински акционари Комерцијалне банке. Након тога, ЕБРД и ИФЦ су обавестили Владу Србије да желе да активирају опцију изласка из партнерства у банци, који имају са државом Србијом.
У том случају би држава Србија из буџета морала да исплати преко 300 милиона еура, а не 252 милиона, како су медијима изјавили премијерка Брнабић и министар Вујовић. Страни фондови више не желе да имају посла са криминалом који у банци спроводи породица Вучић и захвални су професору Круљу што их је на време упозорио и отворио им очи да ће и сами бити саучесници у пљачки. Они желе да заштите своје интересе тј. капитал који су инвестирали у Комерцијалну банку а који се мери стотинама милиона еура.
Владимир Круљ је недавно стручној јавности изнео фантастичну идеју да Комерцијална Банка треба да преузме Поштанску Штедионицу, YУБМЕС и Српску Банку, преостале домаће посрнуле банке, које су на ивици пропасти. Овим преузимањем би Комерцијална Банка постала лидер на тржишту региона и цена би јој у приватизацији била вишеструко већа тј. мерила би се милијардама еура.
О овој идеји Круљ се саветовао и са својим сарадником и дугогодишњим пријатељем, сивом еминенцијом банкарства Љубомиром Михајловићем, познатијим у народу као Љуба Шиптар (човек који је од Комерцијалне Банке направио гиганта у банкарству). Радници банке су свог бившег директора дочекали са овацијама, када је обишао просторије банке и професора Круља. На састанку је изнео идеју да се са домаћим инвеститором тј. Богољубом Карићем уђе у пројекат приватизације банке.
Сазнавши за ову идеју одмах је реаговао клан око председника Вучића, јер би се фузијом ових банака и даљом приватизацијом Комерцијалне банке, изгубио простор за милионске крађе које спроводе. Зато су и запретили професору Круљу да више не наступа у јавности без претходне сагласности.
Јоргованка Табаковић и даље врши притисак да се за председника Извршног одбора Комерцијалне Банке постави њен кандидат, превејани хохштаплер и криминалац Коста Сандић. Сандић се месецима понаша као нови председник, мобингујући свакодневно запослене и ако се тренутно налази на саветничкој позицији. За његовог заменика Анђелко Вучић је предложио Пава Марјановића, човека који испуњава све услове за пензију.
Иначе, заштитни знак му је дуги нокат на малом прсту. Марјановић је као и Сандић склон криминалу и корупцији, тако што годинама уназад за дебелу провизију додељује кредите банке својим пријатељима без икаквих гаранција. Најближи сарадник ове двојице је Драгиша Станојевић, члан Извршног одбора банке, кога на тој позицији и платном списку држи Игор Брнабић, родјени брат премијерке Ане Брнабић. Игор Брнабић је директор компаније Ассецо која годинама добија милионске послове у Комерцијалној банци захваљујући Драгиши Станојевићу.
Цео информациони систем и његово одржавање које испоручује фирма Игора Брнабића, Комерцијалну Банку коштају 3 милиона еура годишње. На сумњив начин на који су склапани овакви уговори, указао је и професор Круљ и захтевао је да се изврши ревизија свих Уговора у банци који су склапани у периоду од 2004. до 2017. године.
Надамо се да ће неко да помогне професору Круљу у борби за правду, и да ће надлежни државни органи смоћи снаге да стану на пут криминалу и корупцији.
В. Поповић / Магазин Таблоид

Позадина пљачке Комерцијалне банке од стране клана Вучић: Дебеле плате код Вођиног тате
Београд - Ко је све укључен у пљачку Комерцијалне банке, ко штити интересе Анђелка Вучића и зашто не може да буде реализована идеја проф. др Владимира Круљ


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар