уторак, 21. новембар 2017.

ДВЕРИ: Донети Закон о регистровању агената страних интереса

ДВЕРИ: Донети Закон о регистровању агената страних интереса
Српски покрет Двери у свом саопштењу подсећа јавност и понавља предлог из свог предизборног програма, да се под хитно донесе Закон о регистровању агената страних интереса, са посебним акцентом на НВО сектор.
Двери даље истићу да све НВО, које се финансирају из иностранства, морају и дужне су да се упишу у Регистар агената страних интереса (РАСИ), по узору на амерички Закон о регистровању страних агената (Foreign Agents Registration Act, FARA), а и на сличне законе који су донети у Руској Федерацији.
Српски покрет Двери зато тражи да регистар агената страног интереса у Србији (РАСИ), би требао да буде доступан јавности, са комплетним подацима, почевши од износа новца, који пристиже из иностранства, извора тог новца и сврха употребе тих донација у Србији.
Двери додају да ово би било од великог значаја, јер би тако све наше релевантне државне институције и механизми, почевши од безбедносних, па све до извршних, могли да изврше процену, да ли одређена НВО ради у интересу Србије или нарушава њен интегритет.
Ова странка наводи и да уколико се такве Невладине организације, које се финансирају из иностранства, не региструју, повлачиће кривичну одговорност одговорних лица и на крају забрану рада организације.
На овакав начин, заштитићемо развој лоших страних утицаја у Србији, чији је циљ стварање нестабилности и покушај деловања кроз институције Републике Србије. Све озбиљне земље доносе овакве законе, јер су они у интересу државе и свих грађана, који у њој живе.
На крају Двери закључају да Влада, која не жели да донесе Закон о регистровању агената страних интереса, може се сматрати као директни учесник колонизације сопствене земље.рани агенти, НВО

ДВЕРИ: Донети Закон о регистровању агената страних интереса - Центар академске речи, Шабац
Српски покрет Двери у свом саопштењу подсећа јавност и понавља предлог из свог предизборног програма, да се под хитно донесе Закон о регистровању агената страних интереса, са посебним акцентом на НВО сектор. Двери даље истићу да све НВО, које се финансирају из иностранства, морају и дужне су да се упишу у Регистар агената страних интереса …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар