среда, 7. март 2018.

Путин 11 година после Минхена ставио тачку на Pax Americana

Путин 11 година после Минхена ставио тачку на Pax Americana
НАСТУП РУСКОГ ЛИДЕРА 1. МАРТА ПРЕД ФЕДЕРАЛНОМ СКУПШТИНОМ ВЕЋ ЈЕ УШАО У СВЕТСКУ ИСТОРИЈУ

Био је то преломни момент у глобалном позиционирању Русије. Свет ће почети да се мења вртоглавом брзином. Постојање нове апсолутне силе са огромним економским и трговинским амбицијама и неограниченим потенцијалом довешће до прекрајања већине постојећих савеза и удруживања
Касновашингтонско устројство света више не постоји, а ново још није настало. Русија има намеру да га заједно са савезницима створи у наредних десет година.
Пише: Ростислав ИШЋЕНКО

ГОВОР Владимира Путина пред Федералном скупштином био је преломни момент у глобалном позиционирању Русије.

У том говору-посланици он је по први пут прешао са убеђивања Запада у бесперспективност покушаја гушења Русије на констатовање факта њене нерањивости.

Оружане снаге Русије доведене су у склад са најновијим наоружањем (које је у доброј мери другима недоступно), а и обучене да њиме рукују.

Русија данас објективно гледано има најјачу и најбоље избалансирану армију света. Стога Путин у посланици и јесте могао да саопшти да ће сваки акт агресије против Русије и њених савезника бити сматран агресијом и довести до тренутног војног одговора.

Реакција Пентагона појавила се кроз два сата. Американци почињу са речима „ако је све то истина“, а завршавају признавањем своје потпуне беспомоћност.

Свет првог марта 2018. није само сазнао да је Русија сигурно заштићена од сваке могуће агресије било које државе, него и од сваке коалиције ко год био у њеном саставу.

Путин је подвукао да Москва нема намеру да било кога напада. Али, њој то и није потребно. За оне који су током протекле деценије водили хибридни рат против Русије није катастрофа евентуални напад Русије на њих, већ - немогућност да сами нападну на Русију.

Први шок ће проћи. Све што је Путин рекао биће „сварено“ у западним политичким и војним штабовима. Из тога ће бити извучени закључци, а свет ће почети да се мења вртоглавом брзином.

Постојање нове апсолутне силе са огромним економским и трговинским амбицијама и неограниченим потенцијалом довешће до прекрајања већине постојећих савеза и удруживања.

Први март 2018-те ушао је у светску историју и означио је - крај Pax Americana.

Дуго је боловао, али се храбрио и није желео да умре. Ни сада није сагласан са доктором који је одредио: „У мртвачницу“. Али, ни у свом досадашњем виду не може даље да постоји.

Pax Americana је пропустио време када је могао да прекроји своју економску и политичку основу, проћердао је своје шансе, а сада напросто не успева да се уклопи у предивни и ужасни нови свет.

Путин је пре 11 година у Минхену упозорио Запад, а сада је на све ставио тачку у Москви.

Касновашингтонско устројство света више не постоји, а ново још није настало. Русија има намеру да га заједно са савезницима створи у наредних десет година.

Колективни Запад је на ту светковину живота већ закаснио, али појединачне западне земље могу још ускочити у последњи вагон воза који одлази.

Путин 11 година после Минхена ставио тачку на Pax Americana
НАСТУП РУСКОГ ЛИДЕРА 1. МАРТА ПРЕД ФЕДЕРАЛНОМ СКУПШТИНОМ ВЕЋ ЈЕ УШАО У СВЕТСКУ ИСТОРИЈУ[[{"fid":"160548","view_mode":"default","fields":{"format":"default"},"type":"media","link_text":null,"attributes


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар