петак, 2. март 2018.

ПУТИН – О НОВОЈ ВОЈНОЈ МОЋИ РУСИЈЕ (2)

ПУТИН – О НОВОЈ ВОЈНОЈ МОЋИ РУСИЈЕ (2)
АНУЛИРАНЕ СВЕ ПРЕДНОСТИ СВИХ 12 АМЕРИЧКИХ ФЛОТА ЧИЈИ БРОДОВИ ПЛОВЕ ОКЕАНИМА (део 2)
Дописни члан руске Академије војних наука Сергеј СУДАКОВ који је истовремено и специјалиста за САД: „Путин је са показаних шест оружја ставио до знања да је Русија ушла у нову технолошку еру. Сва показана оружја апсолутни ноу-хау и то ће бити још најмање 10-15 година. Моћ 12 америчких флота чији бродови крстаре океанима фактички је изнивелисана јер су наше хиперсоничне ракете неухватљиве а њихова прецизност блиска апсолутној“
ПУТИН: „Крајем 2017-те смо на Централном полигону успешно испробали своју најновију крстарећу ракету са атомским погоном. Као што вероватно схватате: нико у свету нема ништа слично. Некада ће се ово појавити и код некога још, али ће за то време наши момци још нешто смислити
ПУТИН: Направили смо и беспилотне подводне апарате који су у стању да се крећу на веома великим дубинама – и на међуконтиненталним растојањима. Брзинама које су вишеструко веће од брзина подморница, савремених торпеда свих врста, чак и од најбржих бродова. То је фантастика. Тихи су и имају велике маневарске способности што их чини практично неухватљивим за противника. Средства која би им се могла супротставити у данашњем свету напросто не постоје
ПУТИН: Располагање хиперсоничним оружјем безусловно даје озбиљне предности у рату. Противракете, једноставно речено, напросто нису у стању да га сустигну. Зато све водеће армије теже да имају то идеално оружје. Поштовани пријатељи! Русија располаже таквим оружјем. Већ га имамо. Од 1. децембра такви системи су на борбеном дежурству на аеродромима нашег Јужног војног округа. Тај систем смо назвали „Кинжал“
*
Путин показао 6 супероружја која ће натерати Запад да се мане сваке варијанте „плана анаконда“
ПОЗНАТИ и признати московски војни експерт – дописни члан руске Академије војних наука Сергеј Судаков који је истовремено и специјалиста за САД – оценио је да је Владимир Путин демонстрацијом шест видова руског стратешког супероружја Западу поручио „и не покушавајте ништа јер ћете покушати на своју штету“ и да неће успети да његову земљу увуче у нову трку у наоружању.

Притом је посебно нагласио: „Путин је са показаних шест оружја показао да је Русија ушла у нову технолошку еру и да више не мора да се бави формирањем одбрамбеног прстена. Москва је показала да су сва показана оружја апсолутни ноу-хау и да ће то бити још најмање 10-15 година. Путин је показао да је моћ 12 америчких флота чији бродови крстаре океанима фактички изнивелисана јер су наше хиперсоничне ракете неухватљиве а њихова прецизност блиска апсолутној“.

Судаков је уверен да никакав „загрљај анаконде“ – кад је Русија у питању – више није могућ и да поседује технологије са којима тренутно не може конкурисати. А ево шта је сам Владимир Путина – у свом обраћању Федералној скупштини – о том оружју још рекао:

„Крајем 2017-те смо на Централном полигону успешно испробали своју најновију крстарећу ракету са атомским погоном. Током лета је њен енергетски атомски блок достигао планирану моћ чиме је ракета добила неопходни потисак.

Сада смо у у прилици да пређемо на стварање принципијелно новог типа оружја – стратешког система нуклеарног оружја са ракетом са атомским енергетским блоком.

Покажите видео, молим.


Видели сте заобилажење линије одбране. Пошто има неограничени домет, ракета може маневрисати без ограничења.

Као што вероватно схватате: нико у свету нема ништа слично. Некада ће се ово појавити и код некога још, али ће за то време наши момци још нешто смислити.

Даље, добро се зна да се у свету активно пројектују и праве беспилотни системи наоружања. Могу да кажем да су у Русији разрађени беспилотни подводни апарати који су у стању да се крећу на великим дубинама – да кажем, на веома великим дубинама – и на међуконтиненталним растојањима. Брзинама које су вишеструко веће од брзина подморница, савремених торпеда свих врста, чак и од најбржих бродова. То је фантастика.

Још су веома мало бучни, а имају велике маневарске способности што их чини практично неухватљивим за противника. Средства која би им се могла супротставити у данашњем свету напросто не постоје.

Беспилотни подводни апарати могу бити опремљени и обичним и нуклеарним пројектилима. То им омогућава да уништавају циљеве у широком спектру: групе бродова око носача авиона, обалске фортификације и инфраструктуру.

У децембру 2017-те потпуно смо завршили вишегодишњи циклус тестирања иновативног атомског енергетског блока за те аутономне беспилотне апарате. атомски енергетски блок је јединствен по својим малим габаритима и енергетском ресурсу. Сто пута је мањи од атомских погонских блокова савремених подморница, а моћнији је и 200 пута му треба мање времена да достигне максимални радни капацитет.

Са овим смо добили могућност да почнемо да правимо сасвим нови тип стратешког оружја са нуклеарним пројектилима велике снаге.

Молим, покажите видео.


Имена за та два нова вида стратешког наоружања – крстарећу ракету са глобалним дометом и беспилотни подводни апарат – још нису изабрана. Очекујемо предлоге на сајту Министарства одбране РФ и гласање за њих.

Добро се зна да земље са великим научним потенцијалом и напредним технологијама активно раде на такозваним хиперсоничним оружјима.

Хиперсоничне брзине се, као што се зна, мере бројем маха у част аустријског научника Ернста Маха који се бавио истраживањима у тој области. Један Мах је 1062 километра на сат на висини од 11 километара. Једна брзина звука је један Мах, брзине до 5 Маха су надзвучне, а све преко пет Маха је – хиперсонично.

Располагање таквим оружјем безусловно даје озбиљне предности у рату. Његова моћ, како тврде експерти, може бити огромна, а брзина га чини неухватљивим за данашње системе ПРО и ПВО јер противракете, једноставно речено, напросто нису у стању да их сустигну. Зато све водеће армије теже да имају то идеално оружје.

Поштовани пријатељи! Русија располаже таквим оружјем. Већ га имамо.

Од 1. децембра такви системи су на борбеном дежурству на аеродромима нашег Јужног војног округа.

Јединствене летачко-техничке супербрзог авиона-носача омогућавају да ракета до сваке одабране тачке стигне за неколико минута. Реч је о ракетама са хиперсоничном брзином, већом од брзине звука бар десет пута, које маневришу за време целог лета што им омогућава да гарантовано пробијају и све постојеће и перспективне системе ПРО и ПВО достављајући и обичне и нуклеарне бојеве главе на растојања већа од 2.000 километара.

Овај систем смо назвали „Кинжал“.

Видео, молим.

Али, ни ово није све што сам хтео да вам покажем.

ПУТИН – О НОВОЈ ВОЈНОЈ МОЋИ РУСИЈЕ (2)
Располагање таквим оружјем безусловно даје озбиљне предности у рату. Његова моћ, како тврде експерти, може бити огромна, а брзина га чини неухватљивим за данашње системе ПРО и ПВО јер противракете,…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар