среда, 21. март 2018.

Марко Јакшић: Наслућујемо да се спрема општа капитулација

Марко Јакшић: Наслућујемо да се спрема општа капитулација
Марко Јакшић из покрета Срба с Косова Отаџбина каже да Срби са Косова не знају шта ће садржати план за Косово, али могу да наслуте шта би могао да садржи низ тајанствених посета председника Србије Паризу и сусрета са Хашимом Тачијем, а и садашњег боравка у Њујорку.

„Оно што се на Косову ових дана препричава је да председник Србије има намеру да сачува север Косова, а да ради симетрије југ Србије препусти самопроглашеној Републици Косово. Чује се такође да је део Вучићевог плана и да је спреман да потпише свеобухватни споразум за Косово. По кулоарима на северу КиМ се може чути и да је председник спреман да се одрекне своје јужне покрајине, а да за то добије неке ситне мрвице. Што се тиче будућег статуса Косова у УН, чује се да ће након потписивања свеобухватног мировног споразума, председник Србије тражити од Русије и Кине да ставе вето на пријем Косова у УН, а у циљу мира и стабилизације на Балкану. Једном речју, када се преведе на наш језик, то је општа капитулација“, каже Јакшић за Данас. Он додаје да је то нешто о чему ових дана говоре Срби са Косова, али да немају званичну информацију, иако се директно ради о њиховој судбини.

Марко Јакшић: Наслућујемо да се спрема општа капитулација
Што се тиче будућег статуса Косова у УН, чује се да ће након потписивања свеобухватног мировног споразума, председник Србије тражити од Русије и Кине да ставе вето на пријем Косова у УН, а у циљу м…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар