петак, 02. март 2018.

Ко нам трује децу ?! - др Зоран Јовановић

Ко нам трује децу ?! - др Зоран Јовановић
О занемаривању једног од највећих проблема са којима се данас Србија сусреће, нажалост, све већа декаденција деце и омладине, као и о њеном осипању изван граница наше земље, говори наш данашњи гост Зоран Јовановић председник Удружења Грађана "Ко нам трује децу".

"Прво што је на списку тровања наше деце, је вишедеценијско духовно тровање, за које су одговорни медији. Емисије са експлицитним садржајем који је заканом забрањен најчешће се емитују на телевизијама са националним фреквенцијама. Они који бране овакве садржаје, или желе да минимизирају негативан утицај кажу "имате даљински управљач-промените канал", али остаје питање шта ћемо кршењем закона? У овој земљи постоји "Закон о електронским медијима" који изричито у своја два члана забрањује приказивање таквих садржаја. Та забрана се управо односи на заштиту малолетника од утицаја медија"рекао је др вет.мед.спец. Јовановић.

Медији не стварају само данас лошу средину и погрешан систем вредности за омладину, већ су кроз своје деловање током протеклог времена "успели" да створе и једну нову - свакако мање одговорну генерацију родитеља.

-"Постоје родитељи којима је свеједно да ли је дете дошло касно ноћу после неке журке, или је дошло после два дана. Ти родитељи су такође жртве система и биће их све више уколико ми то не зауставимо. Јер без здраве породице друштво и државу је немогуће одржати".

Такође је било речи и о ноћном животу младих. Ноћни провод подразумева и конзумирање алкохола, те се у ноћним клубовима крши још један закон.

-"Закон о потрошачима РС" који забрањује служење алкохолног пића, пива, дувана и експлозивних средстава малолетним лицима. "У клубовима се могу видети полуголе девојчице са тангама на главама, а око њих дечаци који играју као да су у трансу. Касније на таквим местима се деци нуде осим алкохола и тзв лаке дроге, које се никад не завршавају на томе. Зато је подела на лаке и тешке дроге вештачка и перфидна."

Оно што чека Србију је велики посао. Будућност креирамо ми и сви смо једнако одговорни за вредности друштва које остављамо деци!

"Није решење хватање малолетника деликвената и ситних дилера. Дилере ће увек бити лако мобилисани. Док год живимо у друштву где је новац испред морала. Решење је коначни обрачун свих безбедоносних служби, цивилних и војних ако треба, прво са наркомафијом а онда и са другим криминалним структурама"закључио је гдин Јовановић.

Аутор и водитељ Миодраг Мишко Станковић

Уколико имате жељу да подржите рад ХелмЦаст-а, донације можете уплатити путем следећих линкова:

Патреон:
https://www.patreon.com/helmcast
from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар