недеља, 18. март 2018.

Јово наново

Јово наново
ВЛАДИМИР ФРОЛОВ · 18/03/2018
Кад се нешто упорно натура,Срби кажу — ајде ЈОВО наново –, да нагласе ту упорност.

Чим се оконча историјска посета „фактора стабилности на брдовитом Балкану“ (по тренутном избору каубоја и бриселских бирократа), док Колиндица ни шминку још скинула није, освануше 22 оптужнице у ŽDO (Жупанијско државно одвјетништво) Загреб (новохрватско име за некадашње ОЈТ- Окружно јавно тужилаштво) против наводних „паравојних формација“ Срба из РСК, за некакве злочине против мирних (до зуба наоружаних) чланова HDZ!) у неколико села Западне Славоније.

Циркус звани „објективно хрватско правосуђе“, али по стандардима ЕU, наставља да путује до истраге свих Срба из некадашње заједничке домовине, који су ето ипак претекли, и сада су реметилачки фактор другосрбијанске Србијице, али и воденички камен о врату фактора, који упорно срља у „светлу европску будућност“, по врлетним еуростазама и богазама!

Циркус са суђењима „српским ратним злочинцима“ почео је одмах, чим изби оружана побуна хрватских неоусташких парамилитарних чланова HDZ, јер су они први почели насртај на легалне југословенске институције, нескривено подржани од ЕU, NАТО и Ватикана!

До данас се изменило неколико проевропских влада у земљи Србији, све су гласно причале о владавини права и најављивале толико хваљену реформу, али оћеш јест……

Темељ антисрпске лажи зван „хаашка правда“, подигнут ко берлински зид за српски покушај о истини грађанских ратова из деведесетих година прошлог века, нико не покуша да сруши, а искуство каже да је објективна истина угледала светло дана, тек после рушења препреке!

За неупућене, та крајинска „српска тама“ изгледа овако ……

Срби као конститутивни, државотворни народ у СР Хрватској, републици у СФРЈ, која је била међународно призната чланица ОУН, и једини суверени чинилац, искористили су своје уставно право, и прогласили у децембру 1990.године да остају у заједничкој држави, притом не бранећи Хрватима да се као државотворни и конститутивни народ у СРХ изјасне, да мирно напусте ту заједницу, али без насилног наметања своје одлуке Србима!

Као одговор на ту демократску одлуку о стварању САО Крајине, уследила је оружана агресија хрватске полиције на Плитвицама, и то на сам дан католичког Ускрса, те далеке 1991.године!

Пошто су дочекани као агресори а не миротворци, била је присиљена заједничка војна сила ЈНА да се игра „плавих шлемова“, и започне бројне шетње по спорним подручјима где су хрватски парамилитарни бојовници HDZ водили широку акцију убијања Срба, истакнутих појединаца, како би покренули талас егзодуса из „лијепе њихове“, а антифашистичка ЕU и плаћене медијске харангерске компаније, почеше измишљати наводне „српске ратне злочине“, како би подржали те слободне активности „угрожених“ Хрвата!

Сасвим случајно, Хрвати су већ купили неколико десетина хиљада пушака од земаља некадашњег Варшавског уговора (Мађарска,Чехословачка, Румунија, Бугарска)!

Оне су већ планирале свој приступ демократском НАТО, па су се радо ослобађале тог терета на путу у своју срећнију будућност, притом лепо зарађујући!

Те су пушке одмах подељене само и искључиво члановима странке HDZ, који се тако напречац претворише у наоружану партијску милицију, као некада немачка NSDAP која је увела тај модел!

Срби у Хрватској памте хрватску сељачку и грађанску заштиту странке HSS, која је почела геноцид над Србима одмах по проглашењу НДХ, 10.априла 1941.године, док су загребачки пургери френетично поздрављали улазак немачких тенкова, који им скидају „српске окове“!

Ћорава, антифашистичка ЕU није то никако „препознала“, као ни чињеницу да је потом укинут ловостај на Србе у хрватским градовима, као некада на Жидове у Немачкој. Наводно бројна и јака антифашистичка европска левица, спавала је дубоким сном, анестезирана успелим рушењем Берлинског зида и „скидањем окова“ дотада угњетеној католичкој Источној Европи, која потом удахну пуним демократским плућима, захвалнo певајући „ТE DEUM“ у црквама.

Распомамљени хрватски неофашизам, нико није желео да види, јер је најзад почела дугочекана „објективна“ ревизија историје два светска рата, и упирање прстом у већ одабране дежурне кривце, који су случајно победници у рату!

Када је напоком савезно руководство у Београду донело одлуку да се изврши делимична мобилизација резервног састава ЈНА у САО Крајини, позивајући крајинске Србе под барјак, али све легално и по тада важећим законима државе Југославије, који су једино и важили у ратном стању, формиране су ратне јединице ЈНА, јединице ТО Крајине, и јединице ратне милиције МУП САО КРАЈИНЕ!

НИКАКВИХ ПАРАМИЛИТАРНИХ ФОРМАЦИЈА СРБА НИЈЕ БИЛО, јер су и добровољци из Србије и БиХ били део тих легалних формација!

Насупрот тога, никакве легалне хрватске армије није било, јер није била међународно призната држава, те су сви састави наоружаних формација ZNG (Збор народне гарде!) били само терористичке јединице странке HDZ, као типичан пример злоупотребе политичке странке у иредентистичке сврхе!



План VENSA, односио се на сукоб унутар Југославије, а не на сукоб унутар независне Хрватске, како су га једнострано изменили копредседници Билт и Столтенберг у завршници натурања свог антисрпског решења, које је изродило и стварање UNCRO, уместо почетног UNPROFOR, који је имао мандат да привидно заштити, а не да омогући агресију на заштићену зону OUN!

То што је „демократски“ министар Батић прихватио став хрватске стране, током диктираних договора о локалном процесуирању ратних злочина, и злонамерно квалификовао крајишнике као „српске парамилитарне формације“, натурајући тако хрватски став о наводној „српској побуни“, пример је злоупотребе колаборантског политикантства над правним квалификацијама, употребе оружаних састава државе у борби са терористима!

И тај министар и та политика одавно су сахрањени, међутим, нико у Београду да објективно исправи ту неправду, јер хашке маказе прете да отсеку ….. сваком таквом „дрзнику“, који омета „реформу правосуђа по европским стандардима“ који за Србе и Русе не важе, јер су они унапред пројектовани „злочинци“!

Фарса се тако наставља, биолошки процес ипак чини своје, полако путују до вечне куће ти српски крајински дрзници, што су хрватски неофашизам погледали суженом зеницом ока низ пушку, и то своју, државну, коју им је држава и дала да је бране, бранећи притом и своју кућу, њиву, жену, децу, своје гробље и цркву, своје право да на својој земљи живе као слободни људи, по мерилима људским, а не окупаторским!

Џаба загребачки ЖДО штампао оптужнице, она истина коју знају и они сами, ипак не умире тако лако, макар из Брисела стизали реформатори правосуђа у Србији, на путу бесконачног чекања, уз услове и да се сви крајински Срби прогласе за „ратне злочинце“, па како онда да се таква Србија прими у распадајућу „заједницу срећних народа“ а има тако „мрачну“ прошлост, коју је „реномирана боркиња“ за ту истину, Наташка, већ и „доказала“!

Захвални NATO „слободни свет“, наградиће је Нобелом (евентуално!) за то њено (плаћено) упорно вишедеценијско доказивање.

JOVO NANOVO – Аналитички форум
Владимир ФРОЛОВ · 18/03/2018. Кад се нешто упорно натура,Срби кажу — ајде ЈОВО наново –, да нагласе ту упорност. Чим се оконча историјска посета „фактора стабилности на брдовитом Балкану“ (по тренутном избору каубоја и бриселских бирократа), док Колиндица ни шминку још ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар