петак, 9. март 2018.

Проф. др Љубомир Т. Грујић: БОЉЕ СПРЕЧИТИ НЕГО ЛЕЧИТИ

Проф. др Љубомир Т. Грујић: БОЉЕ СПРЕЧИТИ НЕГО ЛЕЧИТИ
Пише: Проф. др Љубомир Т. Грујић
Пишем поводом чланка Миће из Ниша:„Пoлако са одлукама о референдуму!“
*
У нашој ситуацији има смисла само референдум по следећем питању:
ДА ЛИ ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ
ТРЕБА ДА БУДЕ РАЗРЕШЕН ДУЖНОСТИ ЗБОГ ПОВРЕДА УСТАВА?
Да би Народна скупштина била обавезна да распише референдум по овом питању, које је из оквира њене надлежности (тачка 3 члана 99, члан 108, и члан 118 Устава), потребно је да најмање 100.000 бирача потпише захтев за расписивање референдума о том питању (члан 108 Устава).

20 народних посланика, сви из „ДВЕРИ“ и „ДОСТА ЈЕ БИЛО“, су пре десетак дана поднели предлог да Народна скупштина покрене поступак разрешења председника Републике Александра Вучића. Недостају још потписи најмање 64 других народних посланика. Њих изгледа нема? Референдум о предложеном питању би био подршка њиховом предлогу.

Потврдан резултат („ДА„) референдума по предложеном питању би обавезао Народну скупштину и Уставни суд да спроведу уставни поступак разрешења председника Републике Александра Вучића. То би истовремено био јасан став народа сваком будућем Председнику (или Монарху) Србије да је обавезан да поштује Устав и своју председничку заклетву.

Бесмислено је поредити припадност Косова и Метохије са учлањењем у ЕУ и/или у НАТО. Свако ко је спреман на такво поређење спреман je да прихвати резултат (намештеног) референдума да се КиМ издвоји из Србије. Довољно је да се има у виду да ако на референдуму учествује више од 50% бирача онда одлуку доноси став већине која је гласала, а не више од 50% од укупног броја бирача!

Несумњиво је да би се Александар Вучић – СНС, СПС, СРС и остали њихови приврженици максимално ангажовали да или не изађе 50% бирача или да одговор на предложеном референдуму буде негативан („НЕ“). То би њему дало још већи полет да спроводи своју самовољу. Али, то би истовремено значило да народу није уопште важно шта се догађа и са државом и ко и како влада нама. Младима би то био подстрек да напуштају још масовније Србију!

То би истовремено била прилика да сви родољуби, без обзира на политичко/страначко опредељење, покажу да им је најважније очување целовите Србије одрeђене Уставима, садашњим и претходним, очување слобода, људских и националних права и вредности Србског народа.

Хоћемо ли да рашчистимо с овом самовољом, тортуром, с овим понижавањем, спрдањем с државом, с њеном распродајом, с омаловажавњем Србског народа (надам се да још постојимо као народ), да рашчистимо с овом влашћу која, да би се одржавала и учвршћивала, веома ефикасно користи метод срозавања народа до голе коске и давања јарета изгладнелом или 5.000 динара сваком пензионеру коме пензија није била смањена у новембру 2016. пред председничке изборе, у марту 2017. и у новембру 2017. пред локалне изборе одржане ових дана и јуче?

Резултат тог референдума би јасно показао да ли Србија остаје Србија или постаје саката Србија – Сакабија, да ли Срби остају Срби, или се својевољно претварамо у сакате Србе – Сакабе. Суочили бисмо се с истином о нама. Имамо ли снаге да се суочимо с њом?

Референдум по предложеном питању допуњава и сагласан је с „АПЕЛОМ“ и „НАРОДНОМ РЕЗОЛУЦИЈОМ„.

Детаљније о повредама Устава од стране председника Републике Александра Вучића видети на (хронолошким редом):

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_06_16LTGpeticija.16674217.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_10_17LTGpeticija.289131031.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_10_17LTGInicijativa.289131857.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_11_03LTGpeticija.306134832.pdf

http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_11_17LTGUst_zlbaJpg.32061222.pdf https://facebookreporter.org/2017/11/17/da-li-vucic-treba-da-bude-razresen/http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2017_11_20LTG.323153619.pdf

https://facebookreporter.org/2018/02/04/ljubomir-t-grujic-3/



Хвала Вам на пажњи.

Др Љубомир Т. Грујић,
редовни професор у пензији
Џона Кенедија 31
Београд

Проф. др Љубомир Т. Грујић: БОЉЕ СПРЕЧИТИ НЕГО ЛЕЧИТИ
Потврдан резултат („ДА“) референдума по предложеном питању би обавезао Народну скупштину и Уставни суд да спроведу уставни поступак разрешења председника Републике Александра Вучића. То…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар