субота, 3. март 2018.

Мр Данијел Игрец: Тамо где je кама симбол „слободе“, ћирилица је симбол окупације

Мр Данијел Игрец: Тамо где je кама симбол „слободе“, ћирилица је симбол окупације
У Хрватској је јуче јавности представљен Извештај Савета за суочавање са последицама владавине недемократских режима.

У њему су садржана упутства и препоруке за коришћење симбола тоталитарних режима, у којима се каже да је усташки поклич „за дом спремни“ неуставан, али у изузетним ситуацијама, ипак допустив, док звезда петокрака није спорна.

И тако смо коначно дошли до тога да је и ова институција, коју је званично основала хрватска Влада, коначно разобличила праву нарав званичне хрватске државне политике – неоусташтво, и њену кључну политичку делатност – бруталну ревизију историје.

Тако смо коначно дошли до признања истине; истине да је јавно пропагирање симбола тоталитаристичких режима дозвољено и могуће, да је истицање несумњиво усташких, фашистичких симбола и слогана дозвољено и могуће, а да једино јавно истицање, писање и коришћење ћирилице није прихватљиво и није могуће!

Ово је озваничење бруталне националне и политичке дискриминације која се у Хрватској већ годинама на један перфидан и подмукао начин спроводи над српским народом. Ово је корак ка рехабилитацији усташке идеологије, корак ка потпуној елиминацији и оно мало правне државе, ово је повампирење некадашње НДХ, али сада у њеном „европском“ облику.

Ово је доказ како Загреб примењује сопствени Устав и законе – оно што је у њима забрањено, то је у пракси оправдано, легално и могуће, а оно што они прописују то је у пракси неоправдано, нелегално и немогуће!

Каква порука се овим шаље Србима? Јасна и недвосмислена: „У Хрватској ви ћете увек бити грађани трећег реда. У Хрватској ви никада нећете имати политичка и национална права. Једино ваше право биће да бирате: или да напустите своје домове или да прихватите неки нови Јасеновац, неко ново Јадовно.“

Мр Данијел Игрец: Тамо где je кама симбол „слободе“, ћирилица је симбол окупације - Царса
У Хрватској је јуче јавности представљен Извештај Савета за суочавање са последицама владавине недемократских режима. У њему су садржана упутства и препоруке за коришћење симбола тоталитарних режима, у којима се каже да је усташки поклич „за дом спремни“ неуставан, али у изузетним ситуацијама, ипак допустив, док звезда петокрака није спорна. И тако смо коначно дошли …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар