субота, 18. новембар 2017.

Продавци магле и фабрике трактора

Продавци магле и фабрике трактора
Београд – Као што Недимовић као министар пољопривреде продаје фабрике уместо да помаже пољопривредницима, тако ни Вучић није способан да се фокусира на оно за шта сам тврди да је чист геније, већ се бави оним у шта се најмање разуме
Док кланичари уценама опет обарају цене товљанике уништавајући и оно мало домаће производње, док од надокнаде штете због суше не би ништа, а сетва прође, министар Недимовић продаје маглу и фабрику трактора по Индији. Невероватно. Човек ради све оно што не треба. Зар фабрике нису у надлежности министра привреде?
А можда Недимовић хоће и с Индијцима да потпише уговор о слободном извозу говедине. Индијци да праве тракторе у Србији, а ми да краве извозимо у Индију. И то без царине… Генијални план. Крава за Индију. Како смо глупави, а он и Александар Вучић генијални.
Питаћете се зашто опет мешамо и Вучића. Па зато што је он симбол свега наопаког што се у Србији ради. Као што Недимовић као министар пољопривреде продаје фабрике уместо да помаже пољопривредницима, тако ни Вучић није способан да се фокусира на оно за шта сам тврди да је чист геније, већ се бави оним у шта се најмање разуме.
Просто је. Већ годинама слушамо како је Вучић био генијални студент права. Његов пасош је напредњачка икона коју носају као богородицу тројеручицу по скупштини, а још мало ће и по српским градовима.
Па добро кад је такав правни геније што се не хвали успесима у првосуђу, а не изградњом путева? Како зна да диже ПДВ, а урушава нам се правна држава? И за БДП се он сам хвали јер нам је за последњих пет година раст БДП-а убедљиво мањи од просека у региону.
Како то да за време његове владавине и правно-економских успеха застаревају случајеви попут оног с Богољубом Карићем или Станком Суботићем Цанетом, што заборавише малог Алексу…? Како то да знају ко је хтео да изврши атентат на Мила Ђукановића, а не знају ко је оставио оружје недалеко од његове куће у Јајинцима? Зашто је дрога на улицама мало скупља него у Колумбији и то таман за транспортне трошкове?
Што не донесе такве законе да се стане на пут јавном богаћењу нарко картела и дилера? Зашто тајкуне хапсе, а судови их ослобађају, а сам Вучић је јавно говорио да су докази против Мишковића, на пример, необориви? Шта пише у том индексу? Правни факултет или транге франге пословна школа?
Дакле, то што ради Вучић, ради и Недимовић. Продаје маглу и тракторе. Није то најгоре што он продаје фабрике. Зло за српску пољопривреду што је смо изгубили још неколико године и што Недимовићева и напредњачка теорија о страном и ином инвестирању у прерађивачке капацитете као спас за српски аграр руши се као кула од карата баш на примеру свињарства.
Годину и по дана слушамо пароле мнинистра из Сремске Митровице како ће инвеститори препрородити пољопривреду. Они улагаше, једна је баш и кланица у Митровици и шта би. Па ништа. Све по старом, кланичари откупљују кад хоће, колико хоће и плачају колико хоће.Тачно знају када сељаци купују прасиће, колико су купили колико тове и када пристижу за продају.
Како знају тако и уцењују… Један или два инвеститора из Аустрије и ништа не могу помоћи кад у Србији већ има преко 200 великих и малих кланица. Имате тајкуне који гаје 200.000 товљеника и сељаке који се муче са стотинак грла…
Инвестиције су добре, али су у Србији празна прича, јер код нас нема ни реда ни закона јер су министри неспособни и без икакве идеје и визије. Инвестиције су нужне, али уз њих мора да иде и мало визије и памети и закона Вучићу.
Прво средите оних 250 кланица па онда дајте паре за нове. Обавежите кланичаре да откупљују товљенике од сељака у тачно одређено време и то у минут и по договореним ценама барем за три турнуса. Прво закон и ред па онда инвеститори у пољопривреду.
Да поновимо, нећете човеку са сломљеном ногом саветовати да трчи зато што је трчање здраво.
Милован Лукић / Агросмарт

Продавци магле и фабрике трактора
Београд - Као што Недимовић као министар пољопривреде продаје фабрике уместо да помаже пољопривредницима, тако ни Вучић није способан да се фокусира на оно


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар