среда, 15. новембар 2017.

Драгослав Пакић: #Фифа и остале #фуфе

Драгослав Пакић: #Фифа и остале #фуфе

Наравно да ће се ФИФА, као у случају кукастог крста у Сплиту, и овог пута понашати као ФУФА. ФУФА је казнила Фудбалски Савез Србије са 180 хиљада евра због тога што су на утакмици у Бечу српски навијачи помињали став из преамбуле српског Устава који гласи „Косово је Србија“


Хрватски навијачи (Фото: Boris Kovacev/Hanza media)


На квалификационој утакмици у баражу за Светско првенство у Русији између Хрватске и Грчке, на трибинама максимирског стадиона, усташки слоган „За дом спремни!“ у интерпретацији хрватског новоговора, могао се прочитати као питома парола: „Домовини увијек вјерни!“

Наравно да ће се ФИФА, као у случају кукастог крста у Сплиту, и овог пута понашати као ФУФА. Као она плавуша у другом стању која се нада да ванбрачно дете које очекује неће бити њено. На сваком суду, какви су у Хрватској, Босни и у Хагу и уз њихове судске експерте, плавуша би остала чиста образа. Да је невина, могло би се врло лако доказати. Због недостатка доказа.

ФУФА је казнила Фудбалски Савез Србије са 180 хиљада евра због тога што су на утакмици у Бечу српски навијачи помињали став из преамбуле српског Устава који гласи „Косово је Србија“! Срби су још донели и слику Гаврила Принципа који је у Сарајеву укинут. Колика би казна била да се неко усудио да са собом понесе и слику Војводе Мишића, Цер, Колубару, или, не дај Боже, погром српских цивила у Мачви.

Што се, међутим, саме утакмице у Загребу тиче, хрватски ногометаши су сасвим заслужено тријумфовали. Чинило се да би, у случају да шаховска табла има црвено бела поља, Хрвати могли без већих проблема постати светски шампиони и у шаху.

Насупрот брзим, вештим и промућурним играчима хрватске момчади, Грци су интерпретирали православну варијанту фудбалске доктрине сличну оној коју упражњавају и Срби. Трче споро, пасови су им непрецизни, пријем лопте никакав. Скоро као онај чувени пријем приликом инаугурације српског председника државе. Одбране су им шупље, а навале непостојеће. Средине терена нема. Као Косово, препуштена је противнику. Њихов подстицајни мото је: буди најбољи, буди први, буди – шампињон!, што је, у крајњој линији, добро за здравље нације.

Не може се порећи успех српске репрезентације која се, као прва у својој групи, пласирала на предстојеће првенство у фудбалу. Ипак, веза српског и грчког фудбала, најчешће са негативним конотацијама, није сасвим случајна и без основа. Срби су срећом то на време уочили. Из оправданог страха да Муслинова гранчица, која потиче из 5. века пре Христа управо из Грчке, не нанесе екипи српских фудбалера ненадокнадиве штете, на време су сменили успешног тренера Муслина.

Пошто се у Србији сви разумеју у политику, фудбал, палачинке, пиво и улогу плавуше у светској револуцији, српска младеж масовно одлази у Немачку јер се тамо игра ефикаснији и лепши фудбал, пеку квалитетне Минхенске кифле и пишу значајне књиге. Тамо је и румунска „Швабица“, за којом вапи Лаза Лазаревић, добила Нобелову награду за књижевност а да о фудбалу нема појма нити – насупрот Србима – зна шта је Муслинова гранчица.

Драгослав Пакић: Фифа и остале фуфе
Наравно да ће се ФИФА, као у случају кукастог крста у Сплиту, и овог пута понашати као ФУФА. ФУФА је казнила Фудбалски Савез Србије са 180 хиљада евра због тога што су на утакмици у Бечу српски нав…


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар