петак, 09. март 2018.

Ресетовање здравства на вашарско подешавање

Ресетовање здравства на вашарско подешавање
У јутарњем програму РТС-а, приказан је мобилни мамограф, то јест, мобилни рентгенски апарат за снимање дојке, као достигнуће и вид унапређења српског здравства. У тај камион, иначе примарно пројектован и намењен за опрему филмских и ТВ екипа које раде на терену, убачен је апарат који при сваком снимању ослобађа велику дозу зрачења. Примера ради, у стационарним установама, Ртг кабинети морају по закону имати оловни слој на вратима и прозорима, и најмање 5 цм баритног малтера на зидовима и плафону, како не би били озрачени људи који се налазе у близини. Овај камион, налик на оне циркуске аутобусе, нема обезбеђене мере заштите које би пролазнике учиниле безбедним. Његова сврха и није да помогне у дијагностици, већ да донесе јефтине поене владајућем политичком естаблишменту.

Бесплатни предизборни прегледи, као и политички мотивисани, нису изум овог режима али се може рећи да су сада достигли врхунац баналности и деградације здравства. Експанзија малигних тумора у Србији, је веома озбиљан проблем који поприма апокалиптичне размере и захтева темељан аналитички приступ, као и ургентне потезе. Циркуски камион који подсећа на легендарни Вучићев „српски воз“ и предизборни прегледи свакако нису оно што руинирано српско здравство, разорено корупцијом, малверзацијама и партијским запошљавањем, ставља на ноге.

Решавање овог проблема који је без сумње прикривени геноцид над српским народом и осталим народима на територији Србије, мора најпре почети прецизном идентификацијом узрока повећане стопе оболевања од малигних тумора, а то се не може учинити у организацији доктора који се сликао са земунским кланом или докторке која је на платном списку америчких фармацеутских компанија, нити доктора који мале богиње хоће да нам представи као баук. Не може то ни екипа партијских миљеника у белим мантилима, већ искључиво група независних стручњака, онколога, хирурга, хематолога, биохемичара… Када се јасно именују узроци епидемије, не малих богиња, већ малигних тумора, треба приступити плану за рану дијагностику и ефикасно лечење у почетном стадијуму болести.

Некада су се лекови продавали на пијацама, а лекарски прегледи су обављани за пијачним тезгама или под вашарским шатрама. Циљ је био, не толико да се пацијент излечи, већ да маса види дејство чудотворног лека и похрли да плати услугу чудотворца. Овај фахријевски приступ реформама здравства је само повратак на вашарско-пијачну атмосферу предизборних прегледа. Знам да ништа боље није у образовању, одбрани, правосуђу, полицији, економији…И чак не сматрам да је за све Он крив. Он је само последица специфичне окупације у којој окупатор није истакао своју заставу, није истерао тенкове на улице, нема униформе (осим НАТО генерала у неким канцеларијама министарства непостојеће одбране Србије) али је запосео све државне институције, банке, Владу РС, правосуђе, здравство, фармацију итд. итд. Многи људи сматрају да их се то не тиче и кажу: „Само да не буде горе!“ Е, исто су тако некада мислили Палестинци.

Милутин Милошевић

Ресетовање здравства на вашарско подешавање
У јутарњем програму РТС-а, приказан је мобилни мамограф, то јест, мобилни рентгенски апарат за снимање дојке, као достигнуће и вид унапређења српског здравства. У тај камион, иначе примарно пројектован и намењен за опрему филмских и ТВ екипа које раде на терену, убачен је апарат који при сваком снимању ослобађа


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар