уторак, 6. март 2018.

Швајцарски произвођач вакцина оптужен да је подмићивао врх Грчке

Швајцарски произвођач вакцина оптужен да је подмићивао врх Грчке
ГРЧКИ ПАРЛАМЕНТ ПОКРЕНУО ИСТРАГУ ПРОТИВ НАЈВИШИХ ГРЧКИХ ЗВАНИЧНИКА
Грчки Парламент након више од 20 сати расправе наредио истрагу против премијера, министара и 4.500 доктора због примања мита од стране Швајцарског фармацеутског гиганта НОВАРТИС! Грчки Парламент започео је истрагу против десет највиших званичника у земљи због озбиљних оптужби да су добијали мито од швајцарске фармацеутске компаније Новартис како би пласирали њихове производе, у првом реду вакцине и лекове а што је резултирало великим губицима за Грчку.

РАЗБИЈЕНИ ПРОЗОРИ И ДЕМОЛИРАНЕ ПРОСТОРИЈЕ НОВАРТИСА ОД СТРАНЕ ГНЕВНИХ ГРАЂАНА

Након жестоке 20-сатне расправе, посланици су изгласали у четвртак рано ујутро формирање парламентарног одбора задуженог искључиво за истрагу два бивша премијера и осам других министара у вези примањем мита и свеопште корупције у здравственом систему Грчке а што је жестоко оштетило државу, пореске обвезнике и грађане Грчке стварајуће велике губитке али и мега профит за ову компанију.

Подмићени највиши функционере државе
Гувернер Банке Грчке, Јаннис Стоурнарас; Европски повереник за миграције Димитрис Аврамопоулос и бивши премијер државе Антонис Самарас нашли су се међу оптуженима да су Новартису дали преференцијални третман на тржишту.

“Нећемо прикривати”, рекао је Самарасов наследник, Алексис Ципрас, парламенту. “Грци морају сазнати ко је претворио бол и болест у средство богаћења.”

Званичници у администрацији, коју води левичарска Ципрасова администрација, описали су овај скандал мега подмићивања као највећи од стварања модерне грчке државе од пре скоро 200 година. То је уједно и подигло страх од политичке нестабилности у време када су се многи надали да ће се земља коначно вратити у стање нормале након година застоја.

Свих 10 умешаних у корупцију и примање мита од стране Новартис швајцарске фармацеутске куће одбацивали су оптужбе у на моменте бесним и емоционалним наступима али и изливима гнева што можете и видети на снимку ниже. Нека од њихових обраћања парламентарцима током расправе пропраћена су и сузама.

Стоурнарас, бивши министар финансија који је помогао усмеравању Грчке у неким од најтамнијих дана дужничке кризе након скорог економског колапса ове земље, описао је тврдње као “одвратне измишљотине”. Панагиотис Пикрамменос пак који је био на челу једнодневне администрације на врхунцу кризе 2012. године, био је близу суза док је објашњавао и описивао парламентарцима шта се и како радило са Новартисом да би након тога када се мало примирио, пре тога видно узрујан, описао оптужбе против њега “као лажи и неприхватљиве клевете”.

Међурегионални одбор, састављен од 21 посланика, успостављен је одмах. Парламентарни одбор Грчке који је успостављен због невиђене корупције и мита од стране Новартиса има овлашћења да донесе меродавне одлуке везано за мито и корупцију а који су како се наводи примали највиши грчки званичници, премијери, министри али и више од 4.500 доктора у здравственом систему Грчке. Такође осим подмићивања, Одбор ће се бавити и злоупотребом јавних функција али и прањем новца и то посебно за сваког од оптужених.

Према грчком закону, парламент врши истрагу политичара због почињених кривичних дела пре него што исти буду суочени са даљим судским процесима.

novartis guverner

Гувернер Банке Грчке пориче пред Парламентом силне оптужбе да је годинама примао мито од НОВАРТИС фармацеутске куће | Фото: Алеxандрос Белтес/ЕПА

Случај НОВАРТИС: Више од 4.500 доктора такође се терете за тешке злоупотребе
Било је много питања везаних за почињена кривична дела. Поверљиви извештаји тужилаца (а које су првобитно одбацили амерички органи али не и администрација председника Америке, његов кабинет као и сам председник Америке Доналд Трумп који су такође тешко оптужили фармацеутски лоби) наводе да су мито од чак 50 милиона еура ( €50м – £44м ) платили политичарима у периоду између 2006. и 2015. године како би промовисали Новартисове вакцине и друге производе.

Више од 4.500 доктора се такође терете за тешке злоупотребе. Наводи се да је компанија давала не само мито, него и плаћала одмор и кућне апарате лекарима који су промовисали производе Новартис фармацеутског гиганта. Готово сви наводи потичу од сведочења анонимних сведока, сада под заштитом владе, који су наведени у извештају.

Због губитака од око 4 милијарде евра из здравственог система земље, овај скандал ће несумљиво играти значајну улогу и у даљим финансијским превирањима Грчке.

Ципрас каже да је случај типичан за стари и корумпирани политички естаблишмент. Грци се сада како је изјавио морају развести од досадашњег система заснованог на корупцији и миту. – изјавио је овај чувени левичар и комуниста.

Након што је овај скандал испливао на светлост дана грађани Грчке су у Атини исказали своје незадовољство ломљењем прозора и демолирањем просторија ове компаније.

novartis

НОВАРТИС фармација и корупција руку под руку – гневни грађани након шокантних сазнања исказали свој гнев | Атина, 25.02.2018.

Подсетимо се, није било тако давно
Подсетимо се 2009. године. Чувена афера везана за тзв “Свињски грип”. Сви политичари као један у глас путем свих медија брину о здрављу нације. Исте оне коју су уништили својим деловањем. Сетимо се набифлованих цена вакцина овог произвођача. Сетимо се ко је све ширио панику у јавности. Сада је свима потпуно јасно и због чега.

Тада је истрагу водио СБПОК по налогу Тужилаштва али сва лица нису одговарала захваљујући врло моћном лобију и моћним играчима. Тадашњи тужилац Миљко Радисављевић на један телефонски позив одбацио је силне већ спремљене налоге за хапшења одговорних лица. Рекао је: – А Томица!? Он не може, он је из СЗО, ова не може, овај не може, дајте Светлану (мислећи на Светлану Вукајловић тадашњу директорку РФЗО – Републичког фонда за здравствену заштиту. Истовремено тада на позицији и директора приватне клинике Једро у власништву Делта Генерали осигурања Мирослава Мишковића).

Прављење панике у сврху продаје сумњивих продаја. Мито као уплив у све поре друштва подржан из све снаге од стране назови медија. Корпоративни фашизам на делу.

Прављење панике у сврху продаје сумњивих производа. Мито као сигуран уплив у све поре друштва подржан из све снаге од стране назови медија, назови епидемиолога, назови лекара и назови политичара којима је једина светиња долар. Хипократова заклетва шта то беше. Пацијенти су стварно тешки пацијенти. Корпоративни фашизам на делу.

Савршено одрађена оперативна истрага заустављена за рачун фармако лобиста и тајкуна
Иако су оперативци ове службе прегрштом необоривих доказа и врло исцрпљујућом истрагом дошли до велике количине доказа, испратили готово све токове новца, многих сазнања, установили тешка кривична дела и тешке злоупотребе како од стране носиоца највиших јавних функционера и јавних личности које се опет и данас не скидају са ТВ екрана и насловница систмески тачније корпоративних медија као и свих оних који данас на готово идентичан начин баш као и тада врше страховити пресинг на јавност лобирајући за сада неке друге компаније као што је рецимо ГлаксоСмитКлајн из Велике Британије – одговорност свих ових лица из врха државе, политичара, тајкуна, промотера и наводно “здравствених радника” – изостала је.

Такође, не мање важно, нико више и не спомиње ко је и како платио уништавање неутрошених вакцина као и то и да ли су исте уопште и уништене како то Закон тражи и налаже. То је још један додатни трошак и намет на грађане и пореске обвезнике и испумпавање незамисливих свота новца из буџета који пуне грађани а ови га празне… Држава је несумљиво (тј грађани и порески обвезници) оштећена значајно јер се радило о милионима неутрошених вакцина.

Списак оних који су се нашли на списку овог фармацеутског гиганта (а њихов број није мали нити коначан) све за износима примљеног мита можете наћи у овом чланку:

Срби за експерименте бољи од пацова! Кога је у Србији подмићивала фармацеутска мафија из водећих светских фармацеутских компанија?

У Србији потпуно обрнута ситуација него у Грчкој
Ако је Грчка трагедија заснована на миту Српска је заснована на миту, свеопштем криминалу и корупцији али и потпуном безвлашћу и безакоњу

Списак пак оних против којих су поднете кривичне пријаве због извештавања, преношења информација, изношења јавних и званичних докумената, мишљења или указивања на системски криминал и свеопшту корупцију али и подмићивања од стране великих фармацеутских кућа које су ушле врло агресивно у све поре друштва па и у законодавну, извршну и судску власт и које је евидентно врло распрострањено и подржано од стране медија чији се новинари налазе такође на платним списковима а од стране вакциналних фармацеутских лобиста можете наћи у овом чланку: ОБАВЕЗНА ВАКЦИНАЦИЈА ЗА И ПРОТИВ – И ПОРЕД ЖЕСТОКЕ ОПСТРУКЦИЈЕ ИПАК ОДРЖАНА ТРИБИНА – цео снимак

Подсетимо се, није било тако давно…
Доласком ДОС-а на власт, српском здравству уручено је неколико милијарди евра донација! Клинички центри, Институти и болнице у Србији су, за време четвороструког министровања Томице Милосављевића, опељешени.

Олигарси из Демократске странке пљачкали су Клинички центар Србије, Институт за кардиоваскуларне болести Војводина, Клинички центар Војводине, све опште болнице и домове здравља, до ВМА.

Демократска странка је опљачкала донацију јапанске владе у износу од 20 милиона евра, намењену реконструкцији зграде Клиничког центра Србије, и усмерила је на рачуне ДС-а.

Због тог скандала Влада Јапана одбила је да изда агреман Томици Милосављевићу, који је желео да као амбасадор оде у Токио.

ЕУ је у извештају своје Комисије саопштила да је српско здравство на првом месту по корупцији у Европи!

Служба за борбу против организованог криминала МУП-а Србије водила је истраге око корупције у здравству. Полицијски службеници су саставили на десетине извештаја и кривичних пријава, које су заувек остале у фиокама.

Кошмар у српском здравству

“Страва у Улици Брестова” познат је као један од најстрашнијих филмова свих времена, редитељ Вес Крејвен каже да има ноћне море и да на темељу њих планира да напише сценарио за нови филм. Ми га позивамо да посети Српске болнице јер нема потребе да се труди сањати хороре када је то већ стварност.

Сценографи се не морају мучити са осмишљавањем сцена јер су неки ходници и собе Српских болница идеални за трчкарање Фреди Кругера. Ко зна, можда Фреди добије још неку идеју мучења и сакаћења људи када види ово:novartis bolnica

Страва у ходницима Српског здравства! Болнице или Кланице? Фото: Инфективна клиника, Глобал медиа







Извор: Православна породица

Швајцарски произвођач вакцина оптужен да је подмићивао врх Грчке
ГРЧКИ ПАРЛАМЕНТ ПОКРЕНУО ИСТРАГУ ПРОТИВ НАЈВИШИХ ГРЧКИХ ЗВАНИЧНИКА Грчки Парламент након више од 20 сати расправе наредио истрагу против премијера, министара и 4.500 доктора због примања мита од стране Швајцарског фармацеутског гиганта НОВАРТИС! Грчки Парламент започео је истрагу против [...]


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар