понедељак, 30. новембар 2015.

ТУКУ РУСИ А ТУЧЕ И АСАД: Расуло међу терористима у Сирији на свим линијама фронта

ТУКУ РУСИ А ТУЧЕ И АСАД: Расуло међу терористима у Сирији на свим линијама фронта
Сиријска војска опколила је град Салму на сјеверозападу земље у којем је остало око 2.000 терориста, док су остали убијени или су се повукли.
„Опколили смо град који је од стратешког значаја, а заузели смо и висораван у близини Салме“, саопштио је извор из сиријске војске.
Прије офанзиве сиријских снага, у овом дијелу земље налазило се десетак хиљада исламиста, док их је сада остало нешто више од двије хиљаде, од којих су многи дошли са Кавказа.
Салма је стратешки град на сјеверозападу Сирије у провинцији Латакија. Из тог града води магистрални пут до турске границе.
Управо је у том дијелу Сирије турски ловац „Ф-16“ је оборио руски бомбардер „су-24“, а ту су и три руска новинара била рањена.
Портали који се баве геостратешким питањима наводе да западни медији нису уопште писали о офанзиви сиријске војске нити њеним војним успјесима у борби против „Исламске државе“.
Разлози су непријатно сазнање да су Руси за два мјесеца бомбардовања учинили више него САД и савезници за двије године, као и чињеница да на Западу не жели ни да чују за сиријског предсједника Башара ал Асада.
Регуларне сиријске јединице прије неколико дана ослободиле су и град Махин у провинцији Хомс.
Војска је ушла у село Хадас, које се налази 30 километара од ауто-пута који повезује Хомс и Дамаск, а затим заузела градове Хуварин и Махин.
Након што је сиријска војска успоставила пуну контролу на висоравнима на подручју Махина и заузела складишта муниције, терористи су побјегли, наводи сиријски генералштаб.
Владине снаге имале су успјеха на југоистоку провинције Хомс захваљујући руској авијацији, која помаже офанзиву.

ТУКУ РУСИ А ТУЧЕ И АСАД: Расуло међу терористима у Сирији на свим линијама фронта
Сиријска војска опколила је град Салму на сјеверозападу земље у којем је остало око 2.000 терориста, док...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар