субота, 28. новембар 2015.

СЕРГЕЈ ВЛАДИМИРОВИЧ ШОГУН: Ширина „антиНато“ коалиције Викиликс јунака из Ранкових клупа

СЕРГЕЈ ВЛАДИМИРОВИЧ ШОГУН: Ширина „антиНато“ коалиције Викиликс јунака из Ранкових клупа
Да ли ће на челу коалиције бити баш сви страначки лидери који су се америчким дипломатама након референдума нудили као адвокати код српских гласача у кампањи за улазак у војну алијансу која нам је 99 дана истоварала тоне осиромашеног уранијума зарад нашег добра, како је то прије неколико дана објаснио секретар силе мрака Јенс Столтенберг
Једно је, у сваком случају, извјесно: Чињеница да „антиНАТО“ коалицију припремају да „рашире“ исти они који су се америчким дипломатама нудили за поправљање имиџа злочиначке алијансе у српском бирачком тијелу у Црној Гори, и потом формирали савез са отвореним промотерима „вриједности“ Пентаграм ситија, веома ће обрадовати Столтенбергове послодавце
Да ли треба сумњати да ће епилог „побуне“ бити исти као и након свих избора, референдума, демонстрација… Режим (с Ђукановићем или Кривокапићем на челу, зар није свеједно?), имаће остварен пројектовани циљ, а вође „устанка“ за „утјеху“ по неки нови стан, кућу (или макар спрат на оној старој), аутомобил или стабилан извор врло солидних прихода из буџета све до неке следеће прилике да се боре за интересе грађана које тако успјешно заступају већ деценијама не дозвољавајући никоме да им се мијеша у њихов јавни посао
Дан након што је и предсједник Црне Горе Филип Вујановић саопштио да је из сједишта НАТО стигла незванична потврда да је постигнут концензус око позивнице за приступање Montenegra овој војној алијанси, из Демократског фронта одговорили су најавом формирања широке антинато коалиције. Нико од лидера ДФ-а, међутим, није објаснио којом ће то ширином да развлаче најављену коалицију: Да ли рачунају на подршку баш свих невладиних удружења које су формирала неколицина људи из њиховог најужег окружења? Хоће ли у тој коалицији бити баш све странке које чине овај политички савез? И, најважније: Да ли ће на челу коалиције бити баш сви страначки лидери који су се америчким дипломатама након референдума нудили као адвокати код српских гласача у кампањи за улазак у војну алијансу која нам је 99 дана истоварала тоне осиромашеног уранијума зарад нашег добра, како је то прије неколико дана објаснио секретар силе мрака Јенс Столтенберг?
Ово последње питање даје заправо одговор на све дилеме везане за феномен „антиНАТО коалиције“ коју припрема ДФ са својим НВО гребаторима. Након октобарских протеста који су били антирежимски таман толико, колико је на првим мјерењима јавног мнења након њих оборена подршка шефу ДПС-а и његовом гангу (анкете показале да су профитирали само ДПС и ДФ), главни корисници средстава која се из буџета дијеле за тзв. „опозициони“ рад, спремни су да спискају и већинско расположење грађана против уласка Црне Горе у злочиначку војну алијансу. Неки само да би сачували свој опозиционарски бизнис, док би за неке мотиви могли да се потраже и у пословима „интернационалног карактера“.
Из наведеног је јасно да ће ДФ-овска „антиНАТО“ коалиција бити раширена тачно онолико колико то буде одговарало приватним интересима лидера овог политичког савеза и њихових НВО и медијских сателита. Као и ономе на којег ће ударити као што су на Ђукановића и Кривокапића упозорењем да имају 45 минута да се макну са власти, 10 минута да им отворе капије Скупштине и ниједан минут да капитулирају. Односно законски предвиђени период до исплате опозиционарских принадлежности и средстава која следују парламентарним странкама.
Једно је, у сваком случају, извјесно: Чињеница да „антиНАТО“ коалицију припремају да „рашире“ исти они који су се америчким дипломатама нудили за поправљање имиџа злочиначке алијансе у српском бирачком тијелу у Црној Гори, и потом формирали савез са отвореним промотерима „вриједности“ Пентаграм ситија, веома ће обрадовати Столтенбергове послодавце. Нема бољег опонента за Алијансу зла од Ђукановићеве опозиције која двије деценије емитује паролу „Готов је“ и тај рад онда папрено наплаћује управо од онога ко „Није готов“. Радују се ДФ-овској „антиНато“ коалицији и у Пентаграм ситију и у Вили Горица и у кабинету Ранка Кривокапића којег посланик Радуновић оне ноћи није могао да сачека још 90 секунди па је „Обојена црногорска револуција“ завршена поправљањем салда ДПС-а и ДФ-а.
Да је другачије, да у антинато расположењу грађана плаћеници ДФ-а (али и сродних парламентарних организација попут СНП-а), нису препознали само шансу да уберу довољно гласова и сачувају систем у којем велемајсторски наплаћују сваку антирежимску паролу, они би у недјељу масовно подржали антинато протест непрофитног покрета „Слобода народу“. Јер, ако су позивали на мирење ради виших интереса током октобарских демонстрација, зар тренутно има вишег циља од овог који је поставио покрет „Слобода народу“?
Важно је у овом контексту подсјетитити да протесте ове (непрофитне) групације, није ни присуством ни медијски подржала ниједна од профитних НВО и медијских експозитура ДФ-а, као наравно, ни функционери овог савеза. Да ли због страха да би ово удружење могло да прерасте у организацију која би угрозила бизнис „антинатовских“, „грађанских“, „радничких“, „антирежимских“, „пензионерских“ и осталих кланова окупљених у ДФ-у (као и осталим „опозиционим“ корисницима буџета почев од СНП-а па на даље…), и због захтјева који чланови овог покрета стално понављају: Треба провјерити поријекло имовине свих актера црногорског политичког подземља.
Исти је случај и са бројним српским родољубивим удружењима, појединцима и истински независним интелекталцима и борцима против црногорског Матрикса који су годинама уназад, за сваку критику јавног посла јавних дјелатника „награђивани“ епитетом „удбаш“.
У прилог наведеној анализи, ево неких референци:
Искреност „антинато“ ангажмана предсједника Нове српске демократије може се провјерити на сајту ВИКИЛИКС:
http://ift.tt/1RdEYcu
2. Лани напрасно пробуђено русофилство лидера СНП-а Срђана Милића дјелује збуњујуће имајући у виду његов став изложен америчким дипломатама који је такође забиљежену депеши коју је пресрео Викиликс:
 
П.С.
Само у овим назнакама „ширине“ коју треба да заузме антинато коалиција Викиликс јунака са платног списка црногорског парламента, јасно је какве ће последице имати предаја руковођења акцијом противљења уласку Црне Горе у Алијансу истоваривача осиромашеног уранијума на СР Југославију. Да ли треба сумњати да ће епилог „побуне“ бити исти као и након свих избора, референдума, демонстрација… Режим (с Ђукановићем или Кривокапићем на челу, зар није свеједно?), имаће остварен пројектовани циљ, а вође „устанка“ за „утјеху“ по неки нови стан, кућу (или макар спрат на оној старој), аутомобил или стабилан извор врло солидних прихода из буџета све до неке следеће прилике да се боре за интересе грађана које тако успјешно заступају већ деценијама не дозвољавајући никоме да им се мијеша у њихов јавни посао. Понекоме ће значити и посланички имунитет, а некима и статус Тројанског коња. Јер, ко зна какви све досијеи могу да се отворе ако куцне час за „стани-пани“.
Побуна против увлачења у алијансу Пентаграм ситија зато се не смије препустити Тројанцима, НВО профитерима, родољубима на батерије и сличним изданцима Милове омиљене опозиције.

СЕРГЕЈ ВЛАДИМИРОВИЧ ШОГУН: Ширина „антиНато“ коалиције Викиликс јунака из Ранкових клупа
Да ли ће на челу коалиције бити баш сви страначки лидери који су се америчким дипломатама након референдума нудили као адвокати код српских гласача у кампањи за улазак у војну алијансу која нам је ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар