недеља, 1. новембар 2015.

ФИЈАСКО НАТО ЖУРКЕ У БАРУ

ФИЈАСКО НАТО ЖУРКЕ У БАРУ
Само два Србина у Бару матирали НАТО-заточнике
 * Иако је био више пута прекидан бурним негодовањем присутних активиста и функционера ДПС-а, СДП-а и Социјалдемократа, Небојша Стругар, члан Мировног покрета ”Не у рат – Не у НАТО“, рекао је на трибини у организацији Ђукановићеве владе да је јасно да НАТО, који је синоним за рушење болница, школа, мостова, масовне злочине и убиства деце и цивила, постоји да би у погодном тренутку напао Русију и отео јој Сибир и његова рудна богатства
* Одборник Нове српске демократије Дејан Ђуровић је, подсетивши присутну министарку одбране Црне Горе Милицу Пејановић-Ђуришић да седи на месту његових предака – војводе Илије Пламенца и генерала Ива Ђуровића – казао да људи који су присутни на трибини нису ту својом вољом, већ им је наређено да дођу, као што је, како је нагласио, то случај са једним бројем радника Општине Бар
* Милова министарка је узвратила: „Није тачно да је НАТО војна организација. Реч је о одбрамбеном колективном систему који нема своју офанзивну улогу, и није је никад имао“
* Ђуровић јој је контрирао речима: ”Колективна безбедност не постоји, а то доказује и чињеница да НАТО није могао да одбрани Њујорк 2001. године, ни Пентагон, као ни Мадрид 2004. и годину дана касније Лондон”. Одмах потом је у веома нелагодну ситуацију довео НАТО пилота – Пољака Тадеуша Кживду – питањем да ли је управљао неким од авиона који су извршили агресију на Србију и Црну Гору, убијајући децу и цивиле. Квижд је, видно узнемирен, покушао да објасни своју улогу у том злочину: ”Ја сам војник, моје је да слушам наређења”
* ФАКТИ: Ово је доказ да се може! Кад се наступа српски и мушки. Ово је лекција Андрији Мандићу и осталима који у Црној Гори треба да заступају и бране српско становише и српске интересе. Дакле: може се кад су у улози политичких и духовних обилића Стругар и Ђуровић…      
ПОЛИТИКА евроатлантских интеграција коју води Владе Црне Горе, на трибини коју је прексиноћ у Бару организовао владин Комуникациони тим Савјета за чланство у НАТО, доживела је потпуни фијаско.
Заслуге за такав епилог припадају Небојши Стругару, члану Мировног покрета ”Не у рат – Не у НАТО” и Дејану Ђуровићу, одборнику Нове српске демократије, а посредно и мађарском амбасадору Кристијану Поши и његовом колеги из мађарског Министарства вањских послова – Иштвану Балогу.
Стругар је, пошто је изашао за говорницу сале локалног парламента у којој се скуп одржавао, најпре замерио организаторима што се трибина организује у тајности, без најавних плаката у граду и у медијима, и што су на њој, како је рекао, изузев троје људи који су случајно сазнали за догађај, присутни искључиво чланови општинских одбора партија на власти.
Он се захвалио мађарским дипломатама Коши и Балогу који су пре њега недвосмислено саопштили да грађани најбоље знају да ли Црна Гора треба да буде чланица НАТО-а или не.
”Хвала господи из Мађарске на томе. Народ Црне Горе је према свим показатељима у великој већини против НАТО-а, а црногорска власт управо зато избегава по сваку цену да се одлука о евентуалном чланству Црне Горе у алијанси донесе на референдуму” – казао је Стругар, који је оптужио организаторе да су покушали овом трибином да симулирају дијалог, што им, како је констатовао, није пошло за руком.
Стругар, који је више пута прекидан бурним негодовањем присутних активиста и функционера ДПС-а, СДП-а и Социјалдемократа, поручио је да је јасно да НАТО, који је синоним за рушење болница, школа, мостова, масовне злочине и убиства деце и цивила, постоји да би у погодном тренутку напао Русију и отео јој Сибир и његова рудна богатства.
Члан Мировног покрета је истакао и да велика већина присутних чланова владајућих партија вероватно интимно о НАТО-у мисли исто што и он, али да то не смеју да испоље од својих страначких шефова. Након буре негодовања из публике због те констатације, Стругар се ”исправио” следећом реченицом:” Извињавам се, они уопште не мисле”.
Дејан Ђуровић је, подсетивши присутну министарку одбране Милицу Пејановић-Ђуришић да седи на месту његових предака војводе Илије Пламенца и генерала Ива Ђуровића, казао да људи који су присутни на трибини нису ту својом вољом, већ им је наређено да дођу, као што је, како је нагласио, то случај са једним бројем радника Општине Бар.
Он је захвалио присутном словачком амбасадору Франтишеку Липки што његова земља није признала лажну ”државу Косово”, која је ”продукт злочиначке НАТО агресије и ратне и освајачке политике”.
Панелисти, међу којима су поред војне министарке, мађарских дипломата и Липке, били и барски градоначелник Зоран Срзентић, саветник председника Словачке Мартин Бутора, бивши словеначки министар одбране Роман Јакич и пуковник Тадеуш Кживда из пољског Министарства вањских послова, нису имали одговор на Ђуровићево питање – да ли треба аболирати НАТО за 78 дана стравичне агресије на СР Југославију, извршене без одлуке СБ УН, током које је коришћено 12.000 летилица и извршено преко 35 хиљада напада, при чему су почињени бројни злочини према цивилном становништву и објектима.
”Колективна безбедност не постоји, а то доказује и чињеница да НАТО није могао да одбрани Њујорк 2001. године, ни Пентагон, као ни Мадрид 2004. и годину дана касније Лондон” – саопштио је Ђуровић, који је у веома нелагодну ситуацију довео присутног НАТО пилота Тадеуш Кживда – питањем да ли је управљао неким од авиона који су извршили агресију на Србију и Црну Гору, убијајући децу и цивиле. Пуковник Квижд је, видно узнемирен покушао да објасни своју улогу у том злочину: ”Ја сам војник, моје је да слушам наређења” – за шта је добио френетични аплауз активиста и локалних функционера владајућих партија (за Риплија, прим. ред).
Није тачно да је НАТО војна организација. Реч је о одбрамбеном колективном систему који нема своју офанзивну улогу, и није је никад имао. С том реториком долазимо у опасност да дођемо у ситуацију као пре неко вече у Подгорици – одговорила је министарка Пејановић- Ђуришић, на опаске Стругара и Ђуровића.
На допунско питање Ђуровића да ли је можда пројектил из његовог авиона убио четворогодишњу Милицу коју је мајка купала у том тренутку, НАТО пуковник је поновио – ”Моје је да слушам наредбе претпостављених”.
На Ђуровићево згражавање, уследио је аплауз за злочинца, због чега се, како је касније констатовао функционер НОВЕ, за тренутак постидела и војна министарка, спустивши главу.
”Аплаудирати злочинцу је исто што и починити злочин, ако не и горе од тога, посебно када знамо да је – као у конкретном случају – он почињен према народу оних који аплаудирају” – казао је Ђуровић.
 
 
ИЗВОР: ИН4С/Факти


ФИЈАСКО НАТО ЖУРКЕ У БАРУ - Центар академске речи, Шабац
Само два Србина у Бару матирали НАТО-заточнике * Иако је био више пута прекидан бурним негодовањем присутних активиста и функционера ДПС-а, СДП-а и Социјалдемократа, Небојша Стругар, члан Мировног покрета ”Не у рат – Не у НАТО“, рекао је на трибини у организацији Ђукановићеве владе да је јасно да НАТО, који је синоним за …


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар