уторак, 29. август 2017.

Министре Шарчевићу на ком језику сте потписали анекс уговора о „бошњачком“ језику?

Министре Шарчевићу на ком језику сте потписали анекс уговора о „бошњачком“ језику?
Поштовани г-дине Шарчевићу, министре просвете, науке и технолошког развоја,
Који је смисао доње вести, објављене на званичној интернет страни Вашег Министарства САМО на српском језику?
Како ће сад ову вест да разумеју припадници бошњачке националне мањине, као и припадници других националних мањина ?
Да ли сте приликом потписивања Анекса 2 Меморандума о сарадњи у области издавања уџбеника на босанском језику и писму, са г-дином Џуџом, имали преводиоца(е) ?
На којим је све језицима написан предметни Анекс 2 ? (односно, има ли исти тежину уколико није написан, барем, и на енглеском језику ?)
Најлепше захваљујем
Миодраг Таназовић
из Београда
Анекс за додатке уз уџбеник на босанском језику
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, директор ЈП „Завода за уџбенике“ Драгољуб Којичић и председник Националног савета бошњачке националне мањине Есад Џуџо потписали су данас Анекс 2 Меморандума о сарадњи у области издавања уџбеника на босанском језику.
Стране потписнице сагласне су да се обједињени додаци на босанском језику штампају појединачно, као додатак уз уџбеник, после добијања решења о одобравању од стране Министарства.
Потписивање Меморандума и Анекса 1 о сарадњи у области издавања уџбеника на босанском језику и писму, током 2016. године обезбеђено је штампање недостајућих уџбеника на овом мањинском језику.Овим уговором планирано је штампање укупно 43 уџбеника. Меморандумом је планирано 8 обједињених додатака, који до сада нису могли бити штампани, јер нису добили потребно одобрење Министарства због неиспуњених стандарда квалитета уџбеника.
Потписивањем Анекса 2 Меморандума о сарадњи у области издавања уџбеника на босанском језику и писму одобриће се 24 додатка уџбеницима на босанском језику за основну школу, од којих ће у процедуру штампања ићи одмах 4 додатка – 3 за музичку културу (за 1 и 2 разред и 4 разред) и један додатак за Природу и друштво за 3 разред основне школе.
Остали додаци ће бити достављени Министарству просвете, науке и технолошког развоја на поновно одобравање по убрзаној процедури, као појединачни додаци, што ће убрзати процес штампања.

Министре Шарчевићу на ком језику сте потписали анекс уговора о "бошњачком" језику?
Поштовани г-дине Шарчевићу, министре просвете, науке и технолошког развоја, Који је смисао доње вести, објављене на званичној интернет страни Вашег Министа


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар