петак, 25. август 2017.

Родитељи прочитали комплетну лектиру током распуста

Родитељи прочитали комплетну лектиру током распуста

Родитељи Јована Б, ученика шестог разреда, са пуно оптимизма дочекују наредну школску годину јер су током летњег распуста успели да прочитају сву лектиру.

Reading-2

Они тврде да су овај успех постигли заједничким радом и добром прерасподелом послова.

– Због пословних обавеза читање лектире ранијих година је представљало велики проблем за нас. Када смо схватили да наше дете и његов школски успех пате због тога, организовали смо се, набавили све књиге и прочитали их на време – рекла нам је Јованова мајка Марија – Трудили смо се да равномерно поделимо посао, мада је муж више читао прозу, а ја поезију која је ближа мом сензибилитету. Убеђена сам да ће ове године Јован бити међу најбољима када је обрађивање лектире у питању и да ће из тог дела градива имати чисту петицу – објашњава она формулу за успех.

Отац Михаило признаје да је морао да се одрекне неких свакодневних задовољстава, али да не жали јер зна да је то урадио за своје дете.

– Када одлучите да одгајате дете на прави начин, морате бити свесни да су његове обавезе некада важније од ваших. Лето сам искористио да прочитам лектиру и кад дође време моћи ћу да је препричам Јовану и тако му олакшам посао у школи. Такође, то ће ми обезбедити више времена за његове домаће из математике и других предмета – каже Јованов отац.

Он признаје да је уживао читајући неке књиге из лектире и да ће сину препоручити да обавезно следи његов пример када буде имао своју децу.

Бојан Савић

Извор: Njuz.net

Родитељи прочитали комплетну лектиру током распуста - Зелена учионица
Родитељи Јована Б, ученика шестог разреда, са пуно оптимизма дочекују наредну школску годину јер су током летњег распуста успели да прочитају сву лектиру. Они тврде да су овај успех постигли


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар