четвртак, 24. август 2017.

Хоћете ли, госпођо Илић, заштитити Устав?

Хоћете ли, госпођо Илић, заштитити Устав?
Пре два и по месеца, у Вашем присуству, у Народној Скупштини, нови председник Републике, заклео се на Устав, тј. да ће поштовати његове одредбе, пре свега чл. 115, који изричито прокламује „неспојивост функција“, тј. „Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност“.
Међутим, нови председник Републике, са два милиона и више гласача, понаша се као неприкосновени владалац и већ два и по месеца и даље је председник своје странке, СНС, као и шеф Координационог бироа безбедносних служби“. И ко зна шта још.
Тако је председници Владе, коју је он лично одредио, доставио списак од 22 министара, „који њему лично одговарају“, међу којима је и један који није служио војску, али га је одредио да буде министар војске!
Нема сумње, тај самопроглашени владалац ради шта год хоће.
На жалост, са Вашим прећутним знањем, на што смо Вам већ неколико пута скренули пажњу, да Вам је то и такво ћутање, као председници Уставног суда, недозвољено, али узалуд.
Зна се да је ту скоро изабрано 15 судија Уставног суда, који су из свог састава, тајним гласањем, изабрали за председника, Вас, Госпођо Илић, „на период још три године“, међутим, нови председник Републике је одлучио да он буде још годину и по дана председник своје странке., и нико од 15 судија, на челу са својом председницом, није реч рекао или написао да је то недопуштено по Уставу, тј да је то јавно кршење Устава.
Госпођо Илић и господо Судије Уставног суда, на челу са својом председницом, ја Вас као грађанин опомињем на Вашу испољену неодговорност, сматрајући вероватно да чините само оно што Вам владалац својом моћи налаже, па му дозвољавате и кршење Устава, не само њему већ и председници Народне Скупштине, која је изјавила да он треба да остане и даље председник своје странке, што су и неки министри учинили.
Молим Вас, будите достојни свог положаја.
По чл.166 Устава, Ви „чините државни орган који је самосталан и независан“, и као такав „штитите уставност и законитост“, коју самозвани владалац Александар Вучић, има намеру да крши још годину и по дана, за које време обећава да ће да измени Устав, ко зна у каквом све смеру и по ком страном налогу.
У нади да ћете се дозвати својих дужности и обавеза,
С поштовањем
Слободан Турлаков

Хоћете ли, госпођо Илић, заштитити Устав?
Пре два и по месеца, у Вашем присуству, у Народној Скупштини, нови председник Републике, заклео се на Устав, тј. да ће поштовати његове одредбе, пре свега


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар