понедељак, 28. август 2017.

БАЛКАНСКЕ СКИЦЕ – САНУ НИСУ КОСТИЋ И КОВАЧЕВИЋ

БАЛКАНСКЕ СКИЦЕ – САНУ НИСУ КОСТИЋ И КОВАЧЕВИЋ
АНАЛИЗА ВЕСТИ -
Драган Милашиновић

Имам нека питања за првог човека САНУ, Владимира Костића и његовог колегу Душана Ковачевића који ових дана хвале Вучићеву иницијативу за “унутрашњи дијалог о Косову” тиме што трабуњају да је он заправо некакав избор између мира и рата, чиме показују не само елементарно непознавање узрока и последица разбијања Југославије и касније Србије већ и, за ниво њиховог образовања, срамно незнање о општим друштвеним, историјским, социјалним и другим околностима које доводе до избијања ратова. На пример, да ли је сво попуштање европских земаља Хитлеровим апетитима четрдесетих прошлог века спречило Други светски рат? Затим, одакле им уопште идеја да Вучићева неискрена иницијатива (јер је манипулативна) може спречити избијање рата са неком другом страном? Зар неће насилници којима се попушта увек тражити још и још, при чему ће тек отето бити основ за наредни захтев? Зашто мислити да када им дате Подујево, они неће тражити Ниш? Зато што су нешто потписали? Знате ли колико је пута потписано да неће бити промена граница на Балкану? Шта вам је основ да верујете да ће Албанци и Шиптари, који вековима уназад нису поштовали ниједан договор са било ким (не само са Србима), сада поштовати договор са човеком који се заклања иза шизофрене идеје о “решавању историјских конфликта” тиме што ће поклонити своју земљу и протерати део свог народа својим непријатељима?

Или је дефетизам који ширите само махање из Вучићевог коруптивног воза, у који сте се неповратно укрцали, нама обичним смртницима?

Забога, господо академици, зар Вас није срамота? Од ваших титула, а посебно од позиција на које Вас је Вучић посео, очекујемо да нам пружите мало више домишљатости од откривања топле воде. Па, која то земља на овом свету има деце за нови рат? Шиптари? Американци? Енглези? Ко?

На крају, зар од дроге, алкохола, сиромаштва, немогућности да се адекватно лече, богаташке осионости итд. није у пост-петооктобарској Србији умрло бар десет пута више наше деце него што је било жртава НАТО агресије, последњег рата који је Србија водила?!

Тек када одговорите на ова питања, смислено не манипулативно, имаћете право да нам пребројавате децу и одеђујете да ли ће умирати у ратовима за слободу или у страним фабрикама као најефтинија и најизрабљенија радна снага у Европи! Своју децу сте, сигуран сам, лепо збринули. И ви и ваш Вучић!



САНУ И СРПСКИ НАРОД

Важно је рећи да су иступања ове двојице академика њихови лични ставови, а не став САНУ, и да им тежину не дају бљутави аргументи које наводе већ медијска промоција у Вучићевој медијској мрежи. Никада не смемо заборавити да став једног Владимира Костића, за кога више људи зна да при сваком јавном иступу поздравља тајним масонским знацима него којом се научном облашћу бави, није став једног Матије Бећковића, Косте Чавошког, Василија Крестића и других познатих српских интелектуалаца.

Овде бих подсетио да су Костићева прва иступања о потреби одрицања од Космета изнета у његовом гостовању на радио Београду, октобра 2015 и да су била својеврсно утирање пута Вучићевој манипулативној иницијативи. Ево шта му је том приликом, у отвореном писму, написао угледни српски интелектуалац и патриота, академик СКАИН(1), проф.др. Винко Перић.

„Уважени колега Костићу,

Вашe речи о судбини Космета изречене радио Београду дубоко су узнемириле и забринуле Србе широм српских земаља и расејања, тим пре што институција на чијем сте челу деценијама слови за чувара темеља и светионик традиције српских националних идеја…

Иако сте нагласили да говорите у лично име, тешко да сте могли смести с ума тежину коју Вашим речима даје функција коју обављате, као и сложеност историјског тренутка у коме их изговарате, па нема дилеме да оне у себи носе, пре свега, политичку конотацију, као и да имају за циљ да буду путоказ у дилеми коју нам политички естаблишмент ових дана покреће и намеће – Косово или ЕУ?!

Жалосно је да се према тој дилеми у старту опредељујете не као српски научник већ као плаћени евро-атлантски лобиста и да се Ваше речи ни у чему не разликују од онога што већ годинама слушамо од Чедомира Јовановића, Соње Бисерко, Вука Драшковића или Бориса Тадића. Али, они су политичари без гласача, а ви српски академик и председник САНУ!…

Уважени колега,
борба за Космет у оквиру Србије није завршена, мада вољом наших непријатеља улази у критичну фазу. Предстоји нам интензивирање срамне кампање која треба да нас увери да се без Косова може, а без ЕУ неможе. Да је Косово симбол пораза а не победе. Да је оно већ изгубљено и да се за њега не вреди борити. А све то, управо нам Ви кажете.

Зато ја Вама, као академик и патриота одговарам – Нико нам не може узети Косово! Оно што ће у тој кампањи бити једино важно јесте да га се МИ, СРБИ, НЕ ОДРЕКНЕМО! Док год је тако оно ће остати НАШЕ! …(2)

Мада је написано октобра 2015., када још није било речи о „решавању историјског конфликта“, већ је академик Костић „крчмио“ Косово за ЕУ, писмо чије сам делове цитирао данас је можда и актуелније него што је било тада, јер нам, поред снажне патриотске поруке, показује и континуитет у деловању академика Владимира Костића. С тим што човек који је Косова тада био спреман да се одрекне и само зарад магловитих ЕУ перспектива, сада, као додатни аргумент, користи и фикцију како брани нашу децу од рата који се води у Вучићевој и његовој глави. Што се тиче господина Ковачевића о њему не треба трошити речи. Он је стари Сорошев фаворит.

Но, господо са титулама, да вам ја без титула, али са правом рођеног на Космету, кажем једну ствар. Пре ће бити рата ако предамо, него ако не предамо Космет Тачију, Харединају и осталим шиптарским злочинцима. Јер, ако га предамо ОНИ ће тражити још. Буквално, одмах, сутрадан! Не брините ни за Америку, има ко о њима да брине. Јести ли, случајно, чули да је Јељцин умро?

А за мог сина јединца не брините ни ви, ни Вучић! Недавно је негде прочитао и одушевио се реченицом мексичког револуционара Емилијана Запате:

„Боље умрети на ногама, него живети на коленима …“

___________________________________



СКАИН – Српска краљевска академија иновативних наука
http://ift.tt/2vkKY0j

БАЛКАНСКЕ СКИЦЕ – САНУ НИСУ КОСТИЋ И КОВАЧЕВИЋ


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар