уторак, 29. август 2017.

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Преко 600.000 људи у #БиХ терористи или повезани са #тероризмом

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Преко 600.000 људи у #БиХ терористи или повезани са #тероризмом
(Џевад #Галијашевић) Фото: #РТРС
Ако смо свјесни чињенице да међу нама, потпуно слободно, иако без држављанства, шета данас Тарик #Махмуд #Ахмед ел #Сабах, један од најозлоглашенијих терориста, човјек који је, између осталог, измислио експлозивну ципелу и експлозиве у хемијским оловкама и играчкама, човек кога нам је прослиједила Америка, јер је протеран из Египта, онда не треба да нас чуди закључак чешког предсједника Милоша #Земана да БиХ постаје „терористичка #база #Европе“, рекао је за „Новости“ експерт за безбједност и тероризам из Републике Српске Џевад Галијашевић.

„Оно што је Себастијан #Курц назвао паралелним друштвом, а што реис Кавазовић зове паралелним џематима, то је Земан само потврдио, али на свој начин и то не зато што је он забринут за БиХ, већ зато што Босна на тај начин постаје озбиљна претња окружењу и Европској унији. Учестало оглашавање битних људи из Европске уније о овој теми, представља, у ствари, упозорење да БиХ под хитно сиђе са овог пута, да онемогући даље функционисање паралелних друштава, да раскине са радикалном исламистичком прошлошћу, иначе слиједи изолација,“ упозорио је Галијашевић.

600.000 људи укључено у тероризам
Он додаје да је БиХ још одавно плодно тло за будућу терористичку базу.

„У овој земљи и даље постоје 64 паралелна џемата, такозвана вехабијска насеља од којих су већина прихватила да буду интегрисана у Исламску заједницу, а 22 функционишу посебно, као паралелни џемати, и о томе смо чули само вјерски аспект, а не и став безбједносних агенција на заједничком нивоу.

Само у БиХ, 600.000 особа пролази кроз агенције, досијее, као терористи, или сарадници лица која делују и помажу терористичке организације. Преко 100.000 представља ту базу вјерске подршке терористима. Припадници одреда „Ел муџахедин“ и даље слободно шетају БиХ, никада нису процесуирани. Нико у региону нема шест осуђеника који су по деценију провели у Гвантанаму, а шетају без адекватног надзора,“ нагласио је Галијашевић.

Тероризам и под рухом медија и хуманитарних организација
Галијашевић, наводе „Новости“, истиче да нису само вјерске заједнице те под чијим се рухом крије тероризам, већ и поједини медији у БиХ.

„Ми, овдје, на сцени имамо обавјештајне структуре из Саудијске Арабије, хуманитарне организације које су на листи забрањених, јер финансирају тероризам, имамо турску Анадолију и новинску ‘канализацију’ звану Фактор, иранске телевизије Сахар и Бехар, и даље уредно егзистира турски Алиахбар, културни клуб којег је у рату отворио њихов министар иностраних послова. Турска, такође, у потпуности контролише обавештајно-безбедносни апарат БиХ. Ако су #Срби, #Хрвати и #Бошњаци у БиХ прихватили да живе с тим, #Европа неће сигурно,“ истакао је Галијашевић.

ГАЛИЈАШЕВИЋ: Преко 600.000 људи у БиХ терористи или повезани са тероризмом
Ако смо свјесни чињенице да међу нама, потпуно слободно, иако без држављанства, шета данас Тарик Махмуд Ахмед...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар