недеља, 27. август 2017.

The Hill: Борба Вашингтона против тероризма помаже глобалном тероризму

The Hill: Борба Вашингтона против тероризма помаже глобалном тероризму
АМЕРИЧКИ ЛИСТ ПОСЕБНО УКАЗУЈЕ НА ПАЛЕСТИНУ, КАТАР И АЛ-ЏАЗИРУ


„Сада спонзори терориста вуку за нос САД - праве за Белу кућу антитерористичке представе, а истовремено и даље подржавају екстремисте. Ово добро потврђују примери Палестине и Катара. У палестинским школама, како се сазнаје, и даље се говори о обавези да се убијају грађани Израела, а катарска телевизија, коју свакодневно гледају десетине милиона муслимана, свакодневно подстиче на насиље према немуслиманима“
Сједињене Државе суштински подржавају Катар јер се на територији те земље налази америчка војна база Ел-Удеид са 11.000 војника, што је највећи војни контингент под командом Пентагона на Блиском Истоку. The Hill наводи и да влада Катара улаже огроман новац у бизнис и политику САД, а истовремено обезбеђује подршку Ал Каиди и Муслиманској браћи и користи их за прекрајање Блиског Истока
ФАКТИ: Ево, Американци и даље верују да су лукави. Тврде да Катар подржава тероризам, вукући за нос добри Вашингтон. Истина је: Катар подржава тероризам, али је то само половина истине. Не само зато што и други САД пријатељски режими (С. Арабија) такође подржавају терористе, него зато што Вашингтон преко њих подржава исламски тероризам и користи га за своје циљеве...
АМЕРИЧКИ лист The Hill објавио је да антитерористичка политика Сједињених Држава даје значајан допринос глобалном тероризму. Да му политика Вашингтона помаже и иде на руку.

Лист указује да САД одговорност за терористичко деловање везују за појединце, групе бојовника и(ли) екстремистичке покрете, а у стварности одлучујућу улогу у подржавању екстремиста и терориста игра цео низ држава. А САД владама тих држава пружа суштинску подршку у остваривању њихових политичких циљева.

The Hill наводи да је део антитерористичке политике Вашингтона од 50-година било плаћање спонзорима терориста да престану да их подржавају. А та политика претворила се у заразу са много штетнијим последицама.

Аутор анализе Анђело Кодвила наглашава: „Сада спонзори терориста вуку за нос САД - праве за Белу кућу антитерористичке представе, а истовремено и даље подржавају екстремисте. Ово добро потврђују примери Палестине и Катара. У палестинским школама, како се сазнаје, и даље се говори о обавези да се убијају грађани Израела, а катарска телевизија, коју свакодневно гледају десетине милиона муслимана, свакодневно подстиче на насиље према немуслиманима“.

The Hill наводи да је Вашингтон од 1994. у Палестину уложио око 5,6 милијарди долара, а да њено руководство публикује инструкције о томе како да ножевима нападају Израелци и штампа уџбенике са стиховима који позивају на физички обрачун са противницима Палестине.

Кодвила наглашава да пропагандистичке могућности Палестине нису ништа у поређењу са Ал-Џазиром коју назива „једном од највећих пропагандистичких машинерија арапског света“ јер је она основни извор информисања за 40 милиона муслимана, укључујући и он који живе у САД.

Кодвила указује да Ал-Џазира припада влади Катара и да није нимало случајно што наглашено обавештава о сахранама „мученика“ погинулих у борбама са немуслиманима и што хвали „подвиге Исламске државе“. А Сједињене Државе суштински подржавају Катар јер се на територији те земље налази америчка војна база Ел-Удеид са 11.000 војника, што је највећи војни контингент под командом Пентагона на Блиском Истоку.

The Hill наводи и да влада Катара улаже огроман новац у бизнис и политику САД.

Лист посебно наглашава да Катар користи америчку подршку за промену односа снага на Блиском Истоку, а сам за то користи екстремне групе.

Доха не само да одржава тесне односе са Турском и Ираном, него и пружа моћну подршку Муслиманској браћи и Ал Каиди чији борбени одреди руше владу у Сирији. Притом, Ал-Џазира сугерише да је Ал Каида у Сирији „умерена опозиција“.

The Hill закључује: спонзори терориста узимају амерички новац, али не одустају од подржавања терориста, а у томе им веома помаже америчка политичка и финансијска подршка.

The Hill: Борба Вашингтона против тероризма помаже глобалном тероризму | Факти
АМЕРИЧКИ ЛИСТ ПОСЕБНО УКАЗУЈЕ НА ПАЛЕСТИНУ, КАТАР И АЛ-ЏАЗИРУ. „Сада спонзори терориста вуку за нос САД - праве за Белу кућу антитерористичке представе, а истовремено и даље подржавају екстремисте. Ово добро потврђују примери Палестине и Катара. У ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар