четвртак, 24. август 2017.

Њуз.нет: Македонски шпијуни покушали да украду нацрте музичке фонтане на Славији

Њуз.нет: Македонски шпијуни покушали да украду нацрте музичке фонтане на Славији
БЕОГРАД/СКОПЉЕ, (Њуз) – До погоршања односа између Србије и Македоније дошло је поштосу откривени докази да македонске обавештајне службе покушавају да украду нацрте музичке фонтане која се налази на Славији, ексклузивно сазнаје Њуз.

– Већ неко време имамо доказе о појачаној активности македонских тајних служби у Србији, а нарочито у Београду. Ове активности су нарочито интезивиране после монтирања музичке фонтане на Славији и најаве изградње џиновског јарбола на Ушћу- прича наш извор из БИА-е. – Стрпљивом, добро планираном и координисаном акцијом домаћих служби безбедности успели смо да откријемо њихове намере и спречимо их да украду планове по којима је изграђена фонтана на Славији. Докази које имамо недвосмислено показују да је македонска страна намеравала да употреби ове нацрте како би истоветну фонтану изградила у центру Скопља и тако преузела део бугарских туриста који долазе у Београд да би се дивили овом архитектонском ремек делу. Тако би директно угрозили и раст српског БДП-а који је одавно трн у оку нашим јужним суседима јер је са 1.6 посто много већи од њиховог који ће ове године достићи једва 3.8 посто. Српске службе заслужују све похвале на профеисоналном деловању којим је спречен овај сценарио, а грађани могу бити мирни јер се планови фонтане и будућег јарбола на Ушћу налазе на сигурном месту – поручио је наш извор.
Македонска званичници негирају ове наводе и тврде да никаквих контраобавештајних активности према Србији није ни било. Ипак, како сазнајемо у добро обавештеним изворима блиским тамошњим властима докази које има српска страна су више него јаки, па ће влада Зорана Заева тешко избећи дипломатски скандал.

– По ономе што знамо, српске службе су дошле у посед мејлова које се македонски обавештајци слали кинеском сајту Алибаба покушавајући да сазнају ко је пројектовао музичку фонтану желећи да лично ступе у контакт са њим. Такође, откривена је читава мрежа шпијуна који су свакодневно обилазили Славију, сликали фонтану и записивали редослед песма које она емитује. То је уствари и главни разлог зашто је она искључена и сигурно неће радити док сви македонски шпијуни не напусте Србију – објашњавају наши извори из Македоније.

Бојан Савић

: Њуз.нет: Македонски шпијуни покушали да украду нацрте музичке фонтане на Славији
БЕОГРАД/СКОПЉЕ, (Њуз) – До погоршања односа између Србије и Македоније дошло је поштосу откривени докази да македонске обавештајне службе покушавају да украду нацрте музичке фонтане која се налази на Славији,


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар