понедељак, 28. август 2017.

БОШКО: Вучић, Шутановaц и Јанковић – то није Србија, то је филозофија колоније

БОШКО: Вучић, Шутановaц и Јанковић – то није Србија, то је филозофија колоније

Лидер Двери говори за Данас о власти и опозицији и београдским изборима.

Када политичар попут Александра Вучића, који познаје само монолог и владавину страхом и медијском тортуром, аутократа са полумафијашким стилом власти, глуми позив на дијалог о Косову и Метохији и промени Устава, а ви се одазовете – то значи да имате неку врсту договора са њим или да су вам дали такав сигнал са Запада да у томе треба да га подржите.



Проблем је што наши политичари учествују на сталном конкурсу ко ће више изаћи у сусрет Западу како би или дошли на власт или на власти остали. А западњаци савршено знају да користе ову слугерањску природу савремених српских политичара и дају шансу ономе ко да више, то јест ко је више спреман да се одрекне српских, национални, државних и економских интереса.

Између Вучића и Шутановца је мртва трка, каже у разговору за Данас Бошко Обрадовић, лидер Двери, упитан на основу чега је стекао утисак да председник Демократске странке Драган Шутановац „има договор“ са председником Србије Александром Вучићем. Тврдњу о Шутановцу и Вучићу Обрадовић је, да подсетимо, изрекао приликом недавног гостовања на ТВ Н1.

Како коментаришете раскид сарадње Покрета слободних грађана који предводи Саша Јанковић са Демократском странком?

Паметан и исправан потез Саше Јанковића. Не жели да буде везан за политичке снаге из прошлости, за пропали и корумпирани бивши режим који сада шурује са Западом и Вучићем да би се вратио на власт.

Опозициони бирачи су против СНС, али не желе ни да се врате на време власти ДС. Проблем са Јанковићем је да ли уопште постоји његов политички покрет и шта је њихов програм, јер ако у свему имају исту политику као и ДС – џаба су се дистанцирали.

Не успевам да схватим која је разлика у спољњој политици између Вучића, Шутановца и Јанковића. Не видим је тренутно. Једино ако не дође до неких промена код Саше Јанковића у том смислу. Његов неодлазак на канабе код Мекалистера буди наду да не морамо сви да се постројавамо пред нижеразредним европским комесарима.

Надам се да своју политику неће градити на слепом служењу интересима Брисела као његови претходници у прозападној политичкој сфери у Србији. Али, за почетак мора да изађе из београдског круга двојке. То није Србија – то је „философија колоније“.

Констатовали сте прошлог месеца да су предстојећи београдски избори прилика да опозиција исправи грешку са претходних избора и постигне договор. Верујете ли и даље да је договор о заједничком учешћу опозиције могућ?

Двери су једине на делу кренуле у тај процес укрупњавања праве опозиције. Поред сарадње са Здравом Србијом Милана Стаматовића радимо на томе да ускоро у нас фронт уђу и бројни синдикати, групе грађана и угледне јавне личности широм Србије, а што се тиче градских избора у Београду, отворени смо и за разговор са покретима Саше Радуловића и Вука Јеремића са којима имамо коректну опозициону комуникацију и сарадњу.

Да ли би Дверима био прихватљив Јанковић као кандидат опозиције за градоначелника српске престонице?

Не. То није реално. Ако Саша Јанковић инсистира на измишљеном геноциду у Сребреници и наметнутим геј парадама – такав нам градоначелник Београда не треба. Такву политику већ имамо са СНС. Надам се да у његовом програму постоји и нешто друго о чему можемо да разговарамо. Сигуран сам да бисмо се сложили око владавине закона, департизације државне управе, борбе против криминала и корупције, и ту смо отворени за разговор са ПСГ. Али, за Београд нам треба нешто друго. Двери кандидују идеју Београда као породичног града, заштите социјално угрожених презадужених породица и оштећених радника, као и децентрализацију престонице, како би београдским општинама остајало више имовине и прихода у њиховим рукама. То су праве теме за београдске изборе.

Председник Нове странке је у недавном интервјуу за Данас рекао да страхује од изборне крађе у Београду. Делите ли такву бојазан?

Изборна крађа је постала Вучићево друго име. Само што у његово време главна крађа није на бирачким местима, мада се и тамо користи свака могућност, посебно кроз несређене бирачке спискове.

Највећа избора крађа дешава се кроз куповину гласова испред бирачких места и разним потезима пре изборног дана: од медијског мрака и одсуства директних ТВ дуела између власти и опозиције, преко уцењивања запослених у јавном сектору да морају обезбедити сигурне гласове у свом окружењу, до злоупотребе државних функција и ресурса у кампањи власти.

Против изборне крађе не може нико сам да се избори. Зато се залажем за сарадњу у опозицији по овом питању без обзира на наше политичке и идеолошке разлике. Ако нема слободе медија и избора – нема ни наших политичких разлика, не види се ништа, нема нас уопште.

Ако власт не дозволи фер и поштене изборе – треба да идемо на заједнички бојкот и оголимо чињеницу да Вучић влада са мање од 25 одсто подршке грађана и да се покаже ко му у томе помаже у опозицији.

„Вучићев дијалог је мртворођенче“

Како коментаришете Вучићеву најаву о покретању унутрашњег дијалога о Косову?

Такозвани унутрашњи дијалог о Косову који је покренуо Александар Вучић је завршен након изјаве Његове светости патријарха Иринеја да се Косово и Метохија не смеју ни предати ни поклонити, као и да оно што је силом отето мора бити враћено.

Српски покрет Двери пружа пуну подршку овом ставу и констатује да је Вучићев нови предлог дијалога у септембру мртворођенче, јер се не може водити дијалог о сопственој државној територији. Све што је имало да се каже на ту тему записано је у Уставу.

Друга је ствар ако неко жели да мења Устав и по наговору страних центара моћи дефинитивно предаје Косово и Метохију у руке Албанаца. Ако је то идеја Александра Вучића, а јесте од тренутка потписивања антиуставних бриселских споразума, сада постаје веома интересантно ко је све спреман да му помогне у овом науму његових страних налогодаваца, који су га довели на власт и чувају га на власти док не обави задати посао до краја.

БОШКО: Вучић, Шутановaц и Јанковић – то није Србија, то је филозофија колоније
Када политичар попут Александра Вучића, који познаје само монолог и владавину страхом и медијском тортуром, аутократа са полумафијашким стилом власти, глуми позив...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар