уторак, 29. август 2017.

Слободан Јарчевић: ОТВОРЕНО ПИСМО Ани Брнабић, председнику Владе Србијe

Слободан Јарчевић: ОТВОРЕНО ПИСМО Ани Брнабић, председнику Владе Србијe
ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ЊЕНОЈ ЕКСЕЛЕНЦИЈИ АНИ БРНАБИЋ
11.000 Б Е О Г Р А Д, Немањина 11
тел/факс: 3620-115
predsednikvlade@gov.rs
Ваша Екселенцијо,
Опростите што се усуђујем да трећи пут пишем Вашој Екселенцији. Да поновим, на то ме усмерила изјава Ваше Екселенције на Видовдан – 28. јуна 7525 (2017) у Скупштини Републике Србије – да ћете, у својству председника Владе Републике Србије, чинити све да се унапреди просвета.

То је опредељење од капиталног значаја (може се рећи – планетарног), јер се њиме могу отклонити очигледни (огромни) фалсификати у друштвеним наукама Србије и у наукама осталих словенских држава. А тим фалсификатима се српска (словенска) културна баштина отуђује, или препуста забораву, а преци свих Словена се представљају за припаднике нецивилизованих и дивљих племена, која су стекла писменост тек у 9. веку нове ере, кад су, по том фалсификату, и покрштени. Нажалост, све научне установе у Србији и у осталим словенским земљама негују ове фалсификате као научне истине, чиме се крије да су српски (словенски) преци – творци прве писмености на свету, која је откривена у Лепенском Виру и у Винчи – у Србији.

Ваша Екселенцијо,
Довољно је навести једну од најчувенијих песама на свету „Илијаду“, у којој је описан Тројански рат из 13. века пре Нове ере. Нажалост, у историји је фалсификовано – да је тај рат био између Грка и древних Тројанаца из Мале Азије. А то не може бити тачно, јер, на основу историјских података, то може оценити и ученик основне школе. Једноставно, Грци су стигли на Балкан и у Малу Азију (по Херодоту) у 8. веку Старе ере, а Тројански рат је био петсто година пре њиховог доласка – у 13. столећу Старе ере.

Даље, други фалсификат – да је Троја била у Малој Азији- унео је у званичну науку припадник немачке нације – господин Шлиман. А то је немогуће, јер „Илијада“ описује Троју на једном ЈЕЗЕРУ из којег истиче река и улива се у море, а у Малој Азији око измишљеног места древне Троје нема ни потока, а камоли језера и реке. Кад се „Илијада“ пажљиво чита, онда се Троја препознаје на месту данашњег СКАДРА у Албанији, и споменуто језеро је СКАДАРСКО, а споменута река је БОЈАНА. На исти начин се могу пратити и друга географска подручја описана у „Илијади“ и тако се јасно препознаје, рецимо, река Цетина, планина Ловћен, Тројанске планине (Проклетије), река Дрина, подручје Источне Србије, Бугарске, итд.

Ваша Екселенцијо,
Да је „Илијада“ описала ратове између држава српских (словенских) предака и да је она писана на старом српском (словенском) језику, сведоче сачувани подаци. Тако постоји наредба грчког краља Пизистрата из 560. године Пре Нове ере, којом је тражио да се „Илијада“ преведе на грчки језик. То је најбољи знак – да није писана на грчком језику, а није могла бити ни на латинском језику, јер је латински створен тек у том 6. столећу пре Нове ере, о чему је и податак у „Енејиди“ римског песника Вергилија из првог столећа Нове ере.
А да није „Илијада“ могла бити написана ни на једном западноеворпском језику, мађарском, скандидавском, или румунском – податке нам пружа свака енциклопедија, у којој је описано да су сви споменути европски језици створени тек од 12. до 19. столећа Нове ере. Само је италијански створен мало раније – у 11. столећу Нове ере.

Ваша Екселенцијо,
Пошто ниједан државник Републике Србије, од 2000. године до данас, није посветио пажњу фалсификованој историји Срба и осталих Словена, уздам се, да Ваша Екселенција неће поновиту ту страшну грешку и да ће одржати реч од 28. јуна 7525 (2017) и унапредити просвету Републике Србије. А то унапређење подразумева ИСТИНУ о народима Европе и света – од древних времена до данас.
Склањање подмуклих фалсификата из научних и школских књига ће бити обављено (кад-тад), а Ваша Екселенција има прилику да то учини, јер то дозвољава Ваш тренутни положај – председника Владе Републике Србије, који омогућује сарадњу на овом планетарном делу и с осталим државницима словенских земаља.

С поштовањем,

Слободан Јарчевић
Члан Српске развојне академије (РАС) у Београду
Члан Удружења књижевника Србије
Члан Петровске академије наука и уметности (Русија)
11160 Београд, Радивоја Марковића 12/5

Београд, 9. јул 7525 (2017)

Преузето са: http://ift.tt/1S18m2R

Слободан Јарчевић: ОТВОРЕНО ПИСМО Ани Брнабић, председнику Владе Србијe
Светиње Браничева - Манастири, Манастиришта, Свете Воде


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар